»

V Kiberpipi ta teden: Windows Azure, Hrvaški dizajn, M:Windows Phone 7, Petkov Django hackday

POT: Enhanced Mitigation Experience Toolkit, Edi Strosar, 18. Okt 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 25.10. ob 19h, bo na Pipinih odprtih terminih Anže Vodovnik, arhitekt in svetovalec pokazal kako lahko že danes načrtujemo spletne aplikacije, da so primerne za uporabo v "oblaku". Začeli bomo s kratkim uvodom in predstavitvijo konceptov ter arhitekture Windows Azure tehnologije, nadaljevali pa z izdelavo enostavne aplikacije, ki jo bomo ob koncu objavili v oblaku. Dotaknili se bomo tudi tehnik in dobrih praks, ki nam med drugim omogočajo, da z...

1 komentar

Django meet, uporabniška izkušnja in varnost v telefoniji

Fotografija s prejšnjega Django meeta

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - torek, 13.9.2011 ob 18h - Django Meet
Po dolgem poletju se bomo ponovno srečali z Djangom. Na tokratnem srečanju bodo svoje izkušnje ter rešitve težav z Djangom predstavili trije domači predavatelji (Gašper Fele Žorž, David Klasinc in Jure Vrščaj) ter hrvaški gost (Senko Rašić).


sreda, 14.9. ob 19h - Spletne urice - Silicjeva izkušnja
Kaj se dogaja v Silicijevi dolini na področju uporabniške izkušnje (UX) bo na prvem letošnjem predavanju predstavil Mitja Mavsar iz D-Labs. Avgusta se je s kolegom Danijelom Kurinčičem podal na konferenco UX Week, kjer sta prisluhnila, kako izkušnjo ustvarjajo pri večjih organizacijah in podjetjih kot so Google, Facebook, Mozilla, Microsoft ...

petek, 16.9. ob 19h - Pipini odprti...

22 komentarjev

Poletje v Kiberpipi

Odprtokodna orodja za uspešen Python projekt - 1. del

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kakor smo najavili že v naši zadnji najavi, bomo tokrat v Kiberpipi aktivni tudi poleti. Vsako sredo med 11h in 19h bodo naša vrata odprta za ustvarjalna srečanja tehnoloških navdušencev. Na voljo bo malce hladu, električni priključki, mize, interneti in kreativni vrstniki. Občasno pa lahko organiziramo kakšno srečanje izven teh časovnih okvirjev.

Prvo srečanje je na sporedu že v petek, 1. julija, ob 18h in sicer gre za Hacks/hackers sniff-up. Dogodek je namenjen združevanju novinarstva in tehnologij.



Naslednjo sredo, 6. julija ob 18h pa vas vabimo v Kiberpipo na Django Meet Ljubljana, kjer bomo govorili o novem znanju s konference DjangCon.eu in EuroPython. Na srečanju bodo...

17 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Optični pickup za bas kitaro, Vinopiri, Drupal 7

optični pickup na protobordu avtor fotografije milowinningham

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V četrtek, 6.1. ob 19h, začenjamo z novim ciklom predavanj za vse navdušene uporabnike spajkalnikov in osciloskopov. Na prvem predavanju bosta Miha Leskovec in Urban Medič z ljubljanske Fakultete za elektrotehniko predstavila svoj projekt optični pickup za bas kitaro, s katerim sta lansko leto osvojila nagrado European Analog Design Contest, ki jo podeljuje Texas Instruments.



V četrtek, 6.1. ob 20h, ste vabljeni na ogled zasoljenega prleškega horror filma Vinopiri: Ledena trgatev., s katerim se na sceno vrača neproglašeni kralj slovenskega trash horrorja, Vitomir Kaučič. Ledena trgatev ni nadaljevanje Blutvajnšpricer sage, je reanimacija, reboot Vinopirjev, ki iz prvega filma prenese...

10 komentarjev

Kiberpipa: DIY Multitouch table, Japonska in Turneja kratkih neodvisnih filmov

Večdotična miza, ki smo jo v Kiberpipi videli oktobra 2007

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 14.12. ob 19h, vas vabimo v Kiberpipo na predavanje, kjer boste lahko prisluhnili zgodbi o nastajanju in delovanju večdotične mize. Predstavili bomo tudi projekt Fingerscape.



V sredo, 15.12. ob 19h, bomo tokrat namesto Spletnih uric poslušali potopisno predavanje Japonske, sledila bo razstava ter pogostitev v Metropolu.

