»

Apple se umika s strežniškega trga

Te tanke strežnike naj bi zamenjal Mac Pro?

vir: Ars Technica
Ars Technica - Apple je za največje ljubitelje svojih računalnikov, ki so potrebovali še strežnik, ponujal sisteme Xserve, primerne za vgradnjo v strežniške omare (t.i. rack-mount). A že v začetku prihodnjega leta bodo ukinili ponudbo teh strežnikov - sistemi Xserve bodo po osmih letih 31. januarja odšli iz prodaje v večna lovišča. Vse do konca prodaje bodo kupci novih strežnikov deležni običajne enoletne garancije in podpore, kjer bo slednja razširljiva na tri leta, torej do konca januarja 2014. Razlog za ukinitev strežniške linije se skriva v posvečanju izključno domačim potrošnikom.

Po 31. januarju v Cupertinu priporočajo dve rešitvi, če si tako močno želite strežnika, na katerem bo tekel OS X Snow Leopard Server. Nobena od njiju ni popolna, saj Mac Mini v strežniški različici (strežniški OS X ter dva do 500 GB-trda diska, kjer eden zamenja optično enoto) ne ponuja zmogljivosti in...

13 komentarjev

Pet odstotkov uporabnikov Steama na Macih

Delitev znotraj 5% uporabnikov OS X-a

vir: Hexus
Hexus - Steam s pomočjo svojega odjemalca za spletno trgovino, ki obenem igra vlogo knjižničarja po vaši zbirki iger, zbira podatke o računalniških sistemih svojih uporabnikov ter vsak mesec naredi zanimivo statistiko. Dolgo je bil Steam na voljo le za uporabnike operacijskih sistemov Windows, a je Valve pred dobrimi tremi meseci predstavil še različico za Applov OS X.

Maci, Applovi računalniki, sicer niso znani kot igričarjem prijazni sistemi, a očitno ta predsodek izhaja bolj iz majhnega števila iger za OS X kot iz specifikacij strojne opreme. Julija je bilo namreč uporabnikov jabolčnih računalnikov že prek 5% vseh uporabnikov, kjer je bil daleč največji delež (4,33 odstotne točke) na 64-bitnem OS X 10.6.3 (Snow Leopard) s sedmino odstotne točke uporabnikov...

26 komentarjev

Intel: Celeron bo preživel

Computerworld - Predvčerajšnjim smo povzeli tuje vire, ki so po spletu poročali, da se znamka Celeron ukinja. Intel se je na navedbe, ki jih je prvi objavil tajvanski časnik DigiTimes, odzval z glasnim zanikanjem. Barry Sum, Intelov predstavnik za stike z javnostmi iz Hongkonga, je dejal, "da govorice o ukinitvi znamke Celeron prihodnje leto ne držijo, saj bodo tudi v prihodnosti Celeroni pomembna nizkocenovna rešitev na procesorskem področju." To pomeni, da bomo v prihodnosti še vedno imeli tele znamke: Xeon in Itanium za strežniške procesorje, Atom za procesorje za majhne in cenene prenosnike, Celeron za manj zmogljive procesorje in Pentium za običajne procesorje za računalnike.

25 komentarjev

Jabolčni strežnik

The Register - Apple je, po svojih besedah, "ponižno" oznanil svoj novi izdelek: Xserve. Stražnik™ se namesti v 1u rack-mount ohišja ter je v prvi vrsti namenjen izobraževalnim in raziskovalnim ustanovam. Goni enega ali dva G4 gigaherčna procesorja, 256 mebibajtov (hej, Slo-Tech gre relativno dokaj v korak z izrazoslovjem [:D] ) DDR pomnilnika ter je voljan gostiti do štiri trde diske. I, ti ne morejo biti priključeni na vodilo skazi, kar je že skoraj nuja za strežniške sisteme, ampak le 'ceneni' ata(-100) vmesnik. Klik!

Dodatek: Matthai (fante, ki je pomagal postavljati mrežo v Piranu) je poslal povezavo do zanimive strani, ki pove nekaj 'malega' o vodilu scsi. Branje priporočeno.

0 komentarjev