»

Microsoft v aprilu pripravlja nov rekordni popravni torek

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
Ars Technica - Drugi torek v mesecu je dan, ko Microsoft izda sveženj popravkov za svoje operacijske sisteme Windows ter ostale izdelke, npr. pisarniško programsko opremo Office. Popravni torek bo v letošnjem aprilu prišel 12. tega meseca, s seboj pa bo prinesel nov rekord v številu zakrpanih lukenj, saj jih bo s 17 popravki zakrpanih kar 64. To je kar 15 več zakrpanih lukenj, kot v dosedanjem rekordnem mesecu, lanskoletnemu oktobru, ko je 16 popravkov zakrpalo 49 varnostnih lukenj. Do sedaj je rekord v številu popravkov samih držal lanski december, s katerim se s 17 popravki letošnji april izenači, a je...

36 komentarjev

Čas Office XP se izteka

ComputerWorld - Microsoft je še enkrat opomnil vse uporabnike pisarniškega paketa Office XP, da se letos poleti izteče podpora zanj. Verzija, ki je izšla 5. marca 2001, bo podprta do torka, 12. julija 2011. To je drugi torek v mesecu juliju in zadnji datum, ko bo Microsoft še vključeval Office XP v nabor aplikacij, za katere vsak drugi torek v mesecu izidejo redni popravki. Po desetih letih se podpora izteče in od takrat Microsoft, razen v izjemni primerih, ne krpa več odkritih ranljivosti. Lani se je na primer končala podpora...

17 komentarjev

Microsoft zakrpal štiri luknje

vir: Heise
Heise - Drugi torek v mesecu je mimo in Microsoft je izdal svojo bero popravkov in obližev za svoje programe za ta mesec. Veliko novega nam niso pripravili, saj so izdali le tri popravke, ki zakrpajo štiri luknje. V MS11-015 so popravili dvoje ranljivosti v Widows Media Playerju in Media Centru in je edini popravek, ki nosi oznako kritično. Z obiskom zlobne spletne strani je namreč moč ukaniti predvajalnik, da izvede poljubno kodo pri procesiranju datotek DVR-MS (Microsoft Digital Video Recording). Druga popravka zakrpata ranljivost v Remote Desktop Clientu ter Microsoft Groove Couldu. Oba nosita oznako pomembno....

1 komentar

Popravni torek spet med pomembnejšimi

Ars Technica - Decembrski popravni torek bo po novembrskem zatišju (le trije popravki) spet med večjimi, pravzaprav bo imel rekordno število popravkov. Vseeno ne bo rekordni popravni torek, saj ta naziv pripada oktobrskemu, v katerem so s 16 popravki zakrpali 49 lukenj. Tokrat bodo z enim popravkom več zakrpali 9 varnostnih lukenj manj. Izmed sedemnajstih so kar trije popravki kritični, preostali pa razen enega, ki ima zgolj srednjo pomembnost, zelo pomembni.

Popravki bodo na namizju namenjeni za Windows XP, Vista in 7, za strežniške Windows 2003, 2008 in 2008 R2, za Internet Explorer 6, 7 in 8, za...

24 komentarjev

Rekordni popravni torek

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
CNet - Trenutni rekord za Microsoftov popravni torek, prvi torek v mesecu, ko izdajo popravke za svoje izdelke, znaša 34 zakrpanih lukenj, kar se je zgodilo le 2 meseca nazaj, v avgustu. Ta rekord bo padel že prihodnji teden, saj bodo pri Microsoftu zakrpali kar 49 varnostnih lukenj, kar bodo storili s 16 različnimi popravki za operacijske sisteme Windows XP, Vista, 7 ter Server 2003 in 2008, brskalnik Internet Explorer, .Net framework, pisarniške pakete Office XP SP3, 2003 SP3, 2007 SP2, 2010 ter Office 2004 in 2008 za Mace in nekatere druge programske pakete.

Kar štirje popravki so kritične...

75 komentarjev

S popravki bogat torek

bit-tech.net - Čeprav so veliko ranljivost v vseh še vedno podprtih sistemih Windows pri Microsoftu zakrpali že prejšnji teden, le tega danes ne bo pogrešati. Microsoft namreč običajno popravke izda na drugi torek v mesecu, ki je prav danes, a bo skrbnike sistemov in ostale uporabnike danes razveselil podatek, da je popravljenih kar 34 napak v operacijskih sistemih Windows in zanj namenjenih izdelkih. Popravkov bo sicer le 14, a jih je kar 8 izmed njih kritičnih. Ponoven zagon sistema bo, jasno, nujen.


Poleg podprtih operacijskih sistemov, Windows 7, Vista, XP SP3 na namizju ter vseh strežniških različic, bodo popravke dobili še pisarniški paket Office, spletni brskalnik Internet Explorer in Microsoftov konkurent Adobovemu Flashu, Silverlight. Nekaj več o popravkih si lahko preberete tudi v Microsoftovi najavi popravkov na TechNet.

Ogrejte Windows Update!

