»

Samsung predstavil novi tanki tablici Galaxy Tab S

Slo-Tech - Samsung je v New Yorku predstavil svoj nov tablični računalnik, ki so ga poimenovali Galaxy Tab S in ga odlikuje tankost. Pravzaprav gre za dva modela, ki se razlikujeta v dolžini diagonale zaslona Super AMOLED - 8,4 in 10,5 palca, sicer pa sta pod pokrovom enaka. Zaslon zmore prikazati ločljivost 2560 x 1600, z razmerjem kontrasta 100.000:1 in 94-odstotno reprodukcijo naravne barvne palete, kakorkoli Samsung že to meri. Adaptive Display pa skrbi za avtomatično prilagajanje svetlosti, kontrast in barvnih odtenkov glede na okolje, v katerem se tablica nahaja.

Pod pokrovom najdemo osemjedrni Exynos 5420 z grafiko Mali-T628, 3 GB pomnilnika, 16 ali 32 GB prostora, razširljivega do 128 GB prek...

15 komentarjev

Pametni telefon visoke ločljivosti: LG G3

vir: ZDNet
ZDNet - LG je včeraj v Londonu predstavil svoj novi pametni telefon G3, ki na 5,5-palčnem zaslonu prinaša eno najvišjih ločljivosti med komercialnimi telefoni. Ob gostoti 538 točk na palec zmore prikazati sliko z ločljiovostjo 2560 x 1440, kar je drobneje od ločljivosti očesa.

Sicer telefon poganja Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz in štirimi jedri, ki ima 2 ali 3 GB pomnilnika, 16 ali 32 GB vgrajenega spomina in razširitveno režo microSD. Glavna kamera ima tipalo s 13 milijoni točk, laserski avtofokus in optično stabilizacijo slike OIS+, sprednja kamera pa zadovoljivih 2,1 milijona točk. NFC je tu za brezkontaktna plačila. Poganja ga Android 4.4.2.

Za varnost skrbi več funkcij. Knock Code omogoča odklep s serijo lahkih udarcev, Content Lock skrbi za zaklep datotek,...

21 komentarjev

Koliko megapikslov je preveč: Samsungu niti 20

Slo-Tech - Na splet so pricurljale informacije, da Samsung za prihodnje leto razvija kamero, ki bo zmogla delati posnetke z 20 milijoni točki in jo bo vgradil v Galaxy Note naslednje generacije. Novico je prva prinesla v svet korejska stran ET News, ki sicer včasih tudi udari malo mimo, a 20 megapikslov se ne sliši tako neverjetno.

Še posebej zato, ker Samsungovi trenutni izdelki niso daleč od te številke, medtem ko jo je konkurenca že dosegla. Trenutno ima Samsungov Galaxy S4 kamero z do 13 milijoni točk, odvisno od modela. Za prihodnje leto je napovedan Galaxy S5, ki naj bi imel vsaj 16 milijonov točk. To pomeni, da bomo 20 milijonov točk dobili na S6, ki jo lahko pričakujemo konec leta 2014 ali v začetku 2015, ter v novi generaciji phabletov Note. Zlobni jeziki

59 komentarjev

Samsung predstavil tablico za Windows 8 in Android

Slo-Tech - Samsung je prestavil svoj prvi tablični računalnik, ki združuje dva svetova. Ativ Q poganja tako Windows 8 kakor tudi Android. To je že v začetku meseca storil Asus, sedaj pa se je izziva lotil še Samsung, ki je tradicionalno največji podpornik androidnega tabora.

Ativ Q ima zaslona, ki po diagonali meri 13,3 palca in se ponaša z ločljivostjo 3200 x 1800 zaslonskih pik. Pod zaslonom se skriva tipkovnica, ki jo lahko razkrijete s premikom zaslona. Tako lahko tablico uporabljate tudi kot prenosni računalnik ali za kazanje podatkov občinstvu, če zaslon obrnete nazaj. Poganja ga procesor Intel Core i5 (Haswell), ima 128 GB SSD-ja in možnost razširitve s kartico microSD. Ativ Q je debel 13,9 milimetra.

Poleg tega je Samsung predstavil še...

