»

Ropar se je izdal s Facebookom

Slashdot - Odvisnost od Facebooka je za rešetke spravila tatu, ki se skušnjavi ni mogel upreti niti na delovnem mestu. Devetnajstletnemu Jonathanu G. Parkerju se je ta teden začelo sojenje zaradi tatvine, ki jo je zagrešil 28. avgusta v Pensilvaniji. Vlomil je v neko hišo in odtujil dva diamantna prstana v vrednosti 3500 dolarjev. Policija ni imela težkega dela pri iskanju krivca, saj se je Parker med akcijo prek žrtvinega računalnika prijavil na Facebook, preveril svoj status in se pozabil odjaviti. Z le nekaj intervjuji so ga izsledili, tako da mu sedaj grozi kazen do 10 let zapora.

31 komentarjev

Test Socket 478 hladilnikov

TweakNews.net - Če posedujete mamoplato z Socket 478 podnožjem, potem ste se sigurno že kdaj našli pred vprašanjem o najbolj primernem hladilniku. Tu so si za vas vzeli na test kar 10 različnih hladilnikov. In, kakšni so bili rezultati? Kot najboljšega glede na uporabnost/cena so izbrali Thermaltakov Volcano 7+, kateri ima še to dobro lastnost, da ga lahko uporabimo tudi na Socket A/370 podnožjih.

0 komentarjev

Titanov hladilnik za grafične kartice

Overclocked Cafe - Najbolj poznan hladilnik za grafične kartice je seveda Blue Orb, vendar to ne pomeni, da zna take hladilnike izdelovati samo Thermaltake. Ne, že dalj časa lahko opazujemo prizadevanja drugih proizvajalcev, kot so na primer Titan in drugi. Ravno slednji je predstavil Titan GPU cooler, ki je (kakor lahko razberemo že iz imena) namenjen hlajenju grafičnim karticam. Vanj je vgrajen 30 mm 5 CFM ventilator, kot opcijo pa so nam Titanovci ponudili tudi priklop hladilnika na molex konektor. GPU cooler je sicer mišljen kot konkurenca Thermaltakovemu Blue Orbu, vendar pa so ga na Overclocked Cafe na žalost primerjali samo s tovarniških hladilnikom, ki pride skupaj z grafično kartico. No ja, kljub temu kiksu si lahko test še vedno preberete in premislite, če je Thermaltaku že padla krona iz glave.

0 komentarjev

Družina Zalman

GideonTech - Pred nekaj meseci je na cooler sceni močno počilo. Rodila se je zvezda. Prišli so Zalmani!
Zalman coolerji so zelo inovativno oblikovani coolerji, ki jih odlikuje dobro hlajenje in tiho delovanje. No, tu pa je test celotne Zalman družine coolerjev. Stestirani so bili CNPS2005, CNPS3100 in CNPS5000. Edina slaba stvar na njih je, da se jih ne da dobiti v Sloveniji. Uvozniki zbudite se že enkrat!

1 komentar

Kralj mreže - epizoda mrežni kabli

PC Hardware - Mrežne kartice so res srce mreže, vendar le-ta brez kablov (vsaj do brezžičnega omrežja) nebi nikoli obstajala. Če ste tisti tip človeka, ki bi hotel vedeti več o teh stvareh, potem odklikajte na to stran, kjer so pripravili krajši, vendar še vedno dovolj dober članek o omrežnih kablih. Avtor članka je opisal koaksilen UTP in STP kabel, ter podal nekaj zanimivih podatkov.

0 komentarjev

PCI coolerji

Mikhailtech - Za vse tiste, ki niste sam-svoj-mojster tip človeka, so naredili PCI coolerje. Vse kar morate narediti vi je, da jih kupite (težki del) in jih vgradite (lahki del). Zakaj je nakup težji od vgradnje? Dva razloga. En je tipičen za Slovenijo; takih coolerjev ne prodajajo pri nas, drugi pa je splošni; je kar precej velika izbira. Pri prvem vam ne morem pomagati, pri drugem pa. Tukaj je namreč test štirih takih hladilnikov. Če vas zanima, preberite. Če ne, pa pač ne preberite.

1 komentar

Okies...

Jaz - No, PaJo je bil priden in uploadal novosti iz DL sekcije na naš drugi FTP strežnik, tako da lahko do novega 3D Marka 2001, WCPUIDa in MotherBoard Monitora dostopate sedaj vsi. Tudi tisti nesrečneži, ki vam drugače Perzej2 FTP ne dela. All hail PaJo!

2 komentarja