»

Sony se bori proti odklepanju PS3 z novim popravkom

Slo-Tech - Obširno smo že pisali o odklepanju PS3, ki se je razbohotilo kmalu po Sonyjevi odstranitvi možnosti poganjanja alternativnega operacijskega sistema na starejših verzijah te konzole. Na spletu najdemo kopico različnih načinov odklepa, a Sony se ni prepustil malodušju. Izdali so posodobitev strojne programske opreme (firmware) 3.42, ki uradno pridoda nekaj varnostnih zmožnosti, a hkrati tudi onesposobi vrsto trikov za odklep. Vsem uporabnikom z odklenjenim PS3 se zato prenos in namestitev popravka odsvetujeta.

To je torej naslednja stopnja v boju zoper odklep, ko so očitno pravne poti odpovedale. Spomnimo, da je Sony v Avstraliji dosegel prepoved distribucije PSJailbreak. Podobno je v ZDA vložil tožbo...

23 komentarjev

Razbijanje PS3 se nadaljuje

Slo-Tech - Pisali smo, da je PS3 razbit in da se Sony na vse kriplje trudi preprečiti prodajo orodja za odklepanje PS3. To je spletno skupnost vzpodbudilo k še odločnejšemu odklepanju PS3 in na spletu se je že našel odprtokodni klon orodja za odklep PS3. Uporabniki sedaj potrebujejo le poceni mikrokrmilnik iz Atmela za 40 dolarjev in Atmelovo kodo z GitHuba ter manjši popravek za usposobitev predvajanja varnostnih kopij, da je njihova konzola odklenjena.

Tako se je na spletu znašla cela vrsta odklepov PS3, dnevno pa nastajajo novi prenosi na novo strojno opremo, ki jo lahko prek USB priključimo na PS3. Na Slashdotu pa zlobno dodajajo, da manjka le še prenos na kakšno napravo z Linuxom, s katero bi ironično odklenili PS3 po odstranitvi možnosti...

42 komentarjev

Sony se bori proti odklepanju PS3

Struktura razbitja PS3

Slo-Tech - Prejšnji konec tedna je splet učakal novico, da je Sonyjev PlayStation 3 končno odklenjen. Prodaja USB-ključev, ki odklep omogočijo, je hitro stekla, a se bo, kot kaže, prav tako hitro končala.

Sony je pritisnil na avstralskega prodajalca Quantronics prek zveznega sodišča v Avstraliji, ki je 26. avgusta zaukazalo (Wordov dokument) prenehanje uvažanja, distribucije in prodaje omenjenih USB-ključev za odklep. Začasni ukrep velja do 31. avgusta, ko bo prvo soočenje obeh strani pred sodiščem. Sodišče ima takrat možnosti izdaje dokončne odločbe o prepovedi, v nasprotnem primeru se bo prodaja lahko nadaljevala.

Nemci so...

43 komentarjev

PS4 brez optičnega pogona?

Slo-Tech - Čeprav PS3 še ni prišel na police, Sony že govori o nasledniku (PS4), vsaj glede optičnega pogona. Tega namreč, po besedah Sony-evih predstavnikov, v PS4 sploh ne bo.

Razlog za takšno odločitev je v tem, da se tako Sony kot NVidia strinjata, da je pričakovani proizvodni ciklus PS3 deset let. Do takrat naj bi bilo dovolj širokopasovnih povezav, pa tudi digitalna tržnica naj bi bila toliko razvita, da fizičnih kopij multimedijskih vsebin ne bo več.

22 komentarjev

Set za odklepanje AthlonaXP

Elite HW - Stare AMDjeve procesorje smo, in jih verjetno še, odklepali kar s svinčnikom. Seveda so se pojavili kasneje tudi "profesionalni" seti in kiti za odklepanje množilnikov, ki so naredili sicer isto kot svinčnik, toda na bolj prefinjen način.

AthlonomXP pa so razvijalci med L2 mostičke vrezali luknje, da odklep ne bi bil več tako enostaven. Seveda za nedobudne overklokerje to ni bil problem, saj so hitro našli nove načine kako odkleniti procesor. No, na elite HW so si ogledali set za odklep "novih" Athlonov. V kompletu dobite povečevalno steklo (ki je malce boljše kot v predhodnem kompletu), nekaj stekleničk z zanimivo vsebino, pinceto, ter navodila. Oglejte si test in si morda zadevo omislite, če imate težave pri drugih, "neprofesionalnih" postopkih.

2 komentarja