»

Mobile design, Google AppEngine, 2. meetup Drupal, Website Flipping, Film'šteka

marčevska filmšteka - to sezono filmšteke potekajo v kinodvorani

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 15.11. ob 19h v Kiberpipi v okviru Mobile Monday Slovenija predavajo Tamara Momčilovič, Natan Nikolić in Antony Ribot, ki se bodo teme Mobile design lotili vsak s svojega podočja. Tamara s dizajnom aplikacij, Natan z oblikovanjem prilagodljivega spleta, Antony pa bo predstavil svoje projekte ter proces dela specializirane agencije za mobilni dizajn.

V torek, 16.11. ob 19h bo na

0 komentarjev

Android hekaton, Glasba & internet, Interaktivno oblikovanje & Poetika vsakdanjih predmetov

Mario Briana o (takrat še) prihajajočem IE8

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 2.11. ob 19h bo v Kiberpipi Android hekaton, kjer bo Martin Sonc na voljo, da pomaga proti tegobam razvijanja aplikacij za Android. Vprašanja zaželena!

V sredo, 3.11. bo na Spletnih uricah Davorin Pavlica razložil, kako naj se glasbeniki lotijo glasbenega posla 2.0 v sožitju s spletom.

V četrtek, 4.11. ob 19h bosta August de los Reyes ter Ivica Mitrovič predavala o interaktivnem oblikovanju. August de los Reyes bo predaval o razvoju programskega vmesnika in njegovemu vplivu na industrijsko oblikovanje. Ivica Mitrovič pa se bo osredotočil na sodobno oblikovalsko prakso za informacijsko družbo.
Predavanji bosta v angleščini.

5 komentarjev

Android, spletna analitika, python in kultni filmi

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 19.10. ob 19h bo v okviru Pipinih odprtih terminov Marko Štamcar govoril o svoji prvi aplikaciji na Android Marketu. Predstavil bo, kje so se reči zataknile, kakšen je bil odziv na prvo različico, na koliko telefonih je bilo zadeve potrebno testirati, kakšne omejitve programerju predstavlja podpora OS 1.5 in z veseljem odgovoril na kakšno vaše vprašanje.

V sredo 20.10. ob 19h, bo na #155 Spletnih uricah Miran Agnič, solastnik podjetja Demanda predstavil smernice, nasvete in primere, kako s spletno analitko bolje upravljati prodajo, izboljšati uporabnost spletnega mesta in vplivati na učinkovitost trženja. Že ob 20.00 pa se začne delavnica uporabe odprtokodnih orodij za uspešen razvoj Python projektov, v...

0 komentarjev

Kiberpipa - zgodovina iger in čiščenje divjih internetov

Namizne družabne igre v času interneta in računalniških iger

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 5.10. ob 19h nas bo Jernej Virag, sicer razvijalec, s kar nekaj izkušnjami pri razvoju in mnogo več pri igranju iger, popeljal Od Pogube do Krize na potovanju skozi preteklost grafike računalniških iger.


V sredo 6.10. ob 19h, bo na #153 Spletnih uricah z naslovomm Čiščenje divjih internetov, Swizec Teller predstavil zadnja tri leta izkušenj z razvojem pametnega RSS bralnika in softverskem prečesavanju spleta.

V četrtek 7.10. bodo udeleženci delavnice Osnove Wordpressa v treh šolskih urah spoznali osnove bloganja.

8 komentarjev

Android Market se širi

Za Slovenijo še vedno neznana slika

vir: TechCrunch
TechCrunch - Google je število držav z možnostjo nakupovanja aplikacij z Android Marketa ponovno razširil, tokrat bodo na seznam dodali 18 novih držav, obenem pa bodo končno razširili še nabor držav, iz katerih bo mogoče kot razvijalec te aplikacije tudi prodajati. Seznam slednjih je bil do sedaj omejen na le 9 držav (Avstrija, Francija,...

5 komentarjev

Kiberpipa: Android srečanje, Kibi.si, 7k:nova oblika življenja, Fahrenheit 451 (Bradbury)

Fotografija inštalacije Luciolinae, ki je bila avgusta postavljena v galeriji Kapelica

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu bo v Kiberpipi ponovno živo. V ponedeljek, 20.9 ob 19h, bomo gostili debato po načelu starogrške Isegorije, o romanu Raya Bradburyja Fahrenheit 451. Več informacij.

V torek, 21.9 ob 19h, bo v okviru Odprtih terminov Martin Sonc imel prvo v seriji Android razvijalskih predavanj. Govora bo o kompatiblnosti Android sistemov: različne velikosti zaslonov, verzije platforme in strojne konfiguracije predstavljajo problem, ki zahteva veliko mero pozornosti, če želimo, da naša aplikacija zaživi in preživi v krutem svetu Androidov. Več informacij.

V sredo, 22.9 ob 19h, pa bo v okviru Spletnih uric...

7 komentarjev

Google prenavlja licenčni sistem Android Marketa

Shema novega sistema

vir: Android Developers Blog
Android Developers Blog - Vsi lastniki spletnih trgovin si seveda želijo, da aplikacij z njih (oz. mimo njih) ne bi bilo mogoče piratizirati. To je seveda skorajda nemogoče, a vseeno skrbniki lahko nekoliko zmanjšajo enostavnost tega početja. Za piratiziranje npr. iPhone zahteva polni dostop do operacijskega sistema, t.i. jailbreak, medtem ko je nameščanje aplikacij mimo Android Marketa na Androidu popolnoma trivialno, saj potrebujete le namestitveno datoteko .apk, brez kakršnihkoli sprememb na mobilnem telefonu (t.i. root ni potreben).

S tem se je seveda mogoče ogniti omejitvam, s katerimi se sooča Android Market, npr. omejenost plačljivih aplikacij na peščico držav. Tako lahko za .apk poprosite...

56 komentarjev

Izšel Python 3.0

The Register - Če ste morebiti zamudili, v sredo je izšel Python 3.0, katerega nova verzija ni več popolnoma združljiva z družino 2.x. Guido van Rossum, oče projekta, je dejal, da je jezik večinoma enak, so pa spremenili vrsto detajlov, popravili nekaj nadležnosti in pobrisali nekaj zastarele kode ter reorganizirali standardno knjižnico. Priznava, da verzija 3.0 teče deset odstotkov počasneje od predhodne in pravi, da se bodo tej težavi posvetili pozneje. Seznam vseh novosti je na voljo na uradni spletni strani.

60 komentarjev

Pipin odprti termin: Zakaj Python?

Slo-Tech - V torek, 25. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin, kjer bo imel Sebastjan Trepča predavanje z naslovom Zakaj Python?

Python je s svojo edinstveno sintakso in praktičnostjo nekaj posebnega med programskimi jeziki. Deluje na skoraj vseh platformah ter ima ogromno standardno knjižnico. Na predavanju bomo skušal prikazati njegove posebnosti ter zakaj je tako všečen in osupljiv.

Sebastjan Trepča je spletni programer in navdušen uporabnik Pythona.

15 komentarjev