»

Po 24 letih razkrita zadnja skrivnost Dooma II

Slo-Tech - Pričakovali bi, da po 24 letih od izida kultne prvoosebne strelske igre Doom II o njej vemo že vse, da so igralci postavili vse možne hitrostne rekorde in igro dokončali s 100-odstotno uspešnostjo, a bi se zmotili. Zadnjo skrivnost je igra izdala šele ta teden. Gre za Skrivnost 4 v Zemljevidu 15 (Industrial Zone), ki je v originalni verziji igre ni bilo mogoče sprožiti, zato igre ni bilo mogoče končati s 100 %. Vsaj tako smo menili. Dolga leta so ljudje verjeli, da gre za hrošča, a na YouTubu se je pojavil posnetek, ki jasno prikazuje in pojasnjuje, kako lahko to skrivnost vendarle aktiviramo.

Skrivnosti v Doomu II sprožimo tako, da stopimo v določen sektor. Težava Skrivnosti 4 je bila njena nerodna postavitev, saj leži skoraj na...

26 komentarjev

Igralec toži proizvajalca igre zavoljo zasvojljivosti

Extremetech - Ni skrivnost, da nekatere računalniške igre svoje igralce potegnejo vase in tiste manj stabilne tudi zasvojijo. Na Vzhodu so znani celo primeri, ko so ljudje zaradi igranja iger umirali (žal umrli in igralec nista bila ista oseba). Redko pa slišimo, da se kdo izmed igralcev samoiniciativno proglasi za odvisneža. Upoštevaje tožbo, ki jo je vložil zoper proizvajalca in nadejano odškodnino, postane takšna poteza razumljivejša.

Havajec Craig Smallwood je med letoma 2004 in 2009 igranju Lineagea II posvetil 20.000 ur, kar pomeni, da je povprečno igral vsak dan več kot devet ur. Kot je dejal, je med tem časom postal fiziološko odvisen od igre in zasvojen. Ker založnik igre NCsoft ni igri...

29 komentarjev

NTP toži vsepovprek

Heise - Relativno neznano ameriško podjetje NTP, o katerem slišimo le v patentnih vojnah, se je odločilo postaviti se na svetovni zemljevid z novim paketom tožb. V četrtek so na sodišču v Richmondu v Virginiji, koder imajo sedež, vložili tožbo zoper Apple, Google, Microsoft, HTC, LG in Motorolo zaradi domnevne kršitve osmih patentov, ki so povezani s prenosom e-sporočil na mobilne telefone.

NTP-jev soustanovitelj Donald E. Stout pravi, da je uporaba NTP-jeve intelektualne lastnine brez licenc enostavno nepoštena. Zaradi tega je tožba edini način, da si izborijo zaščito svojih pravic kot izumitelji osnovne tehnologije za brezžični prenos elektronske pošte.

NTP poznamo predvsem po dolgi tožbi in poravnavi z RIM, ki izdeluje BlackBerryje. NTP je iztržil 612 milijonov dolarjev. V tem postopku je sodišče pritrdilo NTP-ju. To je vzpodbudilo ameriški patentni urad, da je vnovič preučil NTP-jeve patente. Ugotovili so, da so prav vsi veljavni. Tožba iz leta 2007, ki jo je NTP vložil zoper AT&T,...

0 komentarjev

Baidu toži svojega registrarja

ComputerWorld - Najpriljubljenejši kitajski spletni iskalnik Baidu je bil prejšnji teden nekaj ur nedosegljiv, ker so iranski hekerji napadli DNS-strežnike v ZDA. Skupina Iranian Cyber Army, ki naj bi bila odgovorna za napad, je relativno neznana in je javnosti poznana šele od lanskega decembra, ko so za nekaj časa onemogočili Twitter.

Baidu je zato vložil tožbo na sodišču v New Yorku, v kateri podjetju Register.com očita veliko malomarnost in terja odškodnino. Baidu trdi, da je bila prizadeta le stran Baidu.com, ki 12. januarja nekaj ur ni bila dosegljiva, medtem ko je naslov Baidu.com.cn deloval nemoteno. To pomeni, vztrajajo Kitajci, da je bil zapis nezakonito in zlonamerno spremenjen kot posledica velike malomarnosti podjetja...

3 komentarji

Nvidia vrača udarec Intelu

Reuters - Prejšnji mesec smo poročali o tožbi, ki jo je Intel vložil zoper Nvidio. V njej ji je očital, da z izdelavo in prodajo čipovij nForce in GeForce za Intelove procesorje z vgrajenimi pomnilniški krmilniki krši licenčna določila štiri leta stare pogodbe. Nvidia se je te dni odzvala enako ognjevito - s svojo tožbo proti Intelu.

S tožbo želijo razveljaviti Intelove licence za Nvidiine patente v zvezi z grafičnimi procesorji in 3D-grafiko. V tožbi navajajo, da je Intel z zavajajočimi izjavami poskušal oslabiti licenčne pravice Nvidie. Dejali so, da je Intel umetno ustvaril licenčne razprtije v premišljeni strategiji, s katero so se želeli znebiti nevarnega tekmeca, torej Nvidie. Intelov predstavnik za stike z javnostmi je za Reuters povedal, da so z Nvidio že dlje časa poskušali zgladiti spore, kar pa jim ni uspelo. Nvidiin šef Jen-Hsun Huan pa trdi, da Nvidia ni začela pravnih vojn, vendar so jih prisiljeni biti, da se ubranijo napadov.

3 komentarji

Igranje iger, domače naloge in Harry Potter

New Scientist Tech - Raziskovalci Univerze v Michiganu in Univerze v Austinu so raziskovali vpliv video iger na ameriške šoloobvezne otroke med tednom in vikendi. Prišli so do ugotovitve, da otroci namenijo manj časa za izdelavo domačih nalog in branje. Predvsem fantje namenijo zaradi iger manj časa branju, okoli 30 %, dekleta pa zaradi igranja iger namenijo manj časa izdelavi šolskih nalog, okoli 34 %.

Vendar raziskovalci ugotavljajo, da igranje iger ne vpliva na čas namenjen druženju s sovrstniki in svojimi starši. V Teksasu so ugotovili, da 36 % otrok igra igre, od tega predstavljajo fantje največji delež, kar 80 %. Povprečen šoloobvezen predstavnik moškega spola v Teksasu med tednom igra v povprečju 58 minut ter dobro uro in pol med vikendom. Šibkejši spol med tednom uživa v igranju iger 44 minut, med vikendom eno uro in štiri minute. Hope Cummings, raziskovalka na Univerzi v Michiganu, ugotavlja, da so igralci bolj učinkoviti pri pisanju domačih nalog, saj jih napišejo hitreje. Ena od ugotovitev...

15 komentarjev

Guild Wars E3 Demo - E3 for Everyone!

GameSpot - ArenaNet in NCsoft sta danes naznanila zanimivo novico. V času sejma E3 (12. maj - 14. maj) bodo lahko vsi, ki bodo to seveda želeli, za tri dni izkusili tekmovalen RPG Guild Wars in preko interneta igrali z ljudmi na E3 sejmu kot tudi z ostalimi alfa testerji in ArenaNet zaposlenimi. Omeniti velja tudi namestitvenega odjemalca, ki bo velik približno 100 KB in bo vse potrebne datoteke za igro posredoval preko t.i. streaming tehnologije.

Dodatne informacije lahko najdete tukaj in tukaj o sami igri pa je odprta tudi tema na forumu.

0 komentarjev