23 komentarjev

Samsung predstavil največji pametni telefon

Mashable - Samsung je danes predstavil nov pametni telefon, ki se ponaša s titulo največjega pametnega telefona. Doslej si je ta naziv prilaščal telefon z diagonalo 5,9 palca in podporo ločljivosti 1080p, medtem ko je bil absolutno največji Huawei Ascend Mate s 6,1 palca. Samsung Mega, kot se prikladno imenuje, ima 6,3- ali 5,8-palčni zaslon (odvisno od izvedenke, ki jo vzamemo). Samsung trdi, da podpira visoko ločljivost (HD), čeprav njihov tiskovni predstavnik ni znal ali želel povedati, ali zmore 720p ali 1080p.

Obe pa poganjata Android 4.2 (Jelly Ben). Večji model ima 1,7 GHz-procesor, šibkejši pa zgolj 1,4 GHz. Glavna kamera zmore zajeti osem milijonov točk, sprednja pa še vedno zelo spodobnega 1,9 milijona točk. Kapacitete imata 8 GB (obe) ali 16 GB (samo večja verzija), pomnilnika pa 1,5...

49 komentarjev

Izšel Galaxy S3, dobavljiv konec meseca

Daily Mail - Samsung je včeraj popoldne v Londonu uradno predstavil in izdal novo generacijo svojih pametnih telefonov. Galaxy S3, kot se imenuje nov model, bo v Evropi na voljo še ta mesec, kasneje pa sledijo še ostali trgi. Specifikacije so večidel takšne, kot smo predvidevali že prejšnji teden.

Glavna odlika novega telefona Galaxy S3 so štiri jedra, ki jih ima procesor Exynos 4412 Quad (ARM Cortex A9) in tiktakajo z 1,4 GHz. Zaslon meri 4,8 palca in...

186 komentarjev

Galaxy S III bo imel štiri jedra v SoC

AnandTech - Galaxy S II je izšel pred dobrim letom in posledično Samsung razkriva specifikacije njegovega naslednika Galaxy S III. Uradno ga bo predstavil v Londonu prihodnji četrtek, a so javnost že zdaj dodobra vznemirili s potrditvijo, da bo imel štiri jedra. Procesor je že v masovni proizvodnji.

Galaxy S III ali S3 (o imenu se Samsungov marketinški oddelek še ni izjasnil) bo imel štirijedrni procesor Exynos 4412 Quad (ARM Cortex A9), ki bo zgrajen v 32 nm-tehnologiji. Današnji modeli, na primer tisti v Galaxy S II ali iPhone 4S, so še vedno v 45 nm. Poraba energije bo zato za 20 odstotkov nižja, pravijo. Jedra bodo tekla z 1,4 GHz, mogoče pa bo tudi kakšno jedro izključiti in aktivno jedro naviti, ko bo telefon poganjal aplikacije, ki s...

96 komentarjev

Samsung predstavil nov pametni telefon Galaxy Note

ZDNet - Poleg novega tabličnega računalnika je na berlinski konferenci IFA 2011 Samsung predstavil tudi nov pametni telefon, poimenovan Samsung Galaxy Note.

Ima velik 5,3-palčni zaslon HD Super Amoled, ki podpira tudi vnos s priloženim pisalom (stylus), lahko pa uporabljamo kar prste. Prikazna ločljivost znaša 1288 x 800 točk. Procesor tiktaka z 1,4 GHz, podatke skladišči v 1 GB pomnilnika. Na voljo sta modela s 16 ali 32 GB spominske kapacitete. Sprednja kamera zmore dva megapiksla, zadnja pa osem. Naprava podpira 4G, meri pa 9,6 mm v debelino in tehta 175 gramov. Poganja ga Android 2.3.5.

S tem modelom je Samsung do skrajnosti povečal pametne telefone, saj bi vsak...

67 komentarjev

Samsung predstavil Galaxy Tab 7.7

CNet - Samsung je danes v Berlinu predstavil nov androidni tablični računalnik, ki se imenuje Galaxy Tab 7.7. Kot je mogoče sklepati že iz imena, ima 7,7-palčni zaslon Super AMOLED Plus, ki zmore prikazati 1280 x 800 točk.

Poganja ga dvojedrni procesor z 1,4 GHz, ima gigabajt pomnilnika in podporo za 32 GB-kartice Micro SD. Za 10-urno avtonomijo pri gledanju videa skrbi baterija s kapaciteto 5100 mAh. Vgrajeni sta kameri, ki imata dva oziroma tri megapiksle in LED-fleš. S povezljivostjo ni težav, saj naprava podpira 802.11 a/b/g/n, za uporabnike, ki potrebuje funkcionalnosti mobilnega telefona,...