V sredo, 15.12., so še vedno na voljo prosta mesta za delavnico programiranja v Pythonu in tega kako uporabljati odprto kodna orodja za vodenje razvoja svojega Python projekta.

V četrtek, 16.12. ob 19h, ste vabljeni na Turnejo kratkih neodvisnih filmov. Predvajali bomo: Prvi dan v službi (satirična drama), Bititsch (komedija), Zadeta od lajfa!...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Suse Studio, Redis, dokumentarec Newborn, podjetniška pot Sandija Češka in DjangoCamp

Urnik enega izmed Camp dogodkov

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 7.12. ob 19h bo Davor Guttierrez, predstavil Suse Studio, orodje za sestavljanje sistema po uporabnikovih željah. Povedal bo tudi nekaj na temo virtualizacije sistemov.

V sredo 8.12. ob 19h bo Marko Mrdjenovič predaval o Redis, ki je novodobna pogruntavščina namenjena shranjevanju podatkov, ki se noče ukloniti SQL/RDBMS miselnosti. Vseeno pa ni klasična "neumna" NoSQL key-value baza, temveč bolj "data structure server", ki poleg shranjevanja ponuja tudi nekatere zanimive operacije nad shranjenimi podatki.

V sredo četrtek in petek so na sporedu projekcije političnega dokumentarca Newborn, avtorjev Sebastjana Lebana in Staša Kleindiensta. Potrebna je rezervacija sedeža. Dokumentarec je nastal v koprodukciji...

0 komentarjev

Prihodnost medijev, In browser design, Firefox 4, Dan Ljubezni

firefox 3 release event 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ponovno bo pestro v Kiberpipi. V torek, 30. 11. ob 19h bomo na Pipinih odprtih terminih imeli okroglo mizo, kjer se bomo pogovarjali o prihodnosti medijev z Domnom Savičem (medijski študije), Lenartom Kučićem (Sobotna priloga), Matejem Praprotnikom (Val 202) in Mirkom Štularjem (Val 202).

V sredo, 1. 12. ob 19h bo David Panzalović, front-end web developer na Spletnih uricah, govoril o smiselnosti oblikovanja slik spletnih strani preden se lotimo programiranja.


V četrtek, 2.12. ob 18:30 te vabimo na Degustacijo Firefoxa 4, kjer bodo predavali predstavniki Mozile iz tujine in domači strokovnjaki: Seth Bindernagel, direktor lokalizacije pri Mozilli - Firefox 4, Brian King, razvijalec razširitev - Prihodnost dodatkov za...

2 komentarja

Mobile design, Google AppEngine, 2. meetup Drupal, Website Flipping, Film'šteka

marčevska filmšteka - to sezono filmšteke potekajo v kinodvorani

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 15.11. ob 19h v Kiberpipi v okviru Mobile Monday Slovenija predavajo Tamara Momčilovič, Natan Nikolić in Antony Ribot, ki se bodo teme Mobile design lotili vsak s svojega podočja. Tamara s dizajnom aplikacij, Natan z oblikovanjem prilagodljivega spleta, Antony pa bo predstavil svoje projekte ter proces dela specializirane agencije za mobilni dizajn.

V torek, 16.11. ob 19h bo na

0 komentarjev

Kiberpipa: Seedcamp Q&A

Kiberpipa - Pred 14 dnevi se je v Londonu odvijal Seedcamp Week 2010, kjer so bili ponovno prisotni tudi Slovenski startupi.

Seedcamp je skupen projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in “poiskati naslednji Google”.

V okviru Pipinih odprtih terminov, se bo v torek ob 19h, odvijala manjša okrogla miza oz. Q&A, kjer bodo svojo izkušnjo predstavili fantje iz Visionecta. Kdor ne pozna Visionecta, gre za eno od redkih domačih podjetij, ki inovirajo na področju strojne opreme s rešitvijo, ki temelji na e-ink zaslonih. Več o dogodku

0 komentarjev

Kiberpipa: Android srečanje, Kibi.si, 7k:nova oblika življenja, Fahrenheit 451 (Bradbury)

Fotografija inštalacije Luciolinae, ki je bila avgusta postavljena v galeriji Kapelica

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu bo v Kiberpipi ponovno živo. V ponedeljek, 20.9 ob 19h, bomo gostili debato po načelu starogrške Isegorije, o romanu Raya Bradburyja Fahrenheit 451. Več informacij.

