»

Microsoftu ušli načrti za prihodnost

thurrott.com - V naslednjih letih se lahko iz Redmonda nadejamo kar nekaj novih strojnih izdelkov, pišejo na Thurrot.com. Iz internih dokumentov Microsofta, ki so ušli izpod nadzora, so namreč izluščili nekaj naprav, ki se jih lahko nadejamo. Dokumenti so sicer nastali v času, ko je oddelek za Okna in naprave vodil Terry Myerson, ki pa je podjetje medtem že zapustil. Zato ni znano, koliko zapisano sploh še drži.

Obetajo se tri nove naprave iz družine Surface, ki za zdaj nosijo še delovna imena Carmel, Libra in Andromeda. O Libri, domnevno poceni tablici, se je v medijih šušljalo že meseca maja. Carmel naj bi bil podrugi strani zamenjava za Surface Pro, najverjetneje pa bo gnan z novimi Intelovimi mobilnimi procesorji arhitektur Whiskey Lake in Amber Lake, ki se jih...

16 komentarjev

Konec osnovne podpore za Visto in Office 2007

The Windows Blog - Te dni se izteče osnovna podpora (Mainstream Support) za stara operacijski sistem Windows Vista in pisarniški paket Office 2007, s čimer imajo uporabniki dodatni motiv za nadgradnjo. Oba izdelka bosta še nekaj let ostala v programu razširjene podpore, kar pomeni, da bodo novi varnostni popravki še izhajali.

Včeraj je namreč Office 2007 prešel v stadij razširjene podpore (Extended Support), danes pa se je to zgodilo še z Windows Vista. To pomeni, da Microsoft ne bo več izdajal popravkov za hrošče, novih funkcionalnosti ali brezplačno nudil druge podpore. Izhajali bodo le še varnostni...

114 komentarjev

Apple posodobil OS X, Safari

vir: 9to5Mc
9to5Mc - Apple je na popravni torek izdal posodobitvi za svoj operacijski sistem Mac OS X (10.7.3) in brskalnik Safari (5.1.3). Oba popravka sta na voljo tako preko sistema Software update kot za ročni prenos (997 MB).

Spremembe vključujejo podporo za hrvaški, slovaški, romunski, grški, ukrajinski in tajski jezik (našega še ni), zajeten kupček varnostnih popravkov pri prijavi v domeno oz. s kartico, popravek za težave z wi-fi in grafiko po obuditvi iz spanja, izboljšano podporo za uporabi deljenih map na Windows računalnikih in...

28 komentarjev

V popravnem torku Microsoft zakrpal 34 lukenj

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
ComputerWorld - Po majskem zatišju, ko je bilo na popravni torek (drugi torek v mesecu, ko Microsoft izda popravke za svoje programe) popravkov le za vzorec, je včeraj Microsoft zakrpal lep lup ranljivosti in lukenj v svojih programih. Kljub temu pa ne bodo presegli aprilskega rekorda, ko je bilo v paketu kar 64 popravkov.

Popravili so jih 34, obsegajo pa Windows, Office, Internet Explorer (prvi popravki sploh za IE9), SQL Server, .NET Framework in Silverlight. Od teh jih ima 15 oznako kritično, 17 oznako pomembno, dve pa zmerno. Po Microsoftovih besedah so prioritetni popravki MS11-050, ki popravlja 11...

17 komentarjev

Popravni torek je za nami, ne pozabite na namestitve

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
TechRepublic - Včeraj je bil drugi torek v mesecu, kar pomeni, da je Microsoft izdal mesečno bero popravkov za svojo programsko opremo. Medtem ko je bil aprilski paket ogromen, je majski spet vitek.

Varnostna popravka sta bila le dva, saj so zakrpali WINS in ranljivost vseh verzij Officea na zlonamerne PowerPointove datoteke. Ostale posodobitve odpravljajo zgolj nevšečnosti, kot so recimo neposodabljanje USB-ključev, izpis nekaterih napak pri nameščanju servisnih paketov in podobno. Kljub temu je priporočljivo čim prej zagnati Windows Update in prenesti posodobitve, saj popravnim torkom (Patch Tuesday)...

8 komentarjev

Popravni torek spet med pomembnejšimi

Ars Technica - Decembrski popravni torek bo po novembrskem zatišju (le trije popravki) spet med večjimi, pravzaprav bo imel rekordno število popravkov. Vseeno ne bo rekordni popravni torek, saj ta naziv pripada oktobrskemu, v katerem so s 16 popravki zakrpali 49 lukenj. Tokrat bodo z enim popravkom več zakrpali 9 varnostnih lukenj manj. Izmed sedemnajstih so kar trije popravki kritični, preostali pa razen enega, ki ima zgolj srednjo pomembnost, zelo pomembni.

Popravki bodo na namizju namenjeni za Windows XP, Vista in 7, za strežniške Windows 2003, 2008 in 2008 R2, za Internet Explorer 6, 7 in 8, za...

24 komentarjev

Rekordni popravni torek

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
CNet - Trenutni rekord za Microsoftov popravni torek, prvi torek v mesecu, ko izdajo popravke za svoje izdelke, znaša 34 zakrpanih lukenj, kar se je zgodilo le 2 meseca nazaj, v avgustu. Ta rekord bo padel že prihodnji teden, saj bodo pri Microsoftu zakrpali kar 49 varnostnih lukenj, kar bodo storili s 16 različnimi popravki za operacijske sisteme Windows XP, Vista, 7 ter Server 2003 in 2008, brskalnik Internet Explorer, .Net framework, pisarniške pakete Office XP SP3, 2003 SP3, 2007 SP2, 2010 ter Office 2004 in 2008 za Mace in nekatere druge programske pakete.

