»

Pilotski projekt O2: Delo od doma povečuje storilnost

Na parkirišču pred O2 je bilo 1000 vozil manj.

The Telegraph - Ena izmed večnih dilem ostaja učinkovitost dela od doma v poklicih, kjer je to mogoče. O tem, ali je za podjetje modro delavcem dovoliti delati od doma, se krešejo kopja zaradi različnih pogledov; po eni strani tako prihranimo čas, stroške prevoza, manj obremenjujemo okolje in pridobimo možnost razpolagati z organizacijo časa, a po drugi strani je v teoriji delavce teže nadzorovati in koordinirati. Premislek dodatno otežujejo rezultati raziskav, ki dajejo nepričakovane rezultate.

V britanskem operaterju O2 so se odločili, da bodo zagnali pilotski projekt dela od doma. K temu so jih vzpodbudile prihajajoče olimpijske igre v Londonu, ko se bo v mesto in okolico zgrnila nepregledna množica...

53 komentarjev

Spletno nakupovanje in delo od doma lahko povečujeta emisije

Phil Blythe

Slo-Tech - Raziskovalci na Newcastle University so dognali, da spletno nakupovanje sploh ni tako zeleno, kot smo poslušali dolgo časa. Če ni izpolnjenih nekaj točno določenih pogojev, s tovrstnim nakupovanjem okolje onesnažujemo bolj kakor s klasičnim. Podobno je tudi z delom od doma, ki prav tako obremenjuje naravo.

Phil Blythe, vodja Odbora za politiko transporta pri IET in profesor inteligentnih...

105 komentarjev

Pester teden v Kiberpipi

Kiberpipa - Ta teden pripravljamo kar šest dogodkov. Kiberpipina kreativna skupina Err0r med 3. in 14.12. predstavlja sklop dogodkov v okviru gostujočega projekta Ljubim mojo bivšo / mojega bivšega Linus-a Nilsson-a in Vadim-a Dubrov-a. V ponedeljek, 3.12. vas vabimo najprej na otvoritev instalacije "I Love My Previous One", od torka do petka pa bo v okviru tega projekta potekala delavnica z Linusom Nilssonom z naslovom Blog kot tok zavesti. Prijaviti se je potrebno na info@kiberpipa.org. V petek bo gostujoči umetnik Linus Nilsson na predavanju Raziskovanje v vezaju predstavil nekatere stare in tekoče projekte, seveda pa ste vabljeni na druženje in debato.

Tudi dogajanje na Pipinem odprtem terminu bo v torek pestro, saj bosta ta teden na sporedu kar dva. Ob 19h bo Sergej Rinc, sistemski inženir, spletni guru in razvijalec predstavil Semantično označevanje in iskanje slik, ob 20h pa bo v sodelovanju z Ljudmilo potekalo predavanje Adama Hyde-a o FLOSS priročnikih, zbirki kakovostnih...

0 komentarjev

Kiberpipa v prihajajočem tednu

Kiberpipa - Naslednji teden bosta potekala kar dva Pipina odprta termina. V ponedeljek, 26.11., Kiberpipa gosti legendo Benjamina Mako Hilla, aktivista na področju prostega programja in svobodne kulture, ki med drugim dela kot raziskovalec v MIT Media Labu, aktivno deluje pri projektih Free Software Foundation, One Laptop per Child, The Debian GNU/Linux Project, Ubuntu, Wikimedia/Wikipedia, Software Freedom International, ... Po predavanju ob 19h sledi pogovor z druženjem.

Torkov POT, ki bo kot običajno ob 19h bo potekal v luči licence GPLv3, kjer bo dr. dr. Matija Damjan povedal nekaj o tem, kaj novega...

4 komentarji

Paypal podpira tudi Slovenijo

Slo-Tech - Paypal, največje internetno podjetje za posredovanje plačil s plačilnimi karticami, od sedaj podpira tudi Slovenijo, na kar smo nekateri že dolgo čakali, saj je Paypal v veliko tujih spletnih trgovin in dražb preferiran način plačila.

Na njihovi spletni strani se je brez kakršnega koli obvestila na spisku držav pojavila tudi naša zastava.

Zaenkrat je možno samo pošiljanje denarja, a je kljub temu to za nas velik korak naprej pri spletnem nakupovanju.

817 komentarjev

Še bolj nevarni črvi

BBC - Z razcvetom informacijskih tehnologij imamo na računalniku vedno več pomembnih in tudi občutljivih informacij. Poleg ta pa ga uporabljamo tudi za zelo občutljive naloge. Recimo spletno nakupovanje s kreditno kartico, ki ima limit v vrednosti avtomobila.

Tako v tem trenutku razsaja črv Korgo, ki med drugim odpre sistem zunanjemu nepridipravu. Sicer ni prvi črv, ki to počne a očitno se mediji počasi prebujajo in prepoznavajo nevarnost takšnega početja. S spretno nameščenimi programskimi prestrezalniki vnosa znakov iz tipkovnice ter morda še kakšnimi bolj prefinjenimi metodami lahko v izredno kratkem času pridemo do ogromne količine številk kreditnih kartic.

Zato vsekakor velja opozorilo, da uporabljajte antivirusne programe. Postavlja se pa tudi vprašanje, če bodo banke iznašle kakšen način kako preprečiti takšne spletne kraje saj marsikoga odvračajo od tega, da bi še več zapravljal preko spleta.

11 komentarjev

E-kupovanje onkraj Luže

Finance - V ZDA je družba MasterCard, kot ena od najbolj znanih izdajateljic kreditnih kartic po svetu, pripravila raziskavo o uporabi plastičnega denarja pri spletnih, t.i. e-nakupih. Uporabniki -- kupci so po raziskavi izpostavili nekaj najpomembnejših dejavnikov, ki odtehtajo odločitev, ali sploh kupovati na spletu: učinkovito varovanje osebnih podatkov potrošnika, spoštovanje želje o (ne)pošiljanju reklamnih sporočil na njihov e-naslov, oznaka o varnem poslovanju na spletni strani, in podobno. Čas za spletno nakupovanje se sodeč po raziskavi podaljšuje, enako velja tudi za obseg in pogostost tovrstnih nakupov. V raziskavo so vključili tako moške kot tudi ženske. Seveda so v ZDA s spletnimi nakupi začeli precej pred nami, a vendar so vsakršne raziskave na tem področju koristna projekcija za pozitivno usmerjanje trendov tudi pri naših e-trgovcih. Uradno sporočilo.

0 komentarjev