»

Podlih osem in Povratnik že ušla na internet

TorrentFreak - Težko pričakovan filma Quentina Tarantina Podlih osem (Hateful Eight) pride v slovenske kinematografe 7. januarja, v ZDA pa je začel igrati danes. Običajno je, da na splet sorazmerno hitro pricurljajo tako ali drugače posnete verzije s slabo kakovostjo slike in obupnim zvokom, a to pot je drugače. Že sredi tedna se je namreč na internetu znašel screener zelo dobre kvalitete. Enako se je zgodilo tudi s Povratnikom (The Revenant), ki sta oba glavna kandidate za februarske oskarje.

S tem se ponavlja že stara zgodba, da do konca januarja na internet uide velika večina filmov, ki se potegujejo za te prestižne nagrade. Običajno na internet spolzijo kar članom ocenjevalnih odborov, ki vnaprej dobijo zgoščenke s filmom. A redko so na internetu še pred uradno...

72 komentarjev

Beta Crysis 2 ušla na internet

Heise - Beta verzija težko pričakovane streljačine Crysis 2 je več kot en mesec pred izdajo ušla na internet. Končna verzija je namreč napovedana za 22. marec, a se je beta že znašla na internetu. Kaže, da gre za verzijo 13. januarja, ki že vsebuje delujoča enoigralski in večigralski način. Manjka ji še nekaj tekstur, sicer pa je bolj ali manj dokončana. Kdo je na internet spustil igro, ni znano. EA dogodek obžaluje in poziva vse ljubitelje igre, da pokažejo toliko lojalnosti, da počakajo do izida končne verzije (in jo seveda tudi kupijo). Poročila kažejo, da beta vsebuje glavni ključ za zaščito SolidShield (spletni DRM), kar utegne biti velik problem za EA.

58 komentarjev

Izšel kandidat za izid Internet Explorerja 9

TechSpot - Microsoft je izdal kandidata za izid svojega prihajajočega brskalnika Internet Explorerja 9, kar je zadnji stadij v razvoju programske opreme pred izidom končne verzije. Na voljo je v 40 jezikih za operacijske sisteme Windows Vista, Server 2008, Server 2008 R2 in 7.

Nova verzija vsebuje funkcijo Tracking Protection, ki omogoča nadzor nad vsebinami, ki jih lahko o uporabniku beležijo in sledijo strani, ter možnost filtriranja ActiveX. Pomemben kozmetični popravek je možnost imeti zavihke v ločeni vrstici od naslovne vrstice, če to želite. Druge novosti so še podpora transformacij CSS3 2D, geolokacije v HTML5 in nekaj drugih...

8 komentarjev

Danes Vista SP2 beta

Microsoft - Danes bo Microsoft naročnikom na TechNet in MSDN prek programa Customer Preview Program ponudil beta verzijo drugega servisnega paketa popravkov za Visto. Končno verzijo pričakujemo (RTM) aprila. Seznam novosti ostaja bolj ali manj enak, torej boljša Wi-Fi povezljivost po bujenju iz spanja, podpora BlueTooth 2.1, datotečnemu sistemu exFAT za velike flash pomnilnike in vsi popravki za napake od SP1 dalje. Slednjega je torej treba namestiti prej.

Omenimo še eno beto, in sicer prihajajočega operacijskega sistema Windows 7. Njegovo prvo beto bo Microsoft udeležencem razvijalske konference razdelil prihodnji mesec na DVD-jih, udeležencem podobnih dogodkov ta mesec pa jih bodo poslali takoj, ko bodo pripravljeni. Prva beta Viste je izšla poldrugo leto pred končno verzijo, tako da je izid končne verzije Windows 7 v drugi polovici prihodnjega leta zelo optimistična ocena.

16 komentarjev

Gnome 2.0

GNOME - Razvojna skupina, ki ustvarja namizje GNOME za GNU/Linux operacijski sistem, je objavila datume za izide verzije 2.0. Alfa verzija bi naj bila izdana 29. julija, beta 1 - 14 oktobra, beta 2 - 4. novembra, RC1 - 25. novembra ter RC2 in morda tudi končna verzija pa 9. decembra. Zaenkrat se še ne ve, kaj bo vseboval in kako bo izgledal GNOME 2.0, toda po nekaterih trditvah bi naj bil sličen KDE 2.0.

0 komentarjev