50 komentarjev

Apple dosegel prepoved prodaje Galaxy Taba tudi v Evropi

Android Central - Pred tednom dni je Applu v sklopu tožarjenja s Samsungom zaradi kršenja patentov uspelo doseči prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Avstraliji. Poleg prepovedi prodaje enako velja tudi za prednaročila in oglaševanje te Samsungove tablične naprave z Androidom Honeycombom. Kmalu zatem so pri Samsungu sicer povedali, da tablico že v kratkem nameravajo vrniti na prodajne police, a bi to znalo biti nekoliko bolj zahtevno, kot se zdi na prvi pogled. Zgodba iz Avstralije se je tokrat namreč ponovila še v Nemčiji oz. kar v Evropi.

Sodišče v Düsseldorfu je ugodilo Applovi zahtevi po prepovedi prodaje in oglaševanju, prepoved pa velja za celotno območje Evropske unije, razen za Nizozemsko. Samsung se na razsodbo sicer...

206 komentarjev

MSI pokazal nova tablična računalnika

engadget - MSI je na tajvanskem Computexu pokazal dva nova tablična računalnika, ki jo poganja Android 2.3. Imenujeta se WindPad Enjoy 10 in Enjoy 7 ter delujeta mnogo bolj elegantno od starih windpadov.

Enjoy 10 je cenejša in nekoliko manj zmogljiva konkurenca Applovemu iPadu 2. Nima podpore za 3G, temveč zgolj Bluetooth in Wi-Fi. Ima 1,2 GHz-procesor ARM Cortex A8, po eno kamero na sprednji in zadnji strani, 10-palčni zaslon s podporo za ločljivost 1024 x 786 in 4 GB vgrajenega pomnilnika, akcelerometer in baterijo s kapaciteto 27,3 Wh. Tehta 800 gramov. Še šibkejši Enjoy 7 prikazuje vsebine na 7-palčnem zaslonu z 800 x 480, sicer pa ima enako drobovje in baterijo z nižjo kapaciteto 17,3 Wh. Tehta 400 gramov.

...

16 komentarjev

Samsung predstavil nova Galaxy Taba

2 mm tanjši od predhodnika, le delček mm tanjši od iPad 2

vir: AnandTech
AnandTech - Poleg najave o uporabi enotnih polnilcev v ZDA je na konferenci CTIA prišlo še do predstavitve nekaterih novosti. Samsung je tako predstavil svoj par konkurentov na trgu tabličnih računalnikov Galaxy Tab, ki se bosta pridružila Motorolinemu Xoomu pri uporabi Androida v različici 3.0, bolje poznanega tudi pod imenom Honeycomb. Različici se bosta razlikovali predvsem v velikosti zaslona, saj se bo večja ponašala z 10,1-palčno diagonalo, medtem ko bo drugi Galaxy Tab za približno palec manjši z 8,9-palčno diagonalo, brez da bi to vplivalo na ločljivost 1280 x 800 pik. V primeru 10-palčnika gre pravzaprav za prenovljeno različico, ki prihaja kot odgovor na predstavitev iPad 2, saj sta oba novinca za delček milimetra tanjša od...

0 komentarjev

MWC 2011: Samsung predstavil novi androidni napravi

TechSpot - Samsung je na sejmu v Barceloni predstavil dve novi androidni napravi. Tablični računalnik Galaxy Tab 10.1 ima, kot pove že ime, 10,1-palčni zaslon, ki podpira ločljivost do 1280 x 800 točk. Poganja ga dvojedrni enogigaherčni procesor Nvidia Tegra 2 in ima podporo za BlueTooth 2.1 ter Wi-Fi 802.11. Na zadnji strani najdemo kamero z osmimi milijoni točk, na sprednji strani pa tako z dvema milijona točk. Tehta 600 gramov. V Evropi in Aziji bo na voljo prihodnji mesec, medtem ko cena še ni znana.

Drugi novinec je pametni telefon Galaxy S II (GT-I9100), ki je rekorden v debelini, saj je debel pičlih 8,49 milimetra. Ima 4,27-palčni zaslon, glavno kamero z osmimi milijoni točkami in pomožno...