Kar štirje popravki so kritične...

75 komentarjev

S popravki bogat torek

bit-tech.net - Čeprav so veliko ranljivost v vseh še vedno podprtih sistemih Windows pri Microsoftu zakrpali že prejšnji teden, le tega danes ne bo pogrešati. Microsoft namreč običajno popravke izda na drugi torek v mesecu, ki je prav danes, a bo skrbnike sistemov in ostale uporabnike danes razveselil podatek, da je popravljenih kar 34 napak v operacijskih sistemih Windows in zanj namenjenih izdelkih. Popravkov bo sicer le 14, a jih je kar 8 izmed njih kritičnih. Ponoven zagon sistema bo, jasno, nujen.


Poleg podprtih operacijskih sistemov, Windows 7, Vista, XP SP3 na namizju ter vseh strežniških različic, bodo popravke dobili še pisarniški paket Office, spletni brskalnik Internet Explorer in Microsoftov konkurent Adobovemu Flashu, Silverlight. Nekaj več o popravkih si lahko preberete tudi v Microsoftovi najavi popravkov na TechNet.

Ogrejte Windows Update!

46 komentarjev

Igra za Microsoft Office

Okno z izzivi

vir: ObengWare
OfficeLabs - Prenova grafičnega vmesnika v Office 2007 je sprva požela ogromno neodobravanja, a nekoliko popravljen izgled smo opazili tudi v beta različici Office 2010 ter v Slikarju iz Windows 7. Ker mnogi uporabniki operacijskega sistema Windows še vedno zadovoljno uporabljajo dobre, (9 let) stare Windows XP, posledično pa verjetno tudi Office izpred leta 2007, so za lažji prehod pri Microsoftu pripravili igro, katere namen je privajanje na uporabo ribbonov, sistema menijev, ki je v uporabi od Office 2007 naprej. Ribbon Hero je pravzaprav dodatek za Word, Excel oz. Powerpoint iz Office 2007 ali 2010, ki sešteva točke oz. dosežke med uporabo programa. Točke lahko pridobivate tudi z izzivi, tako da kliknete ikono...

9 komentarjev

Popravkasti četrtek in torek

Slo-Tech - Microsoft se je odločil, da bo prvi varnostni popravek letos, ki pokrpa luknjo v Windows Metafile datotekah, vseeno izdal predčasno, za razlog pa navajajo predčasno končano testiranje popravka in pa močne pozive uporabnikov, ki so vpili po popravku.

Na voljo so informacije o popravku MS06-001, prijava na TechNet spletno predstavitev luknje in stvari, ki jih morate vedeti o popravku. Prenesite popravek ročno ali pa se odpravite na Windows update še danes!

Obenem pa Microsoft napoveduje, da v torek izideta še dva popravka, eden za Windows in eden za Pisarno.

Hvala denial-u in RejZoR-ju, ki sta nas opozorila na novost.

32 komentarjev

Varnostni popravek za Windows NT ter kumulativna popravka za IE ter Outlook Express

Microsoft - Microsoft je danes objavil tri nove (varnostne) popravke, ki se nahajajo na Windows Update.

17. marca je Microsoft objavil popravek za varnostno luknjo v IIS (Internet Information Services) 5.0 za Windows 2000, kjer je vzrok za luknjo bil modul WebDAV (World Wide Web Distributed Authoring and Versioning). Kasneje so opazili, da se enaka luknja nahaja tudi v Windows NT 4.0, vendar ta nima modula WebDAV -- zato popravek ni bil učinkovit za dotični OS. Nov popravek je že na voljo. Več informacij

Popravek za Internet Explorer vključuje vse dosedajšnje popravke za IE verzije 5.01, 5.5 ter 6.0 kakor tudi popravke za na novo odkrite luknje oziroma hrošče. Več informacij

Popravek za Outlook Express zakrpa luknjo v MHTML URL Handlerju, preko katerega bi se lahko datoteka na lokalnem disku renderirala kot HTML skripta in se s tem tudi pognala. MHTML (MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions) Encapsulation of Aggregate HTML) je struktura za pošiljanje HTML vsebine v email sporočilih.

8 komentarjev

Windows MicrosoftUpdate?

The Register - Slo-Techov forum neredko obiščejo pogovori o raznovrstnih špijoniranjih, ki jih nad nami, uporabniki, izvajajo NSA, SOVA, MID in multinacionalke -- pardon, Microsoft.

Tokrat nas strašijo tecChannelovci, ki naj bi prestregli paketek podatkov, ki jih Windows Update pošlje svojemu ateku po kodiranem SSL kanalu. Težava s temi podatki je, da jih po kodiranju načeloma ni moč razbiti brez pravega ključa -- tokrat pa so podatke prestregli še preden so bili zakodirani. Klik!

Kaj so ugotovili? Jah, v Microsoftovem opisu delovanja Windows Updatea piše, da jim bodo poslani podatki o na računalniku nameščenem programju, P'n'P id številke ter področne nastavitve -- Windows Update pa se v delovanju izpridi in posreduje tudi podatke o ostalem nameščenem programju.

Da imajo tovrstni podatki veliko vrednost za Microsoft, ki si lahko izgradi lepo statistiko, je jasno; sicer je reprezentativnost dobljenih podatkov vprašljiva, a je pomembnost tega pravzaprav ničelna, saj se izve veliko več kot le...

10 komentarjev