»

Intelove procesorje Sandy Bridge bo moč oddaljeno onesposobiti

Delovanje Anti-Thefta

Slo-Tech - Intel je potrdil, da bodo imeli njihovi novi procesorji Sandy Bridge vgrajeno možnost, da se jih oddaljeno onesposobi (remote kill switch). Tehnologija, ki jo Intel imenuje Anti-Theft 3.0, omogoča onesposobiti procesor, četudi računalnik ni priključen na internet ali če sploh ni vključen, saj se poseg lahko izvede prek mobilnega omrežja 3G s šifriranim SMS-om, prek omrežja ali ob prekomernem številu neuspelih prijav v sistem. Procesor je moč povrniti v prejšnje, delujoče stanje, s pravilnim signalom prek 3G ali z vpisom pravilnega predhodno nastavljenega gesla. Z novo funkcionalnostjo želi Intel uporabnikom ponuditi možnost zaščititi se za primer kraje.

26 komentarjev

ASRock kupil Fatal1ty-ja

Dvojna doza smrtnosti - Jonathan Wendell - Fatal1ty z modelom plošče Fatal1ty

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Jonathan Wendell, eden izmed najbolj znanih profesionalnih igričarjev ter internetu bolj znan pod vzdevkom Fatal1ty, je dobil novega partnerja za izdelavo matičnih plošč, ki bodo nosile njegovo ime - ASRock. V preteklosti je to vlogo že imel Abit, ki pa je pred časom žal končal svoje popotovanje po izdelovanju matičnih plošč. Med drugim Jonathana Wendella sponzorirajo še podjetja kot je OCZ (pomnilniki in napajalniki z njegovim psevdonimom), XFX (grafične kartice) ter Creative (zvočne kartice, slušalke), za nekaj izdelkov pa se je povezal tudi npr. z Zalmanom.

Prva...

11 komentarjev

Še več matičnih plošč za LGA-1155

Gigabyte P67A-UD7

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Po prvih slikah plošč Gigabyte-a in Asusa smo dobili še slike trojice plošč MSI-ja ter celotnega nabora matičnih plošč za procesorje Sandy Bridge, ki jih bo na trg v začetku prihodnjega leta splavil Gigabyte. Slednji bo novo barvno shemo uporabil le na petih najdražjih ploščah, P67A-UD7, UD5, UD4, UD3R in UD3P, medtem ko bodo preostale obdržale staro barvno shemo svetlo-modre tiskanine z modrimi in belimi režami. Plošča v novi shemi z modrimi poudarki, ki smo jo že pokazali, je P67A-UD5, medtem ko ima dražja različica UD7 poleg nekaj več napajalnih elementov in dodatne PCIe x16 reže te poudarke v rumeni barvi.

Med ploščami v starem izgledu bodo štiri polne ATX velikosti, P67A-UD3, PH67A-UD3,...

14 komentarjev

Gigabyte spreminja podobo svojih plošč

Ne trudite se z iskanjem barv ter IDE oz. floppy priključka

vir: Xtreme Systems
Xtreme Systems - S prvimi slikami novih plošč za Intelove prihajajoče procesorje Sandy Bridge lahko vidimo, da so se pri Gigabyte-u, enem izmed večjih proizvajalcev matičnih plošč, odločili nekoliko osvežiti svojo podobo. V preteklosti so bili njihovi izdelki pogosto označeni za mavrične, saj so imeli temno modro tiskanino, rdeče in rumene reže za pomnilnik ter bele in modre reže za kartice. Z bolj nedavnimi izdelki so to nekoliko omilili na svetlo modro tiskanino z belimi, modrimi in rumenimi režami, nato pa odstranili še...