43 komentarjev

Onkyo predstavil prvi tablični računalnik s Tegro 250

engadget - Japonske podjetje Onkyo ni čakalo na januarski CES in je predstavilo prvi tabličnih računalnik, ki uporablja Nvidiin čip Tegra 250 (1 GHz, pospešena grafika, strojno dekodiranje in kodiranje JPEG in H.264 ). Izdelek se imenuje TA117 in poganja Android 2.2. Ima 10,1-palčni zaslon (1024 x 600 točk), dvoje vrat USB 2.0, podporo za Wi-Fi, Bluetooth, microSD, HDMI-priključek in kamero z 1,3 megapiksla. Meri 267 x 173 x 14,8 mm in tehta 800 g. Na voljo sta različici z 0,5 GB pomnilnika in 8 GB bliskovnega pomnilnika ali dvakrat več obojega, ki sta na Japonskem že dobavljivi, drugod pa bosta kmalu.

13 komentarjev

V mehiškem Leónu skeniranje šarenic po celem mestu

Slo-Tech - V mehiškem mestu León so se lotili pionirskega projekta, s katerim bodo po mestu uvedli biometrično analizo za vse občane. Glavni način dokazovanja svoje istovetnosti in sledenja tokov prebivalstva.

V prvi fazi projekta, ki bo stal pet milijonov dolarjev, bodo detektorje šarenice dobili na varnostnih točkah, kjer istovetnost ugotavlja policija. Hitri detektorji imajo zmogljivosti do 50 ljudi na minuto tudi, ko se ti premikajo s povprečno hitrostjo hoje 5 km/h. Kasneje se bodo projektu pridružili še komercialne uporabniki, kot so na primer banke z bankomati.

Identifikacije s šarenico je točnejša od identifikacije s prstnimi odtisi, saj poišče približno 2000 referenčnih točk in na podlagi njihove razporeditve izračuna unikaten ključ....

43 komentarjev

12000 točk R600 XT v 3DMark06?

več strani - Po poročanju VR-Zone naj bi AMD-jeva prihajajoča grafična zverina z jedrom R600 dosegla kar dvanajst tisoč točk v programu 3DMark 06. Radeon HD 2900 XT, kot naj bi se glasilo uradno ime kartice, bo kot prva na voljo z omenjenim grafičnim jedrom, sledila pa ji bo zmogljivejša različica z oznako XTX. Za različico XT, s frekvenco jedra 750 MHz, naj bi bilo potrebno odšteti slabih štiristo ameriških dolarjev, dodajajo v izvorni novici.

Poleg tega so luč sveta zagledale nove podrobnosti o prihajajočih AMD-jevih DX10 grafičnih karticah, ki govorijo o poimenovanju Radeon HD 2000, o 320 stream procesorjih pri Radeon HD 2900 ter o poimenovanju šibkejših različic grafičnih kartic. Več o novih podrobnostih si preberite na daily Tech-u.

Pojavile so se tudi nove slike grafične kartice z jedrom R600, najdete jih na HardOCP

28 komentarjev

Svetovni rekord z Radeonom X1800 (zračno hlajenje)

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs poročajo, da so računalniški navdušenci uspeli doseči nov svetovni rekord v zmogljivosti grafičnih kartic v 3D Marku 2005.

S trenutno najzmogljivešjim, kar ATi ponuja, s kartico Radeon X1800 XT, je nekemu Tajvancu uspelo preseči magično mejo deset tisoč točk, kar je zelo zavidljiv dosežek, upoštevaje, da je uporabljal le priložen hladilnik. Procesor je navil s 625 na 691 MHz, pomnilnik pa pa s poldrugega gigaherza na 1628 MHz. "Neki" Finec (macci) pa je šel še korak dlje in svojega Radeona hladil z Zalmanom, tako da ga je ob povišani napetosti uspel prignati do 10.770 točk (759/1738 MHz), kar je rekord med sistemi z eno grafično kartico. Absolutni rekord, ki je bil...

28 komentarjev

Coolerguys WindTunnel 2

Hexus - Pri Hexusu so opisali dobro prevetreno ohišje. Opremljeno je z dvema 92mm ventilatorjema za vhod zraka in tremi 60mm ventilatorji za izhod zraka. Ohišje ima štiri velika in tri majhna razširitvena mesta na sprednji strani ter 300W napajalnik. Zelo dobrodošli pa so priključki, ki so jih pri tem ohišju premestili iz zadnje starni na desni rob... Opis si oglejte tukaj.

0 komentarjev