»

Spremembe na Slo-Tech forumu

Slo-Tech - Od danes naprej lahko na Slo-Techu sodelujete tudi v oddelku Na cesti.
Vanj smo premaknili kar nekaj obstoječih tem, preostanek pa bomo vanj preselili s časom. Verjetno jih bomo v bližnji prihodnosti dodali še nekaj.

Prav tako boste pozorni bralci ugotovili, da se pri branju posameznih tem sedaj rdeča črta pomika skupaj z vami. Funkcionalnost zaenkrat še ni polno podprta, preverili pa bi radi vaše odzive na tovrstno obnašanje. Namen je, da vas stran pričaka točno na mestu, do katerega ste jo prebrali (in ne vedno samo na meji novih sporočil, kot je bilo v navadi do sedaj). Komentarji zelo dobrodošli.

Opazili boste tudi nekaj nedokončanih gumbov v oddelku Mali oglasi. Tam nas zanima predvsem hitrost delovanja in vaše mnenje, ali bi želeli na podoben način filtrirati tudi po različnih kategorijah izdelkov in cenovnem razponu.

89 komentarjev

Hotmail ob prehodu desetletja začasno izgubil e-pošto

PC Magazine - Na novega leta dan je nekatere uporabnike Microsoftovega elektronskega predala Hotmail pričakalo neprijetno presenečenje ob prijavi. Namesto starih sporočil je bil njihov predal popolnoma ponastavljen. Kakor da bi se bili ravnokar registrirali v sistem, so imeli le pozdravno sporočilo in nič drugega. Microsoft so o težavi obvestili, njihovi inženirji pa so začeli ugotavljati, kje je tičal problem.

Tovrstno obnašanje sistema se namreč pojavi le v enem primeru - če se uporabnik računa ne dotakne v 120 dneh in ga sistem samodejno izprazni, a se nato vanj prijavi v naslednjih 90 dneh, preden bi naslov postal spet...

26 komentarjev

Odtujena tudi gesla za Yahoo, Gmail in AOL

CNet - Včeraj smo poročali, da se je na spletu znašlo deset tisoč parov uporabniških imen in gesel uporabnikov Microsoftove storitve Live, ki pokriva tudi elektronski predal Hotmail. Microsoft se je hitro odzval na dogodek in uporabnikom na dolgo in široko razložil, kako so se nepridipravi dokopali do njihovih osebnih podatkov. Zelo enostavno, pravzaprav, sami so jim jih dali, ko so se ujeli na limanice tehnike ribarjenja.

Sedaj pa so po medmrežju zakrožili še osebni podatki uporabnikov Gmaila, Yahooja in AOL-a. Skupno naj bi šlo za več kot 30.000 javno objavljenih podatkov, medtem ko je številka dejansko pridobljenih verjetno še mnogo višja. Google se je odzval z besedami, da so pozorni na industrijo ribarjenja in da se trudijo zavarovati uporabnike, a najbolj se lahko ti zavarujejo sami. Doslej so sicer morali ponastaviti le približno 500 gesel prizadetih računov. Tudi Yahoo poziva uporabnike, naj skrbijo za higieno svojega računalnika, k čemur sodi tudi redno spreminjanje gesel in...

30 komentarjev

Na spletu 10.000 Hotmailovih gesel

The Register - Na internetu se je znašlo približno deset tisoč uporabniških imen s pripadajočimi gesli za dostop do računov Microsoft Live, kamor sodi tudi elektronski predal Hotmail. Na spletni strani Pastebin.com, kamor lahko uporabniki s celega sveta nalagajo datoteke, so našteli 10.028 parov podatkov. Ker so si sledili po abecedi od ararat973@hoymail.com do blando2713@hotmail.com, je verjetno, da je to le en del večje zbirke podatkov - grob izračun pokaže, da jih je okrog 143.000. Zlobni jeziki so takoj začeli natolcevati, da je bila Microsoftova baza podatkov kompromitirana, a v tem primeru bi se ukvarjali s 450 milijoni podatkov. Prav tako Microsoft podatkov gotovo ne shranjuje v tekstovni obliki (plain text).

Verjetnejša je teorija, da so se nepridipravi do teh podatkov prikopali zaradi neosveščenosti ali naivnosti uporabnikov. Obstaja namreč cela kopica strani, ki oglašujejo, da bodo uporabniku pokazale, kdo jih je blokiral v IM-programu MSN, če ti seveda vpišejo uporabniško ime in...

7 komentarjev

GmailFS - Gmail Filesystem

Firefox na Gmailu

PC Linux Online - Richard Jones je avtor novega nenavadnega odprtokodnega projekta. GmailFS je datotečni sistem za Linux, ki kot medij za skladiščenje podatkov uporablja uporabnikov račun na Googlovi poštni storitvi Gmail. GmailFS je napisan v priljubljenem Pythonu in uporablja infrastrukturo datotečnega sistema FUSE ter knjižnico libgmail, s katero komunicira z Gmailom. Podpira večino operacij za delo z datotekami, kot so branje, pisanje, odpiranje, zapiranje, povezovanje, preimenovanje ipd. Tako si lahko uporabniki pri delu z datotekami na računu Gmaila pomagajo z znanimi ukazi, npr. cp, ls, mv, rm, ln, grep itd. Podrobnejši opis, namestitev in uporaba!

24 komentarjev

Kako bi lahko izgledal Longhorn

Longhorn na DVD-ju

vir: Extremetech
Extremetech -

Ob takšnem večeru, ko zastran praznikov primanjkuje tistih klasičnih računalniških novic, si lahko privoščimo, da malce pošpekuliramo in pogledamo, kaj nas čaka v prihodnosti. Oziroma to za nas naredijo drugi.

Microsoft je, če se še spomnite, nedavno tega nekaterim razvijalcem predstavil razvojno različico .4051 novih Windows Longhorn. Na ExtremeTech so si jo ogledali in malce pošpekulirali, kaj nam utegnejo novi Windows prinesti. Zanimiv člančič, a vzemite v zakup, da nas do končne različice ločita še vsaj dve leti, tako da bodo spremembe še velikanske.

20 komentarjev

Siemens dobavitelj 500.000 mobilnih WAP aparatov

Fujitsu Siemens - Še ena novica od Dominika. Siemens je podpisal dogovor z niozemskim mobilnim operaterjem Telfort o dobavi pol milijona mobilnih telefonov s standardom WAP. Telfort in Dutch Postbank bosta svojim uporabnikom zagotovila Siemensove mobilne telefone kot del kampanije, katere cilj je predstavitev mobilnega bančništva nizozemskemu tržišču.
Siemensovi aparati M35i bodo posebej prilagojeni, da bi uporabnikom računov v Postbanku omogočili uživanje v mobilnem bančništvu, dostopni pa bodo 500.000 imetnikom računov kot del njihove promocije.

Mobilno bančništvo se torej približuje in verjetno je samo še vprašanje časa, kdaj bo mobilno bančništvo preko WAP telefonov možno tudi v Sloveniji (Klik, ...)

6 komentarjev