»

Xbox Live se seli na Windows Mobile

engadget - Sicer predvsem poslovno usmerjen mobilni operacijski sistem, Windows Mobile, očitno nekoliko spreminja svoje apetite, kar je v času, ko pametni mobilni telefoni postajajo vse bolj običajni, popolnoma pričakovano. Čeprav selitev oz. razširitev Xbox Live, sicer spletne storitve za uporabnike konzole Xbox, na mobilne telefone z Windows Mobile še ni bila uradno najavljena, govorice o tem krožijo že nekaj časa. Dodatno potrditev smo zdaj dobili z oglasom za službo pri Microsoftu. V oglasu iščejo izkušenega vodjo programerja, ki bi skrbel za prenos iger, podprtih z Xbox Live, na Windows Mobile, predvsem za integracijo prikaznih slik uporabnikov in interakcije s prijatelji ter izkušnjo z...

11 komentarjev

Prenosnik z dvema zaslonoma

Slashdot - Prenosniki vztrajno pridobivajo kvalitete namiznih računalnikov in prišli so že tako daleč, da se marsikdo za domačo uporabo raje odloči za prenosnik kakor za namiznik, čeprav ga nikamor ne jemlje. Na enem področju pa prenosniki niso zmogli konkurirati velikim bratom - niso imeli vgrajenih dveh zaslonov. Do zdaj.

Lenovo je predstavil svoj novi prenosnik ThinkPad W700ds, ki poleg štirijedrnega procesorja Intel Core 2, 960 GB velik trdega diska, osmih gigabajtov pomnilnika, grafične kartice nVidia Quadro in dvoslojnega Blu-rayja nudi dva zaslona. Ob odprtju prenosnika se najprej pokaže samo običajni 17-palčni LCD, ki pa v svojem drobovju skriva dodatni 10,2-palčni LED-zaslon. Slednji se celo nagiba naprej in nazaj, nanj pa lahko pospravimo orodne...

21 komentarjev

Bridgestone razkazuje ultratanek barvni e-papir

engadget - Podjetje Bridgestone, ob katerem velika večina takoj pomisli na pnevmatike, se od marca 2006, ko so sklenili pogodbo s Hitachijem, med drugim ukvarja tudi z razvojem in izdelavo e-papirja. Sodelovanje se je očitno obneslo, saj so lani že izdali dvobarvni e-list, prejšnji petek pa so razkazovali 8 palčno različico, ki je sposobna prikazati 4096 barv pri ločljivosti 80 dpi in se ponaša z izredno tankostjo (0,29 mm). Na predstavitvi so pokazali tudi doslej največji e-list, in sicer velikosti A3 (29,7 x 42 cm), kar ustreza 21,4 palčnemu zaslonu. Slednji bo (sprva) na voljo le oglaševalcem, na trgu pa bi se naj pojavil enkrat v naslednjem letu.



Novice na engadget, Japan Today in

29 komentarjev

Test inkjet tiskalnikov

Tom's Hardware - Domači uporabniki, ki najpogosteje tiskajo različne tekstovne datoteke, uživajo v nizkih cenah laserskih tiskalnikov, ki omogočajo hiter in cenen tisk, njihova slabost je le, da so (v nižjem cenovnem razredu) črnobeli. Na drugi strani pa kljub dragemu črnilu nekateri še vedno prisegajo na tiskalnike inkjet. Najpogosteje so to uporabniki, ki na veliko tiskajo počitniške fotografije ali barvna poročila (če se omejimo na neprofesionalen sektor).

Na Tom's Hardware so za takšne ljudi spisali test enajstih izdelkov iz tovarn Epsona, Lexmarka, HP-ja in Canona. Če v bodoče nameravate nabaviti pljuvalnik, branje ne bo odveč.

Izvorni test.

5 komentarjev

Prvi USB monitor - Samsung 940UX

X-Bit Labs - Na X-bit labs so testirali pionirja med monitorji, Samsung 940UX, ki ga je možno priključiti na USB. Večina je najprej najbrž pomislila na omejitev tega priključka - 480 Mbps je sicer solidna prepustnost za večino naprav, ampak monitorji so znani po svoji požrešnosti. Že čisto povprečen 17-palčnik na sekundo prikaže 60 sličic z ločljivostjo 1280 krat 1024 v 32-bitnih barvah, kar znese precej večjih 2400 Mbps.

No, v opisanem monitorju se skriva čip podjetja DisplayLink, ki z brezizgubnim stiskanjem podatkov rešuje opisani problem, tako da naprava deluje...

22 komentarjev

IBM predstavil Itanium delovno postajo

The inquirer - Z Pro, kakor se bo delovna postaja imenovala, bo vsebovala dva 800 MHz Itanium procesorja, grafično kartico z Nvidia Quadro 2 Pro grafičnim čipom ali Matroxovo klasiko G450, ki se bo v tej postaji znašla predvsem zaradi Dual-heada. V delovni postaji bodo še Ultra 160 SCSI disk, CD-RW enota, integrirana Ethernet kartica, 8 rež (gotovo za razne kartice), 9 ležišč za trde diske in 800 W (!) napajalnik. Delovna postaja se bo odlikovala tudi s 16 režami, v katere bomo lahko stlačili kar 16 GB SDRAM pomnilnika. Kaj pa operacijski sistem? Windows XP, vendar pa bodo le-ti imeli bolj preizkusno vlogo, saj se bo velika večina kupcev raje preselila na bolj resne operacijske sisteme, kot so razni Unixi in Linux .

3 komentarji

Plastični čipi

3D News - Čeprav je že sama besedna zveza dokaj absurdna, trenutno poteka razvoj plastičnih čipov. Podjetje Plastic Logic je namreč razvilo tehnologijo, podobno inkjet tiskalnikom, ki brizga majhne kapljice plastike na podlago in tako lahko tvori polprevodnik. Seveda plastični čipi nikoli ne bodo izpodrinili silikonskih, toda po vsej verjetnosti bi bili zelo uporabni v raznih vsakdanjih zadevah, kot so razne kartice, cenovne oznake pa tudi TFT flat-panel zasloni. Slednji bi se z uporabo plastičnih čipov celo precej pocenili, tako da le upajmo, da se bo kmalu začela serijska proizvodnja. Jaz se nikakor ne bi branil 21" TFTja namesto sedanjega monitorja [:\\].

0 komentarjev