»

V Kiberpipi ta teden: Detekcija izgub pri pospeševalnikih delcev, Oust.me, Silent Hill 2: The movie, Plone druženje

Plone user group srečanje, 04. Feb 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 3.5., ob 19h te vabimo na Pipine odprte termine kjer nam bo Rok Štefanič, ki prihaja iz podjetja Cosylab, predstavil delovanje pospeševalnikov in načine kako zaznati izgube delcev, ki se pojavljajo med delovanjem pospeševalnika. Podrobno bo predstavljen princip delovanja detektorjev delcev, s poudarkom na analognem delu obravnavanja signalov ki jih generirajo detektorji.



V sredo, 4.5., ob 19h bomo na Spletnih uricah predstavili Oust.me, ki je...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden

Utrinek iz Izida Drupala 7, 07. Jan 2011

Slo-Tech - V sredo, 23.3., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer nam bodo Rok Gregorič, Rok Krulec in Miha Rebernik predstavili kako s pomočjo Facebookova PHP HipHop-a in Thrifta lahko na primeru DoubleRecall rešitve, poganjamo lastne spletne storitve.


V četrtek, 24.3., ob 19h vas vabimo na 3. meetup slovenske Drupal skupnosti kjer bo predstavljenih nekaj novosti in dogodkov, Janez Urevc pa bo poročal iz konference DrupalCon Chicago. Namen meetupa je tudi izmenjava mnenj, izkušenj in znanj, zato vabimo vse udeležence, da se sami angažirajo za sodelovanje. Vsi tisti, ki bodo prinesli s sabo prenosnike bodo lahko sodelovali tudi pri prevajanju Drupala 7 po koncu predstavitev.


V soboto, 2.4., ob 9h napovedujemo Ubuntu...

5 komentarjev

Kiberpipa: Prihodnost je oblačna, Red Bull Music Academy, Predavanje in perfomans Marije Baalman, Delavnica Sense/Stage

Utrinek s perfomansa Fiktivne situacije II, 22.mar 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 22.2. ob 19h, bo Davor Guttierrez predaval o Cloud computingu ter obrazložil kaj potrebujemo za uspešno postavitev EC2 Clouda pri nas doma oz. v našem podjetju.

V četrtek, 24.2., ob 16h vas zopet vabimo na Red Bull Music Academy Session Ljubljana, ki bo združitev vseh muzičarskih fanatikov, kjer se nam lahko pridružite na delavnicah s Marcosom Intalexom in kavč debato s domačimi gosti: Pier, Octex in DOT.



V petek, 25.2., ob 20h vas vabimo v Galerijo Kapelica na predavanje in performans Marije Baalman. Njeni projekti obravnavajo področja med umetnostjo in tehnologijo katere bo predstavila tako na predavanju kot perfomansu.

V soboto, 26.2., ob 11h se bo v Galeriji Kapelica izvajala delavnica Marije Baalman. Na delavnici bo...

1 komentar

V Kiberpipi ta teden: Sitweet, Gulliver's Travels

Film'šteka: Krasni novi val, 25.mar 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sredo, 16.2., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer nam bodo Miha Rejc, Matija Rijavec in Leon Orsa predstavili svojo spletno stran Sitweet, ki prikazuje statistiko slovenskih tviterašev.



V četrtek, 17.2., ob 18h vas vabimo na filmšteko kjer si lahko pogledate prvotno, originalno verzijo Gulliverjevih potovanj iz leta 1939. Film, ki ga ni sproduciral Disney in je izšel v začetku...

5 komentarjev

Kiberpipa: VIP večer z mag. Alešem Liscem

Večer za inovativne in podjetne: Matjaž Gantar, 13. Nov 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V četrtek, 10.2., ob 19h vas vabimo na VIP večer z mag. Alešem Liscem. Aleš nam bo povedal ključne pogoje za uspeh v vsaki stroki, govoril o odnosih s strankami, teorijah kupcev pri nakupovanju izdelkov, ter o tem kako v nekaj dneh povečati svojo osebno produktivnost za 100%. Povprašali ga bomo tudi o njegovih podjetniških začetkih in največjih izzivih, ki so ga na tej poti čakali.

8 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: US vs. Asia, Od slike do oblike, Eyetracking, Plone

Mobile Monday Slovenia S03E03: Gaming and Gamification, 17. Jan 2011

Slo-Tech - V ponedeljek, 31.1., ob 19h ste vabljeni na Mobile Monday Slovenia dogodek, kjer bosta Matevž Klajnšek in Benjamin Joffe predstavila svoje izkušnje iz različnih tržišč z mobilnimi tehnologijami. Matevž je soustanovitelj podjetja Celtra, ki že več let posluje na ameriških tržiščih in je pred kratkim prejelo pomembno investicijo. Benjamin pa je je priznan strokovnjak za azijsko digitalno sceno. V zadnjih 10 letih je bil priča japonski mobilni revoluciji, korejskemu internetnemu bumu, kitajski web 2.0 revoluciji. Prav tako pa deluje kot svetovalec za več velikih in čisto svežih podjetij, univerzami in vladnimi institucijami.



V torek, 1.2., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih Luka...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Gaming & Gamification, Wikidesetka, Vox.io, Double-Bill: The Last Man on Earth in Last Woman on Earth

Hello Maemo!, 30. Nov 09

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Še enkrat naj vas spomnimo na Mobile Monday v ponedeljek, 17. 1., ob 19h, kjer bo govora o igrah na mobilnih platformah in uporabi mehanike iger v ostalih aplikacijah.

