»

Hekanje prometnih znakov

Zombies ahead.

vir: Schneier.com
Schneier.com - Na I-hacked so opisali postopek hekanja prometnih znakov vrste ADDCO. Gre seveda za elektronske prometne znake oziroma obvestilne table, ki jih cestni delavci navadno parkirajo ob cesti in opozarjajo na kakšno nevarnost.

"Testiranje", ki so ga opravili pisci vodiča je žal razkrilo porazno slabo varnost teh prometnih znakov. Tako pišejo, da so vratca, ki onemogočajo dostop do programatorja navadno nezaklenjena oziroma varovana le s preprosto ključavnico. Sam programator pa je tudi zaščiten z geslom, ki pa ga je mogoče preprosto resetirati na tovarniške nastavitve.

In potem se zgodi tole:

24 komentarjev

Britanski Vauxhalli po novem pametnejši

vir: Gizmodo
Gizmodo - Ideja, ki je zadnje čase postala precej pogosta v gostilniških pogovorih v državah z visokimi prometnimi kaznimi, je sedaj postala realnost v Veliki Britaniji. Njihove različice avtomobilov, ki jih pri nas poznamo pod imenom Opel, so bogatejše za zanimivo tehnološko rešitev. Samodejno prepoznavo prometnih znakov.



V sprednjem delu avtomobila je nameščena posebna kamera, ki zaznava okolico s 30 slikami na sekundo, iz njih pa zna izločiti hitrost, ki je navedena na prometnem znaku. Hitrost se potem izpiše na armaturni plošči, voznik pa se odloči, če jo bo upošteval.

Če bo prepoznava hitrosti v prihodnosti vezana tudi na tempomat, bi lahko prišlo do zanimivega pojava - dodajanja ničel k hitrostim na znakih ;)

56 komentarjev

DVD recenzija

Slo-Tech - Slaine si je ogledal film "Rat Race" ter ga za Slo-Tech tudi opisal ter komentiral. Ta prismuknjena komedija se je vtisnila v spomin marsikateremu gleduhu zabavnih, ne(s)miselnih filmov. Predlagam, da si ga za sporstitev tudi sami ogledate, ter nato objavite svoj komentar. Tukaj.

0 komentarjev

Intelova brezžična miška

EverythingUSB - Podjetje Intel se nam je močno vtisnilo v spomin s svojimi procesorji, procesorskimi nabori (chipseti), matičnimi ploščami, mrežnimi karticami, potem pa se seznam Intelovih produktov, ki so znani velikim množicam ljudi, počasi konča. Vendar pa je Intel vedno hotel biti vsestranski proizvajalec, zato so se preizkusili tudi s svojimi tipkovnicami, miškami in igralnimi ploščki (gamepadi). Žal so vse te Intelove naprave ostale precej prezrte, saj se je Intel vedno bolj usmerjal v oglaševanje svojih čipov, kot pa v cenene tipkovnice, miške in ostalo potrošno robo. Morda je imel Intel celo prav, de ni pretirano vlagal v oglaševanje prej omenjenih izdelkov, saj nekateri enostavno ne morejo ven iz povprečja. Tako se je zgodilo tudi z Intelovo Wireless Series miško, ki je ima sicer nekaj odlik (dober softver in simetričnost, ki naredi miško uporabno tako za levičarje, kot za desničarje), vendar žal ne prinaša nobenih revolucionarnih novosti. Zato je ta novica mišljena bolj kot zanimivost,...

1 komentar

UMC-jevi problemi

The inquirer - Po podatkih na The Inquirerju je United Microelectronics Corp (UMC) izvršil odpustitev 300-ih delavcev. UMC sicer vse skupaj zanika in navaja, da kaj takega nebi naredil niti v težkih časih. Čez nekaj časa smo dobili še en dokaz, da s podjetjem ni vse v redu - UMC naj bi nekaterim delavcem znižal plače tudi do 40 %. Izgleda, da na UMC kar precej pritiska recesija, ki zadnje čase tepe računalniško industrijo. Da pa bi UMC propadel, se gotovo ni treba bati, saj je bilo naročil za izdelavo čipov vedno dovolj .

0 komentarjev

Primerjave ...

The inquirer - Nekateri ljudje blazno radi primerjajo nekatere stvari z drugimi (hm, kje sem že to slišal? ). S tako primerjavo postanejo nekateri pojmi lažje razumljivi, pa tudi hitreje se nam vtisnejo v spomin. Nekateri pa uporabljajo take primerjave predvsem zato, da popestrijo dolgočasne članke. Primer: na The Inquirerju so dogajanje na računalniškem področju primerjali s prometnimi znaki. Meni je bila stvar všeč, mogoče bo tudi vam. Kliknite tukaj in se nasmejte .

2 komentarja