V torek, 21.9 ob 19h, bo v okviru Odprtih terminov Martin Sonc imel prvo v seriji Android razvijalskih predavanj. Govora bo o kompatiblnosti Android sistemov: različne velikosti zaslonov, verzije platforme in strojne konfiguracije predstavljajo problem, ki zahteva veliko mero pozornosti, če želimo, da naša aplikacija zaživi in preživi v krutem svetu Androidov. Več informacij.

V sredo, 22.9 ob 19h, pa bo v okviru Spletnih uric...

7 komentarjev

Kiberpipa napoveduje

Utrinek z Document Freedom Day v Kiberpipi

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Danes ob 19h bo v Kiberpipi na Pipinem odprtem terminu The Future Internet Swizec Teller, ustanovitelj Preone, programer, internet fanatik, ljubitelj umetnosti in tehnologije ter v prostem času študent FRI, govoril o tem, kako zelo zelo velik je internet in s kako ogromnimi količinami podatkov se ljudje spopadajo vsak dan. Ko bodo vsi vpleteni zadostno navdušeni nad vsem, kar lahko na internetu doživijo, se bo predavanje obrnilo na trenutne "fail" rešitve spopadanja z vsem tem in dokazalo, da je kljub večji količini podatkov internet v zadnjih 10-ih letih postal popolnoma neuporabna beštija.
Na Spletnih uricah Spletna analitika 101 v sredo bo Danijel Kuriničič, strokovnjak za analitiko pri podjetju Domenca d.o.o.,...

0 komentarjev

Ta teden v Kiberpipi

Kiberpipa - Konec decembra je v Berlinu potekala že 24. hekerska konferenca, bolj znana pod imenom Chaos Communication Congress - 24C3, ki jo prireja nemški Chaos Computer Club. Naslov letošnjega srečanja hekerjev na evropski celini nosi naslov "Volldampf voraus!" ("Full Steam Ahead" oz. poslovenjeno "S polno paro naprej!"). Hekerji so še živi, odprtokodna skupnost "miga" kot še nikoli poprej in internet je še vedno "svobodni" prostor. Utrinke konference bo v strnjeni obliki predstavil Andraž Sraka na Pipinem odprtem terminu v torek, 22.1. ob 19h v Kiberpipi.



Na sredinih Spletnih uricah ob 19h bo Marko Samastur iz Parseka govoril o tem, da JavaScript ni samo orodje za olepšavo spletnih strani, temveč je pravi programski...

1 komentar

Pester teden v Kiberpipi

Kiberpipa - Ta teden pripravljamo kar šest dogodkov. Kiberpipina kreativna skupina Err0r med 3. in 14.12. predstavlja sklop dogodkov v okviru gostujočega projekta Ljubim mojo bivšo / mojega bivšega Linus-a Nilsson-a in Vadim-a Dubrov-a. V ponedeljek, 3.12. vas vabimo najprej na otvoritev instalacije "I Love My Previous One", od torka do petka pa bo v okviru tega projekta potekala delavnica z Linusom Nilssonom z naslovom Blog kot tok zavesti. Prijaviti se je potrebno na info@kiberpipa.org. V petek bo gostujoči umetnik Linus Nilsson na predavanju Raziskovanje v vezaju predstavil nekatere stare in tekoče projekte, seveda pa ste vabljeni na druženje in debato.

Tudi dogajanje na Pipinem odprtem terminu bo v torek pestro, saj bosta ta teden na sporedu kar dva. Ob 19h bo Sergej Rinc, sistemski inženir, spletni guru in razvijalec predstavil Semantično označevanje in iskanje slik, ob 20h pa bo v sodelovanju z Ljudmilo potekalo predavanje Adama Hyde-a o FLOSS priročnikih, zbirki kakovostnih...

0 komentarjev

Kiberpipa v prihajajočem tednu

Kiberpipa - Naslednji teden bosta potekala kar dva Pipina odprta termina. V ponedeljek, 26.11., Kiberpipa gosti legendo Benjamina Mako Hilla, aktivista na področju prostega programja in svobodne kulture, ki med drugim dela kot raziskovalec v MIT Media Labu, aktivno deluje pri projektih Free Software Foundation, One Laptop per Child, The Debian GNU/Linux Project, Ubuntu, Wikimedia/Wikipedia, Software Freedom International, ... Po predavanju ob 19h sledi pogovor z druženjem.

Torkov POT, ki bo kot običajno ob 19h bo potekal v luči licence GPLv3, kjer bo dr. dr. Matija Damjan povedal nekaj o tem, kaj novega...

4 komentarji