»

Motorola resno razmišlja o Windows Phone

ZDNet - Še februarja je Motorola trdila, da uporaba Windows Phone na njihovih telefonih ne pride v poštev. Čeprav so edini proizvajalec pametnih telefonov, ki uporablja izključno Android, so uporabo Microsoftovega sistema izključili. Kot glavno oviro so navedli zaprtokodnost, ki da jim onemogoča polno sodelovanje pri razvoju programske opreme. Pol leta pozneje se je njihovo stališče preokrenilo.

Izvršni direktor Motorole Mobility Sanjay Jha je sedaj povedal, da so popolnoma odprti tudi za Windows Phone 7. Mar si je kdo v vodstvu kupil novo nokio in ugotovil, da Windows Phone sploh ni slab? Ne, marveč so ugotovili, da na trgu androidov vlada izjemno...

49 komentarjev

Prodaja Office in Windows odlično, Windows Phone niti ne

vir: ZDNet
ZDNet - Prvi dan Worldwide Partner Conference v Los Angelesu je bil bolj kot predstavitvam novosti namenjen statistikam in Microsoft je tako razkril nekaj številk o prodaji svojih izdelkov.

Od 22. oktobra 2009, ko je bil Windows 7 uradno postavljen na prodaj v trgovine, pa do danes so prodali 400 milijonov licenc za Windows 7 ali več kot sedem vsako sekundo. S tem je Microsoft tudi presegel uspeh Windows Viste, ki so je v prvih dveh letih prodali v 330 milijonih izvodov. Office 2010 je naprodaj od 15. junija 2010 in od takrat so prodali 100 milijonov licenc - ali skoraj tri na sekundo.

Za spletno verzijo pisarniškega paketa Office 365 se je odločilo 50.000 podjetij, ki so jo preizkušala v zadnjih dveh tednih od izida 28....

36 komentarjev

Google Blogger še vedno nedosegljiv

CNet - Googlova storitev Blogger, kjer lahko uporabniki brezplačno objavljajo svoje bloge ter prebirajo in komentirajo druge bloge, je od srede popoldne nedosegljiva. Natančnih informacij o vzroku in naravi težav še ni, je pa znano, da je Google za sredo načrtoval vzdrževalna in nadgrajevalna dela, med katerimi naj bi bila storitev eno uro v načinu samo za branju. Pri tem se je očitno nekaj zalomilo, saj je storitev sedaj že več kot 30 ur nedosegljiva. Google ob tem poudarja, da napovedana prenova videza nima povezave z izpadom. Zaradi izpada je onemogočeno dodajanje nove vsebine, hkrati pa so izgubljene vse spremembe od 16.37 ure v sredo (po slovenskem času). Kdaj bo Blogger spet delujoč, še ni znano.

33 komentarjev

Yahoo Mail nedosegljiv za nekatere uporabnike

ZDNet - Nadaljujejo se izpadi internetnih podatkovnih storitev, ki zadnje čase jezijo uporabnike. Po Sonyjevi ogromni eskapadi in ne najbolj nedolžnem Amazonovem spodrsljaju je svoje uporabnike na cedilu pustil še Yahoo. Od včeraj pozno zvečer je slabo dosegljiva njihova storitev za brezplačno elektronsko pošto, do katere nekateri uporabniki ne morejo dostopati. Yahoo je težave hitro priznal in zatrdil, da se trudijo čim hitreje vzpostaviti normalno stanje.

Tovrstne težave ponudnikov elektronske pošte niso nezaslišana prigoda, saj sta letos imela enake težave tudi Hotmail in Gmail. Obakrat je za najbolj nesrečne uporabnike trajalo nekaj dni,...

1 komentar

Yahoo predstavil Search Direct

CNet - Yahoo je včeraj predstavil novo storitev Yahoo Search Direct, ki predstavlja konkurenco lani izdanemu Googlovemu Instant Searchu. Temu navkljub ne gre za enakovredno storitev, saj je Yahoojev pristop drugačen.

Nova funkcija v oknu pod iskalnim poljem prikaže deset najbolj vročih tem glede na vpisano ključno besedo, uporabnik pa s premikom kazalca nanje v drugi polovici okna izpiše glavne povezave. To pomeni, da Yahoo ne prikazuje rezultatov iskanja sproti, kakor to počne Google, ampak sproti prikazuje najpopularnejše teme, ki so povezane z iskalnim terminom, in potem glavne strani z njimi. Te so lahko potovalni vodiči, podatki o vremenu, splošni podatki o podjetju itn.

Yahoo želi s to novostjo prebuditi uporabnike in pridobiti kakšnega novega, saj njegov tržni delež že nekaj časa lebdi okoli 16...

3 komentarji

Nekaterim lastnikom Samsungov popravek za Windows Phone 7 ne deluje

Pod Alpami lahko težave predstavlja predvsem Omnia 7.

vir: engadget
engadget - Včeraj izdani popravek za Microsoftov Windows Phone 7, ki bo popravil sistem za nameščanje popravkov, nekaterim nesrečnim lastnikom mobilnih telefonov Samsunga ne deluje ter iz mobilnikov celo naredi med 100 in 200 grami težke obtežilnike papirja. Prva poročila so bila, da je opečnatost naprav dolgotrajna. AT&T je npr. celo začel sprejemati garancijske zahtevke, saj ni bilo enostavnega načina za povratek na prejšnjo različico sistemske slike. Microsoft je nato izdal navodila za rešitev težave. Dovolj naj bi bila že odstranitev baterije in njena ponovna vstavitev, v bistvu ponoven zagon telefona.

