»

Akasa Silver Mountain 2Q

Viper's Lair - Mogoče hrupnost ventilatorja pred časom niti ni bila tako pomembna postavka pri nakupu procesorskega hladilnika, a dejstvo je, da danes zna zmogljiv in glasen hladilnik narediti že skoraj vsak, medtem ko je izdelava primerkov, ki se lahko pohvalijo tako z zmogljivostjo, kot tudi majhno glasnostjo delovanja postala umetnost, ki se jo lotijo samo tisti, ki svoj posel dobro obvladajo. Akasa zagotovo spada med proizvajalce, ki izdelujejo hladilnike po slednjih pravilih, saj se lahko Silver Mountain 2Q pohvali tako z zmogljivostjo in tihostjo delovanja. Vsaj tako pravijo na Viper's Lair, kjer si lahko preberete test tega čuda.

0 komentarjev

Geforce4

več strani - Nekako kar ne morem odpustiti našim pisunom, da so spregledali današnjo velenovico - uradno je izšel Geforce4. nVidia je referenčne primerke novoizdanih grafičnih kartic poslala vsem največjim računalniškim spletnim stranem. Tako vam priporočam ogled testa na Tom's Hardware ter na HardOCP. Tekom jutrišnjega dne dobite še povezave do ostalih megastrani, ki so testirale Geforce4 serijo izdelkov...

27 komentarjev

Test hladilnikov za AMDjeve procesorje

3dXtreme - Na 3dXtreme sem zasledil test treh hladilnikov za AMDjeve procesorje, ThermalTakeovega Dragon Orba 3 in Arkuahova 7228 in 7528. Test ni prazvzaprav nič posebnega, ponuja pa nekaj informacij o hladilnikih samih in o njihovih hladilnih zmogljivostih. Na testu je bil absolutni zmagovalec v hlajenju Dragon Orb 3, bil pa je tudi najglasnejši. Medtem sta pa bila Arkuahova hladilnika tišja, a hkrati tudi nista hladila tako dobro kot Dragon Orb 3. Na koncu je še povezava na test hladilnika, ki ga lahko vzamemo za alternativo tem trem - OCZjev Tech Dominator2. Test Dragon Orba 3 in Arkuahovih hladilnikov najdete tu, link na test OCZjevega hladilnika pa najdete na zadnji strani testa.

0 komentarjev

Athloni XP v SMP načinu

HardOCP - Na HardOCP sem zasledil, da se dva AMD Athlona XP 1800+ prav lepo počutita na Tyanovi dvoprocesorski osnovni plošči. Torej je domneva resnična - Athloni 4 so sposobni večprocesiranja! Hehe, to bo še veselo. Intelov Pentium4, če še ne veste, tega ne zmore sploh. Zamislite si... Po moje je samo še vprašanje časa, kdaj bodo dvoprocesorske plošče prišle v širšo uporabo. Potem si lahko samo še manemo roke ter poganjamo Quake III z nastavljeno podporo večprocesiranju .

1 komentar

Zalman CNPS 5000 hladilnik

Mikhailtech - Zalman je poznan proizvajalec hladilnikov, saj se je marsikateremu uporabniku vtisnil v spomin s svojim načinom pritrjevanja na matično ploščo, značilno bakreno "rožico", s katero pritiska na procesor in skoraj pravljično tihostjo. Da, Zalman je res nekaj posebnega v svetu hladilnikov in model CNPS 5000, ki so ga testirali na Mikhailtechu niti malo ne odstopa od standardov. Hladilnik je zdizajniran za AMD Athlon/Duron procesorje in stare 423 pinske Pentium4 procesorje. Če ga hočemo pritrditi na procesor, moramo posedovati matično ploščo, ki vsebuje okrog socketa 4 luknjice, skozi katere hladilnik privijačimo na matično ploščo. Če plošča teh luknjic nima (moja QDI BrillianX 9 je že taka), ga na svojem procesorju ne bomo videli. Zalman je za svoj CNPS 5000 model ohranil bakreno "rožico" (posebej oblikovana hladilna rebra), s katero hladilnik pritiska na procesor, poleg tega pa se je poslužil še novega načina hlajenja, saj ventilator ne piha zraka na procesor, ampak ga od tam vleče....

0 komentarjev

Test Zalman-a CNPS 5000-Plus

več strani - Sigurno se spomnite inovativnih Zelmanovih hladilnikov v obliki pahljače. Tudi njihov CNPS 5000-Plus hladilnik ima inovativno zasnovo. Njihova oznaka CNPS naj bi pomenila Computer Noise Prevention System tehnologijo.
Z hladilnikom prideta v kompletu tudi dva adapterja (t.i. "resistor-jumpers") s katerima lahko zmanjšamo samo hitrost ventilatorja iz prvotnih 5600 rpm na 3200 rpm ali pa na samo 2000 rpm. To sicer pripomore k manjši glasnosti samega hladilnika, vendar pa moramo vedeti, da tudi k slabšemu hlajenju. Oba adapterja pa se med delovanjem zelo segrejeta. Sam hladilnik lahko pritrdimo na socket423 (P4) in pa na socket462 (TB/Duron) osnovne plošče. Za pritrditev pa uporablja 4 vijake, kar pomeni, da ne bo šel na vsako matično ploščo. Po moje je to en minus. Sicer pa je taka pritrditev veliko boljša od clip mehanizmov. Zato pri kupovanju vedno kupite tako matično ploščo, ki ima zraven še tiste štiri luknjice okrog socket-a. Celoten članek in test si lahko ogledate celo na dveh...

0 komentarjev

Kako utišati računalnik?

HardOCP - Hm, kaj narediti, če rabiš en povprečen računalnik za gledanje DVD - jev in poslušanje MP3 - jev, hkrati pa hočeš, da se ga ne sliši preveč? Tukaj si lahko ogledate, kako so se tega lotili na HardOCP - ju. Poceni stvar. Torej, če vam je računalnik preglasen, kar poklikajte povezavo.

0 komentarjev