»

Spet težave z omrežjem Skype

ComputerWorld - Če ste se poizkusili prijaviti v omrežje Skype, ste bili danes razočarani. Omrežje je že cel dan nedosegljivo. Skypovi inženirji pravijo, da napako že odpravljajo, ni pa znano, kdaj bo omrežje spet delujoče.

Spomnimo, da se je Skypovo omrežje spektakularno razsulo konec decembra, ko je napaka v novi verziji odjemalca Skype povzročila kaskadno odpoved omrežja, tako da so povezljivost izgubili tudi uporabnikih drugih verzij. Naslednje težave so sledile pred dvema tednoma, ko je bilo prav tako potrebno izdati novo verzijo odjemalca. Takrat je bilo prizadetih manj uporabnikov kot decembra, so pa zlobni jeziki takoj povezali težave z Microsoftovim prevzemom, pa čeprav se ta sploh še ni začel in sta podjetji za zdaj še ločeni.

Skype pravi, da so težavo že locirali in začeli odpravljati, tako da bi...

29 komentarjev

Skype pojasnjuje, kaj je šlo narobe

Delovanje supervozlišč

vir: ComputerWorld
Slo-Tech - Skype je preučil, zakaj je njihovo omrežje pretekli teden razpadlo, in na blogu zapisal analizo in razlago tega dogodka. Kot pravijo, so se iz tega naučili pomembno lekcijo, tako da naj v prihodnosti takih težav ne bi bilo več.

Glavni krivec za napako je njihovo omrežje P2P, ki v normalnih razmerah zagotavlja robustnost. V sredo, 22. decembra, je ob 17.00 uri po srednjeevropskem času zaradi preobremenitve pokleknila gruča strežnikov za offline hipno sporočanje....

5 komentarjev

Enodnevni razpad Skypovega omrežja

Delovanje supervozlišč

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Po dobrih dveh letih je Skypovo omrežje včeraj spet razpadlo, tako da milijoni uporabnikov niso mogli uporabljati storitev Skypa. Kaj točno se je zgodilo, še ni povsem jasno, čeprav je Skype že pripravil izjavo za javnost. Uradni razlog za težave v omrežju in nedosegljivost je hrošč v eni verziji programa, ki je povzročil nedosegljivost mnogo supervozlišč (supernode). Ta služijo kot kazala pri iskanju uporabnikov Skypa, zato omrežje brez njih ne more delovati....

12 komentarjev

AT&T iPhoni dobili sposobnost pošiljanja MMS

CNet - Apple je že junija posodobil operacijski sistem na svojih iPhonih na različico 3.0, ki je med drugimi stvarmi končno prinesla tudi sposobnost pošiljanja sporočil MMS. Malo manj znano dejstvo pa je bilo, da tega AT&T naročniki v ZDA niso bili deležni, saj so pri AT&T trdili, da njihovo omrežje na tako hudo obremenitev ni pripravljeno.

No, CNET poroča, da je bila preko iTunes končno poslana...

8 komentarjev

Skype krivi Windows posodobitve za 48-urni izpad

PC Pro - Poročali smo že, da se je Skype omrežje 16. avgusta sesulo. Po prvih ugibanjih bi naj šlo za hekerski napad. Iz podjetja Skype pa so sporočili, da naj bi bil za 48-urni izpad VoIP storitev kriv Microsoft Update. V izjavi, ki ga je podjetje podalo na svojih straneh za podporo trdijo, da je prekinitev povzročil masovni ponovni zagon računalnikov njihovih uporabnikov po vsem svetu, v zelo kratkem časovnem intervalu. Do tega je privedla namestitev Microsoftovih programskih posodobitev, po katerih je bil zahtevan ponovni zagon. Šlo naj bi za popravke, ki jih je Microsoft izdal v torek 14. avgusta.

"Nenormalno veliko število ponovnih zagonov, je vplivalo na Skype-ova omrežna sredstva", dodaja podjetje. "To je povzročilo poplavo zahtevkov za ponovni vpis v omrežje, ki je skupaj s pomankanjem P2P omrežnih sredstev povzročilo verižno reakcijo, ki je imela odločilen udarec."

Skype, ki v preteklosti še ni imel resnih težav z Windows posodobitvami dodaja, da so se običajni sistemi...

30 komentarjev

Razbit Skypov protokol za VoIP

vir: CNet
CNet - Kot na svojem blogu poroča Charlie Paglee, naj bi neko kitajsko podjetje uspelo razvozlati Skyptov protokol za VoIP s pomočjo reverznega inženiringa. V dokaz je Paglee objavil tudi zaslonski posnetek kitajskega programa, ki je trenutno še v razvojni fazi.



O dogodku poročajo tudi drugje. Paglee je za CNet povedal, da so posledice tega razbitja za Skype in eBay, ki je Skype pred kratkim kupil, lahko uničujoče. eBay namreč namerava s svojim produktom služiti tudi s prikazovanjem oglasov, poleg tega pa Skype odjemalec uporabnikov računalnik lahko spremeni v tim. super node preko katerega se pretaka promet drugih uporabnikov. Ker super vozlišča porabljajo veliko...

50 komentarjev

Telekom vs. Si.Mobil ali obratno?

Dnevnik - Dnevnik poroča, da je Telekom Slovenije včeraj ob 14.30 namerno onemogočil mednarodni promet Si.Mobila preko sistema Telekoma za določene mednarodne destinacije.

Si.Mobil sicer trdi, da odklop ni povzročil motenj v njihovem omrežju, a jim je povzročil nekaj dodatnih stroškov. Na Si.Mobilu še pravijo, da so navajeni sovražnega delovanja Telekoma in le-tega obtožujejo, da ima namen škodovati liberalizaciji trga telekomunikacij v Sloveniji. Klik!

9 komentarjev