46 komentarjev

Microsoft pripravlja popravek za luknjo v bližnjicah

Med prizadetimi naj bi bil celo Windows 98!

vir: Ars Technica
Ars Technica - Pred manj kot dvema tednoma je bila javnosti predstavljena precejšna ranljivost v Microsoftovih operacijskih sistemih Windows, ki izkorišča luknjo v sistemu bližnjic (datotek .lnk) do map oz. datotek. Uradno so prizadeti le Windows 7, Vista in XP SP3, a sta nedvomno med njimi tudi XP SP2 ter Windows 2000. Na uradnem seznamu se nista znašla iz preprostega razloga - Microsoft zanju ne nudi več podpore, zaradi česar ne bosta deležna popravka. Le-tega bomo dobili že v ponedeljek, namesto na bolj običajni 2. torek v mesecu (najbližji je 10. avgusta), ko Microsoft ponavadi svoje uporabnike obdari s popravki. To odločitev so v Redmondu sprejeli, ker so dognali, da je ta varnostna luknja izkoriščena precej pogosto, med drugim v vrsti virusa...

15 komentarjev

Zaradi večje varnosti Windows 7 se slabo piše Linux in Mac uporabnikom

Microsoft - Na letošnji Microsoftovi NT Konferenci v Portorožu smo imeli možnost slišati marsikaj o novostih v Windows 7, o čemer smo že pisali. Zanimive pa so stranske posledice povečanega vlaganja v varnost, predvsem višanje tržnega deleža Internet Explorerja 8 in alternativnih brskalnikov, saj menda Microsoftovi operacijski sistemi niso več tako zelo mamljiva tarča za napadalce.

Tako po besedah Eda Gibsona, glavnega svetovalca za varnost v Microsoftu, zaznavajo bistveno povečanje števila napadov na računalnike, na katerih teče Mac OS X ali katera od distribucij Linuxa. Hkrati pa opazarjajo, da ostali ponudniki operacijskih sistemov nimajo rednih ciklov izdajanja popravkov, kot je Microsoftov...

98 komentarjev

Popravkasti četrtek in torek

Slo-Tech - Microsoft se je odločil, da bo prvi varnostni popravek letos, ki pokrpa luknjo v Windows Metafile datotekah, vseeno izdal predčasno, za razlog pa navajajo predčasno končano testiranje popravka in pa močne pozive uporabnikov, ki so vpili po popravku.

Na voljo so informacije o popravku MS06-001, prijava na TechNet spletno predstavitev luknje in stvari, ki jih morate vedeti o popravku. Prenesite popravek ročno ali pa se odpravite na Windows update še danes!

Obenem pa Microsoft napoveduje, da v torek izideta še dva popravka, eden za Windows in eden za Pisarno.

Hvala denial-u in RejZoR-ju, ki sta nas opozorila na novost.

32 komentarjev

Po kratkem premoru spet popravki iz Microsoftovih logov

Slo-Tech - Po dveh mesecih so spet na voljo novi popravki, kot je v navadi, jih je Microsoft izdal drugi torek v mesecu.

Tokrat je na voljo skupno 8 popravkov, od tega jih je 5 označenih kot 'Critical', 3 pa kot 'Important'. Popravki so v večini namenjeni operacijskim sistemom, brskalniku Internet Explorer, nekaterim orodjem Office in MSN Messenger 6.2.

Vse informacije o novih popravkih si lahko preberete tu, za namestitev pa obiščete windowsupdate.microsoft.com.

Ko smo že ravno pri popravkih; zlobni ljudje so začeli razpošiljati elektronsko sporočilo, ki vas hoče prepričati, da so na voljo novi popravki in vam prikladno ponudijo tudi povezavo na windowsupdate.microsoft.com, ki pa je seveda napačna. Ne nasedajte!

25 komentarjev

Windows MicrosoftUpdate?

The Register - Slo-Techov forum neredko obiščejo pogovori o raznovrstnih špijoniranjih, ki jih nad nami, uporabniki, izvajajo NSA, SOVA, MID in multinacionalke -- pardon, Microsoft.

Tokrat nas strašijo tecChannelovci, ki naj bi prestregli paketek podatkov, ki jih Windows Update pošlje svojemu ateku po kodiranem SSL kanalu. Težava s temi podatki je, da jih po kodiranju načeloma ni moč razbiti brez pravega ključa -- tokrat pa so podatke prestregli še preden so bili zakodirani. Klik!

Kaj so ugotovili? Jah, v Microsoftovem opisu delovanja Windows Updatea piše, da jim bodo poslani podatki o na računalniku nameščenem programju, P'n'P id številke ter področne nastavitve -- Windows Update pa se v delovanju izpridi in posreduje tudi podatke o ostalem nameščenem programju.

Da imajo tovrstni podatki veliko vrednost za Microsoft, ki si lahko izgradi lepo statistiko, je jasno; sicer je reprezentativnost dobljenih podatkov vprašljiva, a je pomembnost tega pravzaprav ničelna, saj se izve veliko več kot le...

10 komentarjev