»

Battlefield 5 potopil vrednost delnice EA

vir: EA

Slo-Tech - Electronic Arts, gigantski ponudnik digitalne zabave, se sooča z realnimi posledicami slabega sprejema zadnje inkarnacije njihove franšize Battlefield. Drži, da so se igralci pogosto zgražali tudi nad igralnostjo prejšnjih različic te igre, a petico spremlja smola že od samega začetka.

Prve negativne odzive je lansko pomlad po objavi sprožil trailer, največ zaradi kopice zgodovinskih netočnosti pri nekaterih orožjih, nekaj pa tudi zaradi obilice novodobne politične korektnosti; v njem smo namreč lahko v prvih bojnih linijah druge svetovne vojne videli ženske, kar se sicer ni dogajalo ravno pogosto. Drugi očitki so leteli na prekratko samostojno kampanjo, pa na opustitev podpore za kooperativno igranje in na zamik pri vpeljavi trenutno ultrapopularnega načina igranja battle royale.

EA je nato izid igre zamaknil z oktobra na...

224 komentarjev

Wikileaks objavil guantanamske dosjeje

Guardian - Spletna stran Wikileaks, ki je lani dvignila obilo prahu z objavo ameriških depeš, še pred tem pa so objavili afganistanske in iraške dosjeje, je ponovno objavila zelo neprijeten material za ZDA. Pridobili so namreč kartoteke 779 zapornikov v ameriškem zaporu Guantánamo, iz katerih je razvidno, da so zapirali nedolžne. Dokumente so poleg Wikileaks objavili še The Guardian, Der Spiegel, The New York Times in Le Monde.

Objavljene so kartoteke skoraj vseh zapornikov, ki so bili v zadnjih desetih letih delovanja kdajkoli v Guantánamu. Od tega jih 172 danes še vedno tam, čeprav je ameriški predsednik Barack Obama pred dvema letoma podpisal ukaz o zaprtju zapora najkasneje v letu dni. Kartoteke izkazujejo, da je bilo mnogo...

54 komentarjev

Proti piratiziranju iger z vuvuzelami

Wired News - Založniki se proti nelegalnemu kopiranju iger borijo z najrazličnejšimi ukrepi - od preprostega onemogočenja igranja do bolj prefinjenih taktik. Ena izmed novejših pa so vsekakor vuvuzele, ki so nam parale živce na letošnjem nogometnem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

Če namreč na Nintendu DS zaženete skopirano verzijo igre Michael Jackson: The Experience (klon igre Elite Beat Angels), se ne sliši not, marveč samo vuvuzele. Razvijalec Ubisoft je povedal, da so omenjeno možnost vgradili, ker so jo prepoznali kot kreativen način preprečevanja nelegalnega kopiranja njihove igre.

Kopiranje iger za ročno konzolo Nintendo DS je velik problem, saj ni zaščitena kakor običajne konzole, kjer je potreben strojni poseg. Uporabniki Nintenda DS...

19 komentarjev

EA odstranila Talibane iz Medal of Honor

TG Daily - Založnik iger EA, ki pripravlja novo inačico Medal of Honor, se je uklonil pritisku javnosti in ukinil možnost igranja kot taliban v prihajajoči igri. Nov Medal of Honor namreč za razliko od predhodnih ne črpa več snovi iz druge svetovne vojne, marveč se dogaja v modernem svetu. V Afganistanu se ameriški vojaki borijo proti Al Kajdi in Talibanom. Prvotni načrt je predvideval, da bi lahko igralci v spopadu med seboj (multiplayer) lahko izbrali, ali se bodo borili kot Američani ali kot Talibani. V enoigralskem načinu te možnosti ni bilo.

Toda ko so mediji pograbili zgodbo, da bo mogoče v igri kot Taliban pobijati ameriške marince, se je nad EA zgrnilo ogorčenje ljudskih množic. Pentagon je celo zahteval in dosegel prepoved prodaje igre v svojih vojaških bazah....