V torek, 18.1., ob 19h bomo tudi v Ljubljani praznovali 10. obletnico proste enciklopedije Wikipedije. Ekipa najvidnejših ustvarjalcev slovenske podstrani, bo predstavila pot, ki jo je projekt kot celota, posebej pa njegov slovenski del, prehodil v tem času. Pridite in v živo spoznajte kdo soustvarja slovenski del proste enciklopedije .

V sredo, 19.1., ob 19h nam bo Tomaž Štolfa v okviru Spletnih uric predstavil zgodbo projekta vox.io, opisal infrastrukturo, ki je potrebna za opravljanje klicev iz brskalnika ter...

0 komentarjev

Kiberpipa: uporabniški vmesnik za dig. fotoaparate, Poslovni modeli, VIP

Managing business models by Alexander Osterwalder

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 11.1., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih predaval Miha Feuš, grafični oblikovalec, ki se ukvarja tudi z 3D modeliranjem. Predstavil nam bo svoje delo na razvoju koncepta uporabniškega vmesnika za fotoaparate.

V sredo, 12.1., ob 19h nam bo Ivan Župič, doktorski kandidat na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in raziskovalec ERP sistemov ter poslovne inteligence, predstavil poslovne modele za startupe. Predvsem bomo izvedeli, kakšni so poslovni modeli nekaterih poznanih firm, kaj poslovni model sploh je ter kako ga postavimo in implementiramo.



V četrtek, 13.1., ob 19h vabimo na Večer za inovativne in podjetne, tokrat s Tonetom Strnadom, ustanoviteljem in lastnikom družbe...

0 komentarjev

Kiberpipa: Seedcamp Q&A

Kiberpipa - Pred 14 dnevi se je v Londonu odvijal Seedcamp Week 2010, kjer so bili ponovno prisotni tudi Slovenski startupi.

Seedcamp je skupen projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in “poiskati naslednji Google”.

V okviru Pipinih odprtih terminov, se bo v torek ob 19h, odvijala manjša okrogla miza oz. Q&A, kjer bodo svojo izkušnjo predstavili fantje iz Visionecta. Kdor ne pozna Visionecta, gre za eno od redkih domačih podjetij, ki inovirajo na področju strojne opreme s rešitvijo, ki temelji na e-ink zaslonih. Več o dogodku

0 komentarjev

Kiberpipa: Android srečanje, Kibi.si, 7k:nova oblika življenja, Fahrenheit 451 (Bradbury)

Fotografija inštalacije Luciolinae, ki je bila avgusta postavljena v galeriji Kapelica

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu bo v Kiberpipi ponovno živo. V ponedeljek, 20.9 ob 19h, bomo gostili debato po načelu starogrške Isegorije, o romanu Raya Bradburyja Fahrenheit 451. Več informacij.

V torek, 21.9 ob 19h, bo v okviru Odprtih terminov Martin Sonc imel prvo v seriji Android razvijalskih predavanj. Govora bo o kompatiblnosti Android sistemov: različne velikosti zaslonov, verzije platforme in strojne konfiguracije predstavljajo problem, ki zahteva veliko mero pozornosti, če želimo, da naša aplikacija zaživi in preživi v krutem svetu Androidov. Več informacij.

V sredo, 22.9 ob 19h, pa bo v okviru Spletnih uric...

7 komentarjev

Ubuntu, MoMoSlo, 40 let interneta...

Ubuntu

vir: Wikipedia
Kiberpipa - Kiberpipa vas vabi na torkov Pipin odprti termin, kjer bo Luka Napotnik govoril o privzetem namizju za sistem Ubuntu. Naredili bomo kratek povzetek njegove zgodovine, uporabljene tehnologije, se dotaknili novosti pri novi izdaji ter novosti, ki so specifične za Ubuntu. Spregovorili bomo o namizju kot razvojni platformi ter o tem, kakšna izgleda prihodnost namizja.



Sreda je kot vsak teden čas za Spletne urice, srečanja oblikovalcev spletnega prostora, kjer izmenjujejo svoje izkušnje ter predstavljajo aktualne teme in dogodke s področja spletnih tehnologij.

Za prihodnji ponedeljek pa najavljamo MoMoSlo #0 - Pilot! - prvi slovenski MobileMonday, kjer bomo imeli priložnost spoznati kranjsko podjetje 3fs (ThidrFrameStudios), ki se ukvarja z razvojem storitev, ki povezujejo splet in mobilne platforme. Soudeleženi so pri projektu Pixl8r (novemu izdelku svetovno znanega podjetja...

2 komentarja

Pester teden v Kiberpipi

Kiberpipa - Ta teden pripravljamo kar šest dogodkov. Kiberpipina kreativna skupina Err0r med 3. in 14.12. predstavlja sklop dogodkov v okviru gostujočega projekta Ljubim mojo bivšo / mojega bivšega Linus-a Nilsson-a in Vadim-a Dubrov-a. V ponedeljek, 3.12. vas vabimo najprej na otvoritev instalacije "I Love My Previous One", od torka do petka pa bo v okviru tega projekta potekala delavnica z Linusom Nilssonom z naslovom Blog kot tok zavesti. Prijaviti se je potrebno na info@kiberpipa.org. V petek bo gostujoči umetnik Linus Nilsson na predavanju Raziskovanje v vezaju predstavil nekatere stare in tekoče projekte, seveda pa ste vabljeni na druženje in debato.

Tudi dogajanje na Pipinem odprtem terminu bo v torek pestro, saj bosta ta teden na sporedu kar dva. Ob 19h bo Sergej Rinc, sistemski inženir, spletni guru in razvijalec predstavil Semantično označevanje in iskanje slik, ob 20h pa bo v sodelovanju z Ljudmilo potekalo predavanje Adama Hyde-a o FLOSS priročnikih, zbirki kakovostnih...

0 komentarjev