31 komentarjev

LGA-1156 primeren za podiranje rekordov

Potrjen rekord

vir: Hexus
Hexus - Za podiranje svetovnih rekordov navijalci običajno posežejo po najboljši strojni opremi (seveda obstajajo izjeme), ki jo je mogoče dobiti. V večini primerov to trenutno pomeni uporabo Intelovega procesorja Core i7 ter matične plošče z veznim čipovjem X58, sploh če govorimo o podiranju rekorda v 3DMarku. A nov svetovni rekord za 3DMark Vantage (najnovejša izdaja 3DMarka) z eno grafično kartico je to nekoliko postavil na glavo. Navijalec, na XtremeSystems in HWbot znan kot Hicookie, je za rekord, poleg jasne izbire, Radeona HD 5970 (zaenkrat s tovarniškim hlajenjem), uporabil Gigabyteovo matično ploščo GA-P55-UD5 z veznim čipovjem Intel P55 ter Core i7-860, hlajen s tekočim dušikom. Da je dobesedno...

13 komentarjev

Poplava plošč z Intel P55 veznim čipovjem

Expreview.com - Čeprav je izid Intel Core i5 platforme oddaljen še za več kot en mesec, skoraj vsak dan proizvajalci predstavijo svoje plošče z LGA-1156 podnožjem in Intel P55 čipovjem. Ravno pred kratkim je Biostar, med navijalci poznan kot izdelovalec relativno poceni in kakovostnih plošč, predstavil 3 različne modele. Plošče TPower i55, TP 55XE in T5 XE si delijo nekaj lastnosti, saj imajo vse tri 2 PCIe x16 reži in dve PCI reži. Vrh ponudbe predstavlja prva, TPower i55, ki ima poleg prej omenjenih rež še eno PCIe x1 in eno x4 režo in štiri reže za dvokanalni DDR3 pomnilnik s podporo do 2000 MHz. Kot vrh ponudbe je opremljena tudi z 12 faznim napajalnim sklopom. Cenejša, TP...

46 komentarjev

Prve težkokategornice z Intel P55 veznim čipovjem

Expreview.com - Svet brez matičnih plošč težke kategorije, namenjenih navijalcem in igračarjem, očitno ne bi bil popoln, vsaj glede na količino namenskih linij, ki jih imajo proizvajalci za ta namen. Tako sta predstavljeni tudi prvi takšni matični plošči, namenjeni Lynnfield procesorjem, osnovani na Intelovem naboru P55. Predstavnici Asusove Republic of Gamers in Foxconnove Quantum Force prestižne linije sta si, zanimivo, na prvi pogled zelo podobni, a precej različni pod pokrovom.
Foxconnova Inferno Katana ima na tiskanini poleg Intelovega P55 čipovja še nVidiin NF200 čip, ki deli PCIe x16 reže in doda uradno SLI podporo, tudi brez čipa pa plošča podpira še Crossfire. Poleg treh PCIe x16 rež je na plošči še standardnih 6 SATA II priključkov, za Quantum Force linijo običajne merilne točke napetosti 12 fazno hibridno napajanje procesorja ter podpora dvokanalnemu DDR3 pomnilniku s frekvenco do 1800 MHz.

Asus ROG Maximus III Formula

vir: Expreview.com
Asus ROG Maximus III Formula je že tretja...

19 komentarjev

Gigabyte izdal P35 matično ploščo s 5 PCI režami

Fudzilla - V zadnjem času imamo na razpolago celo kopico matičnih plošč, ki se bohotijo z dvema v PCI Express x16 režama, dodatnimi PCIe režami z nižjo prepustnostjo (x8, x4, x1) in z zelo skromnim številom starih PCI vmesnikov (običajno le 2). Če želimo poleg sodobne grafične kartice (ali dveh), ki s svojim hladilnikom običajno zasede tudi sosednjo režo, namestiti še npr. dodatno mrežno kartico, TV kartico, zvočno kartico ipd., pri večini matičnih plošč naletimo na nepremostljiv problem. Če ste eden izmed tistih, ki si želijo svojo mašino do vrha naphati s PCI karticami, se boste razveselili nove Gigabytove matične plošče GA-P35-S3G s 5 PCI režami.



Sicer pa je GA-P35-S3G čisto običajna matična plošča za...

43 komentarjev