»

Ubisoft zaradi zlorab zapuščajo direktorji

Reuters - Iz francoskega založnika iger so včeraj sporočili, da zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju in zlorabah podjetje zapuščajo kreatvni direktor Serge Hascoët, globalni šef za človeške vire Cécile Cornet in izvršni direktor Ubisoftove kanadske podružnice, Yannis Mallat. Že tekom minulega tedna je svoj odhod zaradi podobnih obtožb napovedal podpredsednik družbe, Maxime Béland.

Odhajajoči niso kdorsibodi; Mallat se je denimo kot producent podpisal pod uspešnice, kot so Prince of Persia: The Sands of Time, Assassin’s Creed, Rainbow Six, Far Cry, Watch Dogs in For Honor.

Ubisoft se je pred časom znašel v osrčju afere #metoo, obtožbe, ki vodstvu pripisujejo še kar šokantna dejanja pa temeljijo na izpovedih okoli sto zaposlenih. CEO Yves Guillemot bo zdaj osebno nadzoroval prenovo kreativnih procesov v podjetju, za procese, povezane s človeškimi viri pa so najeli mednarodno svetovalno podjetje, ki bo poskušalo normalizirati domnevno toksično delovno okolje in medsebojne odnose v družbi.

13 komentarjev

Ubisoft po Beogradu odpira studija v Franciji in Nemčiji

vir: Gamasutra
Gamasutra - V naslednjih mesecih se bo v Evropi odprlo kar nekaj novih delovnih mest za razvijalce iger. Ubisoft odpira dva nova studija v Evropi le nekaj mesecev po odprtju beograjskega studija. Novo zaposleni razvijalci iger bodo zadolženi za razvoj nove javnosti še neznane AAA igre ter postali del ekipe, ki skrbi za nekatere Ubisoftove najbolj popluarne franšize.

Francosko podjetje, s katerim je Ubisoft podpisal partnersko pogodbo ima pisarne trenutno že v štirih mestih po državah. Zaradi sodelovanja s kreatorji Assasin’s Creed iger pa odpirajo nov studijo v mestu Bordeaux. Nova ekipa bo sodelovala imela veliko vlogo pri nadaljnem razvoju iger Just Dance, Steep in Ghost Recon...

0 komentarjev

Ubisoft omilil svoj DRM?

bit-tech.net - Ubisoftov DRM, ki je za igranje iger zahteval stalno internetno povezavo, je igralcem iger, kot so Assassin's Creed 2, Splinter Cell: Conviction, Silent Hunter 5 in The Settlers 7, povzročal večinoma težave (ob izpadu DRM strežnikov recimo igranje ni bilo mogoče), a so ga pirati vseeno relativno hitro obšli. Posledično je Ubisoft doživel obilico opazk, a so svoje odločitve opravičevali s prednostmi, ki jih je nudil sistem ter z dejstvom, da je večina igralcev tako ali tako že povezana na splet. Prva poročila, da je DRM izključen, so opazili...

24 komentarjev

Rockstar uporabil razbito verzijo Max Payna 2

ASCII-logotip v Max Paynu 2

Slo-Tech - Rockstar že nekaj časa ponuja priljubljeno tretjeosebno streljačino Max Payne 2 prek Steama, ki omogoča nakup in prenos igre s spleta brez uporabe zgoščenk. Prvotna izdaja Max Payna 2 je bila zaščitena z uporabo DRM-ja, ki jo je bilo treba za distribucijo prek Steama nekoliko predrugačiti. Rockstar je bil pri tem tako zelo len, da so uporabili kar crack, ki ga je svoj čas napisala skupina hekerjev z imenom Myth. To se lepo vidi, če prevedeno kodo odpremo v heksadecimalnem urejevalniku, saj hitro najdemo ASCII-logotip omenjene skupine.

Pred dvema letoma si je podobno blamažo privoščil tudi Ubisoft, ki je svojo igro Rainbow Six: Vegas2 prek spletne trgovine Direct2Drive ponudil s crackom, ki so ga našli kar na spletu.

74 komentarjev

Steam odstranjuje Ubisoftove igre

Steam je eden izmed uspešnejših digitalnih servisov za igre

vir: Euro Gamer
Euro Gamer - Z angleške različice Steama sta pred kratkim izginila Assassin's Creed II ter Silent Hunter 5, Ubisoftovi igri, ki sta dobro znani predvsem zaradi uporabe novega DRM-ja, ki za svoje delovanje in delovanje igre zahteva stalno internetno povezavo. Po odstranitvi so, dokaj logično, vsi najprej pomislili, da se povezava skriva prav v DRM-ju (kar je nekoliko ironično, saj je tudi Steam neke vrste DRM). A temu očitno ni tako. Čeprav podrobnejših informacij nimamo niti od Ubisofta, niti od Valveovih predstavnikov Steama, je Ubisoft na kratko situacijo razložil za spletno stran Eurogamer. Povedali so, da je bila odločitev za odstranitev prej omenjenih iger njihova, dosežena s sodelovanjem...

6 komentarjev

Ubisoftovi strežniki za DRM že padli

Bo Ubisoft v prihodnosti odstranil DRM?

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pri Ubisoftu so ob predstavitvi njihovega DRM-ja jasno povedali, da igre ne bodo delovale brez internetne povezave, iz česar je bilo mogoče sklepati tudi, da ne bo mogoče igrati, če bodo iz kakršnegakoli razloga z interneta izginili tudi njihovi strežniki. Toda za to se, sploh pri podjetju velikosti Ubisofta, ni za bati, kajne?

Narobe, strežniki, ki skrbijo za delovanje DRM-ja, so že padli in so bili nedosegljivi kar 10 ur, čeprav so pri Ubisoftu zagotovili delovanje 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Glede na poročanje bit-techa se je na...

61 komentarjev