Če ne pomaga niti ta trik,...

16 komentarjev

Yahoo Mail krivec za previsoke prenose podatkov na Windows Phone

BBC - Kmalu po izdaji Windows Phone 7 so se uporabniki začeli pritoževati, da telefoni s tem operacijskim sistemom brez potrebe prenašajo velike količine podatkov, kar kvišku žene telefonske račune. Microsoft je že sredi januarja ugotovil, kje tiči problem, in obljubil popravek, a krivca, ki naj bi bilo tretje podjetje, ni želel razkriti. Sedaj je znano, da je za napako odgovoren Yahoo.

To je Microsoft potrdil še včeraj, medtem ko se je prej branil izpostaviti krivca, pa še to zgolj zato, ker je Rafel Rivera v svojem blogu to skoraj izsilil. Problem je v neučinkovitosti sinhronizacije med odjemalcem za elektronsko pošto v Windows Phone in storitvijo Yahoo Mail. Ker se podatki ne sinhronizirajo...

0 komentarjev

Odkrit razlog za fantomske podatke na Windows Phone 7, popravek na poti

BBC - Microsoft je potrdil, da nekateri pametni telefon z Windows Phone 7 pošiljajo in prejemajo tako imenovane fantomske podatke. V začetku leta so se namreč uporabniki pritoževali, da njihovi telefoni navijajo račune za telefon s pošiljanjem podatkov brez potrebe; nabralo naj bi se jih od 2 do 5 MB na uro. Microsoft je obljubil preiskavo problema.

Odkrili so, da razlog tiči v nepravilni konfiguraciji aplikacije drugega proizvajalca, ki se pogosto uporablja. Tiskovni predstavnik iz Redmonda je potrdil, da so že stopili v kontakt z za zdaj še neimenovanim proizvajalcem, ki že pripravlja popravek, hkrati pa preiskujejo, ali je razlog lahko še kje drugje, in iščejo načine za obitje problema, dokler...

12 komentarjev

Windows Phone 7 težki porabnik mobilne podatkovne povezave

Opažate slovenski uporabniki podobne težave?

vir: engadget
engadget - Kar nekaj uporabnikov Microsoftove najnovejše mobilne platforme se pritožuje, da mobilniki z Windows Phone 7 prenesejo velike količine podatkov prek mobilnega omrežja. To sicer na prvi pogled niti ni tako presenetljivo, saj dandanašnji pametni mobilniki s spleta pobirajo podatke za razne...

14 komentarjev

Microsoft bo zaposlenim podaril mobilne telefone

Windows Phone 7

vir: engadget
engadget - Vse kaže, da bodo prav vsi Microsoftovi uslužbenci, katerih je po celem svetu prek 90.000, dobili nove mobilne telefone, popolnoma brezplačno. Seveda bo šlo za naprave, na katerih bo tekel novi Microsoftov operacijski sistem za mobilne telefone, Windows Phone 7.

Uslužbenci bodo svoje naprave najverjetneje prejeli še pred koncem leta oz. tik pred javno dobavljivostjo naprav z Windows Phone 7. Jasno je namreč, da Microsoft s to potezo želi Windows Phone 7 oglaševati brezplačno, na najboljši način - z dobrimi priporočili obstoječih uporabnikov.

Stroški prek 90.000 naprav bodo zanemarljivi, če bo kampanja uspešna. Obenem je...

7 komentarjev

Microsoft želi patentirati vmesnik Windows Phone 7

Skica patenta s skiciranim prvim Zunom

vir: engadget
engadget - Windows Phone 7 je brez dvoma predstavil popolnoma nov koncept uporabniškega vmesnika za mobilni telefon, posledično pa je tudi nekoliko logično, da ga Microsoft želi patentirati. Vlogo so v ameriško patentno pisarno oddali že leta 2008, a je šele zdaj postala javna ter se skriva pod serijsko številko 240.729. Microsoft želi patentirati ozadje, ki se razteza prek meje zaslona naprave, bodisi vodoravno, bodisi navpično, a ne v obe smeri hkrati!

Elementi vmesnika so nato zasidrani na ozadje, kar pomeni, da se s pomikanjem po ozadju premikamo tudi med samimi elementi, kot velja za Windows Phone 7. Celoten vmesnik naj bi bil namenjen predvsem medijskim napravam, kar se je pokazalo že s podobnim vmesnikom na Zune HD. Pri patentu je pomembno, da je slika ozadja ena sama in večja od...

26 komentarjev

Danes pričetek MIX10

CNet - Danes se v Las Vegasu začenja konferenca MIX10 za spletne razvijalce, ki bo trajala tri dni in koder bo Microsoft pokazal novosti, ki nam jih pripravlja za letošnje leto. Glavni govornik prvega dne bo Joe Belfiore, ki v Microsoftu skrbi za program Windows Phone. To jasno pomeni, da bomo danes izvedeli vse in še več o Windows Phone 7, kar bo še posebej prav prišlo razvijalcem aplikacij zanj. Microsoft je že potrdil, da bodo ti morali uporabljati XNA in Silverlight, medtem ko stara, že napisana programska oprema ne bo delovala. Igre na Windows Phone 7 bodo lahko strojno pospešene in se bodo razumele tudi z Xbox Live, kamor bo moč prenesti shranjene igre in avatarje.

Jutri bo na oder stopil Dean Hachamovitch, ki se bo posvetil novemu brskalniku Internet Explorerju 9 in morebiti nam bodo pokazali že kakšen del kode. Drobtinice, tu mislimo na...

2 komentarja