»

BestBuy ponudil Music Cloud

Yahoo News - Naslednje v vrsti podjetij, ki so pripravila svoje oblačne storitve za poslušanje glasbe na prenosnih napravah, je Best Buy. Pripravili so Best Buy Music Cloud, ki uporabnikom omogoča, da v oblak prenesejo svojo glasbo, ki jo nato lahko poslušajo povsod. Ker Best Buy ni uspel skleniti dogovora z nobeno založniško hišo, ne ponujajo nakupovanja nove glasbe niti pametnega sortiranja glasbe - vsak mora prenesti vse svoje glasbene datoteke, četudi je identično...

1 komentar

nVidiine kartice le za ZDA

nVidiina GTX 460 in GTS 450

vir: HardOCP
VR - Zone - Grafične kartice, ki jih izdeluje nVidia sama, brez svojih običajnih partnerjev, so že naprodaj v ameriških trgovinah BestBuy. Glede na novo sporočilo za javnost, ki so ga objavili pri nVidii, bo tako tudi ostalo, saj nimajo načrtov, da bi svoje kartice prodajali izven BestBuy-ev, kaj šele izven ZDA. V govoricah izpred skoraj dveh let se je sicer poleg BestBuy-a kot uradnega trgovca omenjalo še eno izmed najbolj znanih spletnih trgovin v Severni Ameriki, Newegg, ki pa je očitno izvisel. S sporočilom za javnost, v katerem so razkrili razlog za potezo, je nVidia dokončno priznala obstoj svojih grafičnih kartic. Gre za ekskluzivni...

11 komentarjev

nVidia odstranila posrednika

nVidiina GTX 460 in GTS 450

vir: HardOCP
HardOCP - Ko govorimo o proizvodnji grafičnih kartic daleč najpomembnejših igralcev na trgu, ATI-ja (oz. AMD-ja) in nVidie, je zgodba v obeh primerih enaka. Oba izdelata arhitekturo oz. načrte za jedro ter načrte tiskanine referenčnih kartic, čipe naročita v livarni, zadnje čase oba večinoma pri TSMC-ju, medtem ko za sestavljanje čipa, tiskanine, pomnilnika, hladilnika in ostalih komponent poskrbijo partnerji. Ti kartico na koncu zapakirajo v svojo škatlo, skupaj s svojimi dodatki, npr. igrami, še pred tem pa na hladilnik nalepijo svoj logotip in grafiko, pa naj bo to lepa deklica, zmaj, avto oz. kaj podobnega.

V nekaterih primerih, sploh...

16 komentarjev

Fermi šele marca

X-Bit Labs - nVidiin prvi grafični čip, ki bo podpiral DirectX 11 in je poznan kot Fermi, GF100, GT300, nV60 ter morda še kaj, bo zamudil še bolj, kot se je predvidevalo. Po govoricah iz industrije, blizu izdelovalcem kartic, poročajo, da bo nVidia nov čip predstavila 10. marca, približno pol leta za ATI-jevo predstavitvijo kartic Radeon HD 5870 in 5850. To seveda še vedno spada v prvo četrtletje leta 2010, kot napovedano, a je bilo splošno prepričanje v industriji, da bo do izida prišlo že prej, v januarju ali februarju.

Glavni razlog za zamudo naj bi bili slabi izkoristki pri proizvodnji, kar je verjetno povezano z velikim jedrom (~3 milijarde tranzistorjev) oz. prenizkimi frekvencami, ki jih izdelana jedra dosegajo. V vsakem primeru je proizvodnja tako velikega jedra draga, kar bo negativno vplivalo na nVidiine zaslužke oz. na cene grafičnih kartic na trgu. Zanimiva je tudi novica, da bodo v drugem četrtletju predstavili še čip GF104, ki bo namenjen najvišjemu zmogljivostnemu (in verjetno...

23 komentarjev

Premirje med ATijem in nVidio?!?

The inquirer - Kot namigujejo govorice, naj bi se vojna med grafičnima gigantoma počasi umirjala. ATi in nVidia naj bi se dogovarjala o skupnem načrtu -- o zmanjševanju hitrosti s katero na tržišče prihajajo nove grafične kartice. Obe podjetji sta naveličani vlaganja velikih denarcev v raziskovanje in izdelovanje novih čipov ter stalnega pritiska javnosti zaradi zamud pri izdajanju grafikulj. 0,13 mikronska tehnologija je še en velik razlog za medsebojno povezovanje podjetji. ATija in nVidio mnogi primerjajo z Intelom in AMDjem, a za njiju nikakor ne moremo reči, da se stvari umirajajo. Klik!

22 komentarjev

NV30 na 400 MHz

The inquirer - V javnost je pricurljalo še nekaj informacij o novi nVidiini kartici, ki se zaenkrat še skrivnostno imenuje NV30. V začetku naj bi tiktala na 400 MHz, imela bo osem cevovodov, 120 milijonv tranzistorjev zgrajenih v 0.13 mikronski tehnologiji ter 128 bitno pomnilniško vodilo. Kljub dejstvu, da bodo Radeoni imeli kar dvakrat večjo prepustnost (256 bitno vodilo), pa v nVidii pravijo, da imajo načrt ter da bodo njihove kartice delovale hitreje. Bomo videli!

14 komentarjev

27.xx še za Win9x/WinME

HardOCP - 27.00 ter 27.10 so bili neuradni beta gonilniki, ki jih je nVidia po nesreči poslala v javnost. Slabost pri teh verzijah je, da so gonilniki pisani ekskluzivno za Windows 2000 ter Windows XP. Ker so si tudi uporabniki Windows 9x/ME operacijskega sistema zaželeli 27.xx neuradnih ukradenih gonilnikov, so nVidii spet ušli iz strogo varovanih strežnikov (hehe ). 27.20 Detonatorje za 16-bitne Windowse si vunpotegnite tukaj.

4 komentarji