»

Prve prosto zakrivljene tekoče stopnice

Vir: http://www.wired.co.uk/

vir: PhysOrg.com
PhysOrg.com - Znanstveniki so predstavili prve vijugaste tekoče stopnice, imenovane "Levytator", po iznajditelju Jacku Levyju, profesorju z Londonske univerze.


Arhitekti bodo tako imeli po več kot sto letih odkar so bila premikajoča se stopnišča izumljena veliko večjo svobodo pri oblikovanju stopnic, saj ne bodo več omejeni le z ravnimi oblikami - stopnice Levytator se namreč lahko prilagajajo kateri koli krivi obliki in neravnemu terenu.

V nasprotju s tradicionalnimi tekočimi stopnicami, kjer se stopnice, ki pridejo do konca stopnišča umaknejo pod tiste v uporabi, so stopnice Levytator narejene v neskončni zanki zakrivljenih modulov in tako omogoča ustvarjanje katerekoli oblike. Z malo domišljije bi tako recimo naravoslovni muzej kmalu lahko imel stopnice v obliki DNK spirale.

Stopnice imajo še precej dobrih lastnosti - za...

18 komentarjev

Spyke

engadget - Če ne zmorete milijona dolarjev za Asima, in potrebujete robota samo za to, da bo sposoben prek Wi-Fi povezave na zaslon vašega računalnika prenašati sliko iz njegove kamere, potem si boste v začetku aprila lahko kupili Spyka, iz podjetja Meccano.



Zanj bodo želeli slabih štiristo dolarjev. Poleg prenašanja slike-videa lahko deluje tudi kot čuvaj in pošilja slike na vaš email naslov, če zazna gibanje (Spyke). Zaradi oblike nog (bolje gosenic) je zmožen...

16 komentarjev

Enryu prihaja na pomoč

engadget - Vpričo hude zime, ki letos pesti Japonsko, so bili h kidanju snega vpoklicani tudi roboti. Recimo Enryu, pet tonska zverina s hidravlično gnanimi rokama, ki lahko sežeta po pet metrov daleč in dvigneta vsaka pol tone. Tehnično gledano sicer ne gre za robota, ker ga je potrebno aktivno upravljati, ampak vpričo izgleda vrednega vsakega znastveno-fantastičnega filma in rokama dovolj gibčnima, da lahko iz avtomobila obriše sneg, mu lahko mirno pogledamo skozi prste. Poleg tega si nikakor ne želim, da bi mi razjarjeni Enryu strgal vrata s tečajev. Se opravičujem za trenutek neprištevnosti, vrata prodajajo v vsakem Merkurju, robotov pa ne. Nestrpno čakam. Upam le, da mu bo uspelo po stopnicah....

12 komentarjev

Teleinfos

Slo-Tech - Čez slabe pol urice se bo pričel že tretji dan prireditve Teleinfos, ki se odvija v Cankarjevem domu. Vstop je brezplačen, vrata dvoran pa so vam odprta od devete do osemnajste ure. Slo-Techova postojanka se nahaja v prvem predverju, tik pri stopnicah, ki vodijo iz velike sprejemne dvorane. Pričakujemo vas v čim večjem številu! Za prost vstop je potrebno izpolnit manjšo anketico. Če tega ne želite delati na mestu lica, potem si le-to lahko izpolnite kar nalinijsko. Se vidimo!

3 komentarji

"Joža, kak ga boš pa neso?"

Twisted Mods - Ja, če pogosto obiskujete LAN razstreljevanke, morate vašo kištico velikokrat prenašati, kar zna biti pri težjih in večjih ohišjih problem, izguba oprijema na stopnicah pa zna imeti katastrofalne posledice. Pri Twisted Mods so za nas zgrabili za "HeavyDuty Pro Case Handles" (Težko kategorne profesionalne ročice za ohišja). V primeru, da je vaša kištica oblikovana v že omenjen "HeavyDuty" stilu, bodo ročke odličen dodatek - tako moden, kot tudi praktičen. Odnesi me!

1 komentar

Linux, Xbox & Money

Australian IT - Pingvinom je verjetno zelo znan primer, ko je IBM na zidove San Francisca, New Yorka, Chicaga ter Bostona naslikal grafite "Peace, Love & Linux" (zanimivost: nek zanesenjaški, hmm, marketingar, je reklamo naslikal celo na stopnice pred cerkvijo). Da bodo sledile odškodninske tožbe, je bilo jasno, tokrat pa vam lahko postrežem še s številkami: Chicagu 18.000 USD, San Franciscu nekje 120.000 USD, vključujoč stroške čiščenja. (poravnava sicer še ni potrjena)

Kot vsi vemo, pa se Microsoft ne uči na napakah. Dokaz, bi rekli Pingvini, leži na mizi mnogih uporabnikov računala : po Sydneyu je naslikal Xbox logote. Zagrožena kazen? I, nič manj kot 300 USD. Na logo, seveda. MS sicer ni nameraval kaziti mest, saj naj bi se po njegovih besedah barva po nekaj dneh izprala. Po nekaj tednih se to, hecno, ni zgodilo. So jih pozabili aktivirati?

Si pa moram priznati, da gre kljub vsemu za zelo zanimiv pristop k oglaševanju izdelkov. Reklamni panoji so zasedeni ter dandanes ne preveč opazni v...

4 komentarji