»

Objavljenih osem milijonov elektronskih naslov in gesel s strani Gamigo

Forbes - Pet mesecev po februarskem napadu na nemško stran Gamigo so na splet priromali uplenjeni podatki. Neznan napadalec z vzdevkom 8in4ry_Munch3r je konec februarja uspešno kompromitiral strežnike tega nemškega založnika masivno-večigralsko spletnih iger domišljijskih vlog (MMORPG), zaradi česar so v začetku marca svojim strankam poslali obvestilo, naj zamenjajo svoja gesla na njihovi strani in drugod, če so slučajno uporabljali ista. Zgodba je počasi potihnila, saj se nekaj mesecev ni zgodilo nič niti ni kazalo, da bi bili zbrani podatki zlorabljeni.

V začetku julija pa so hekerji pokazali sadove svojega dela, piše Forbes. Na forumu InsidePro so objavili pol gigabajta težko zbirko več kot...

4 komentarji

Acerju izmaknili osebne podatke o 40.000 strankah

The Register - Naslednje v vrsti podjetij, kamor so vdrli hekerji in pridobili osebne podatke strank, je Acer. V petek so na The Hacker News objavili posnetke, ki dokazujejo, da je hekerska skupina Pakistan Cyber Army (PCA) pridobila podatke o približno 40.000 Acerjevih strankah iz evropskih držav. Zbrani podatki vključujejo imena, elektronske naslove, domače naslove in telefonske številke. Poleg tega so pridobili dostop do izvorne kode v ASP za izvajanje strani in Acerjevega FTP-strežnika.

Prav slednji je srž vdora, ki mu po včeraj razkritih podatkih komajda lahko rečemo tako. Izkazalo se je, da je Acer leta 2008 nepremišljeno na svojih forumih objavil podatke za dostop do njihovih FTP-strežnikov, da so si uporabniki lahko prenesli popravek. Napadalci so ta...

15 komentarjev

Napadu na Epsilon soroden vdor že novembra

iStealer je popularen keylogger.

vir: iTNews
iTNews - Na spletu še vedno odmeva vdor v podatkovne baze ponudnika elektronske pošte za podjetja (ESP) Epsilon, v katerem je bilo po zadnjih podatkih prizadetih že 57 podjetij. Čeprav zagotavljajo, da so bili odtujeni samo elektronski naslov in nobeni drugi osebni podatki, strokovnjaki že svarijo pred porastom ciljanega ribarjenja in drugih poizkusov prevar, ki jih bodo zlikovci s pridobljenimi naslovi poizkušali izvesti. Na dan pa prihajajo informacije, da bil identični napad že uporabljen pred pol leta in da so bila podjetja, kakršno je Epsilon, posvarjena.

Epsilon partner ReturnPath je že lanskega...

5 komentarjev

Tudi baza uporabnikov DeviantART-a napadena

vir: Neowin
Neowin - Potem ko so v zadnjih dneh vdrli v baze uporabniških podatkov pri McDonald'su in Gawkerju, je bil skoraj istočasno napaden tudi DeviantART. Svoje uporabnike so obvestili, da so podjetju Silverpop Systems, ki skrbi za pošiljanje elektronske pošte uporabnikom DeviantART-a, odtujili podatke iz baze podatkov. Pridobili so dostop do elektronskih naslovov, uporabniških imen in rojstnih podatkov.

DeviantART poudarja, da njihovi lastni strežniki niso bili kompromitirani in da so že prekinili sodelovanje s podjetjem Silverpop Systems. Vsega skupaj gre za 13 milijonov vnosov, pri čemer napadalci gesel niso dobili, tako da gre za manj nevaren napad kot pri Gawkerju. V najslabšem primeru tako lahko uporabniki pričakujejo zgolj več nezaželene elektronske pošte, so dejali pri DeviantART-u.

4 komentarji

Gawker Media napaden, bralci zamenjajte gesla

Ta vnosna polja bo videla obilica bralcev popularnih blogov

vir: Slashdot
Slashdot - Pretekli vikend je še neznanim hekerjem uspelo pridobiti dostop do spletne strani Gawker.com ter do njihovega računa na Twitterju, na obe spletni strani pa so prilepili povezavo do datoteke .torrent na ThePirateBay, v kateri se skriva obilica kočljivih informacij. Javnosti je tako na ogled celotna baza podatkov omenjene skupine, poleg izvorne kode spletnih strani in sistema za upravljanje z vsebino. Med pobeglimi podatki so jasno tudi informacije o uporabniških računih.

Prizadetih uporabnikov naj bi bilo kar 1,3 milijona, saj skupina Gawker Media ne predstavlja le bloga Gawker.com, temveč še druge znane spletne strani, npr. Gizmodo.com, Jalopnik.com, Kotaku.com in Lifehacker.com. Bralci vseh spletnih...

13 komentarjev

Twitter dobil novo podobo

Slo-Tech - Twitter je dobil prvo večjo predelavo vse od svojega nastanka, saj je bil doslej togo omejen na 140 znakov. Ker pa, tako pravijo na Twitterju, "se življenje vedno ne prilega 140 znakom", so ga nekoliko predelali. Bolj pragmatičen razlog je ogromno število obiskovalcev, ki bi jih z dodatno večpredstavnostjo na strani radi zadržali dlje, tako da bi stran postala za oglaševalce še zanimivejša.

Stran ima nov dizajn, preglednejšo časovnico objavljenih čivkov in neskončen drsnik (nič več klikanja Prikaži več). Dodali so podporo za večpredstavnost, tako da lahko uporabniki v čivke sedaj vstavijo slike in videoposnetke neposredno (podprte storitve so DailyBooth, deviantART, Etsy, Flickr, Justin.TV, Kickstarter, Kiva, Photozou, Plixi, Twitgoo,...

4 komentarji

Windows Phone 7 le potegavščina?

Omnimo

vir: engadget
engadget - Govoriti o potegavščinah na današnji datum je kot hoditi po tankem ledu, a gre tokrat za novico, objavljeno pred nekaj dnevi. HTC HD2 naj bi po zaslugi trojice ruskih uporabnikov foruma HTCPEDIA dobil predčasno in neuradno nadgradnjo na Windows Phone 7, ki je bila po mnenju mnogih resnična. A od takrat se je podobno zgodilo tudi za mnogo manj zmogljiv HTC Touch Diamond, v primeru katerega se je nato oglasil še avtor podviga. Priznal je, da na Touch Diamondu uporabil emulator, ki ga lahko kdorkoli požene na osebnem računalniku z operacijskim sistemom Windows. S pomočjo Remote Desktop Protocol klienta se je z mobilnega telefona povezal na tak računalnik in na zaslon postavil zgolj emulator. Verjetnost, da podobno velja tudi za HD2, je izjemno velika, sploh več kot pol...

13 komentarjev

Testi pomnilnika

več strani - Spet se je na internetu pojavilo nekaj novih testov pomnilniških modulov in naša naloga je, da si jih, jasno, ogledamo. Na DeviantPC so si ogledali PC3500 modul podjetja Corsair, ki deklarirano zmore omenjeno frekvenco tudi na agresivni CAS2 nastavitvi. Drugi test so opravili na ViperLair, kjer so testirali DDR400 modul podjetja Xtreme, ki je deklariran na malce manj agresivni CAS2.5 nastavitvi. Klik, klik!

Dodatek (18:48): Na ClubOverclocker pa so si ogledali še 512 MB Corsairjev PC3200 pomnilniški modul, klik!

0 komentarjev