123 komentarjev

Wikileaks nadaljujejo objavljanje afganistanskih dosjejev

Google - Vsem polemikam navzlic Wikileaks ne namerava odnehati, je dejal njihov obraz Julian Assange. Čeprav so stran ZDA obtožile protidržavnega delovanja in začele nagovarjati celo svoje zaveznike k vložitvi obtožnic zoper Assangea, bo stran objavila še preostalih 15 tisoč dokumentov iz ameriške vojne v Afganistanu, ki so jih pridobili. Assange je pojasnil, da je zamik posledica nadrobnega prečesavanja dokumentov z namenom zavarovati življenja afganistanskih civilistov in vojakov, ki bi jih talibani vsled sodelovanja z zavezniškimi silami lahko pobili. Doslej so objavili že več kot 77 tisoč afganistanskih dokumentov.

Obnašanje Wikileaksa buri duhove po vsem svetu, saj gre za trk med pravico javnosti do obveščenosti, varovanjem državnih...

62 komentarjev

Electronic Arts bo ponudil odlomke glasbe iz znanih iger

GameSHOUT - Pri Electronic Arts so sklenili partnerstvo z Network Music Group, saj načrtujejo izdajo albumov z glasbo iz najuspešnejših EAjevih iger. Tako naj bi bili do konca leta 2005 na voljo soundtracki iz Medal of Honor, SSX, The Sims, NBA Live 2004, Battlefield 2: Modern Combat, itd.

Steve Schnur, ki tesno sodeluje s podjetjem EA, je zagotovil, da bodo v prihodnje ob izdaji iger takoj na voljo tudi albumi z glasbo, ponudili pa bodo tudi melodije za mobilne telefone. Vse skupaj bomo lahko kupili zgolj v spletnih prodajalnah - ponudba bo izključno digitalna, morda pa bodo izkoristili še prednosti iTunesa in v skladu z nedavnimi potezami Appla ponudili tudi mini posnetke. Več v originalni novici.

14 komentarjev

Pijte Vino 3.0!

DesktopLinux.com - Podjetje TransGaming je izdalo WineX 3.0, ki omogoča igranje najpopularnejših iger in programov na najpopularnejšem operacijskem sistemu -- Linuxu [:D]. Nova različica prinaša nov, inovativni uporabniški vmesnik Point2Play, ki novim uporabnikom bistveno olajša soočanje z nastavitvami, bolj izkušenim uporabnikom pa ponuja več nadzora nad sistemom. TransGaming odslej ponuja 250 najpopularnejših iger za Linux, med katerimi so tudi EverQuest, Battlefield 1942, SimCity 4, Medal of Honor: Allied Assault in mnoge drugi. Na zdravje!

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno igranje iger škoduje zdravju.

9 komentarjev

Nekaj iger

Tom's Hardware - Računalnik je bil primarno razvit za resno delo, a ker življenje ni le eno samo garanje so se pojavile tudi igre. Preteklo je že kar nekaj vode od časov, ko smo poznali le tetris in "marjanco". Kljub velikemu in hitremu napredku strojne opreme pa tudi igre uspešno sledijo trendu rasti kakovosti (vsaj kar se vizuelnosti tiče). Na Tom's Hardware so v treh člankih opisali tri odlične igre Unreal Tournament 2003, Medal of Honor Allied Assault: Spearhead in pa Splinter Cell: Light and Shade. Seveda v teh igrah ne boste našli kvadratkov ki so pred kar nekaj leti krasili vse igre, našli pa boste veliko adrenalina in sodobne grafike. Če ste pripravljeni žrtvovati od 5 pa do 10 tisočakov za igro...

0 komentarjev

Talibani so znoreli

The Register - Kolikor jaz vem so Afganistanci (razen Talibanov, ki se vedno nekaj preseravajo) eni izmed najbolj ubogih ljudi na svetu. Talibani so namreč spet dopolnili svojo listo prepovedanih reči. Od sedaj naprej prebivalci Afganistana ne smejo: biti plešasti, igrati inštrumentov, igrati kart, gledati televizije, ... , uporabljati šminke, raznih pripomočkov za poliranje nohtov, gledati raznih katalogov, kjer kažejo slike ljudi, gledati filmov, ... uporabljati interneta in imeti računalniških diskov. Da, tudi računalniški diski so se znašli na seznamu prepovedanih predmetov. Zakaj, gotovo ne ve nihče (gotovo niti Talibani ).

4 komentarji