»

Twitter dosegel dvajset milijard sporočil

Guardian - Twitter se je začel marca 2006, ko je njegov ustanovitelj poslal prvo testno sporočilo z besedami "samo postavljam svoj twttr". Dobra štiri leta pozneje ima Twitter več kot 100 milijonov uporabnikov. Ti so v tem času napisali več kot 20 milijard kratkih sporočil, ki smejo obsegati največ 140 znakov. Sporočilo z okroglo zaporedno številko je v nerazumljivi japonščini poslal nek Japonec.

GGGGGGo_Lets_Go, ki je hipoma postal zvezda Twitterja, je ta vikend v svet poslal nič kaj posebno sporočilo v japonščini, ki je bilo težko prevedljivo. Izkazalo se je, da gre za repliko v pogovoru s kolegom, ki se na grobo prevede kot "Torej to pomeni, da se zapora kasneje lahko nenadoma vrne". Kaj točno je s tem mislil, vesta samo onadva. Je bila pa zgovornejša...

7 komentarjev

Japonci za korak bližje Douglas Adamsovi Babilonski ribici

Slo-Tech - Pri MEDIASEEK so najavili, da so izdelali aplikacijo "Kamera Jiten", ki prevaja angleške besede v japonščino. Žal še ne gre za govorjeni jezik, temveč uporabo mobilnih telefonov s kamero. S pomočjo kamere se posname angleški tekst, ki bi ga radi slišali v japonščini, program ga nato takoj prevede na ekran.



Po želji to potem tudi prebere v japonščini. Glede nato, da besede slovarja zagotavlja CJK - Chinese, Japanese and Korean Dictionary Institute, ne bi smelo biti preveč napač. Uporabnik lahko dostopa še do bolj detajlnih informacij, kot so razlage, primeri, izgovorjava (skupaj z zvočnim zapisom) ipd..

9 komentarjev

Ah, spet ti Japončki...

X-Bit Labs - Zgodovina kaže, da iz dežele vzhajajočega sonca prihaja največ ekstremnih overclockov - tudi s tem, ki ga najdete na tem naslovu, je tako.
Kratek opis, za kaj gre - Athlon XP 2200+, tekoči dušik, hitrost jedra povišana z 1.8 GHz na 2.7 GHz (402,37 MHz vodilo), kar bi bilo ekvivalentno 3600+ performance ratingu. So nori ti Japončki[:D].

0 komentarjev

GF4 MX400

Slo-Tech - Na tej strani so se pojavile prve slike prihajajoče GeForce4 MX400 kartice. Kar sem lahko razbral iz generiranega prevoda iz japonščine v angleščino (izkušnja, katero nočem več ponoviti - nikdar), je to, da je čip grajen v 0.15 mikronski tehnologiji ter tiktaka pri 270 MHz, temelji pa na nVidiinem NV17. Klik!

2 komentarja

1.5 GHz Athlon

HardOCP - Uf uf... Na forumu malih [T]rdih Amerikancev so se pojavile prve slike 1.5 GHz Palamino procesorja (znano kodno ime? ). Potil se bo na podnožju s 462 pini ter imel 5 L1 mostičev, ki bodo po vsej verjetnosti namenjeni navijanju. Predstavljen naj bi bil na CeBitu, na prodajnih polical pa julija. Utra slin ali mega slin? Nekaj od tega že... . Klik!

1 komentar

Plextor PX-S88T

CDR-Info - Japonski oddelek Plextorja (zadnje čase je zemljepisni položaj pri Plextorju pomemben ) je predstavil novega pekača. Podpira 8× pisanje, 8× prepisovanje in 24× branje, BURN-Proof in je opremljen z 2 MB predpomnilnika. Sedaj pa me verjetno že čudno gledate, saj to ni nič posebnega. O ja pa je . To je pečka za prenosnike in je visoka samo 7 mm. Uradno stran si lahko ogledate tukaj. Čeprav japonščine verjetno ne razumete, sta slika in tabela dovolj zgovorni.

1 komentar

Pretiravanje? Zagotovo...

Bad Sector - Včeraj ste že lahko videli, da obstajajo dovolj nori ljudeki, da na svojo ubogo TNT2 kartico našraufajo Super Orba. Toda, to ni nič v primerjavi s to modifikacijo: Global Win VOS32+ 2x92mm ventilatorji+ 85W peltier, vse skupaj na ubogem čipeku od TNT2. Seveda je uporabnost take kartice vprašljiva, saj zasede vse PCI reže, overclocka pa se "samo" do 181/225MHz. Če vas zanima več o tem projektu, si oglejte to stran.

8 komentarjev