»

Apple poskuša patentirati metode za ugotavljanje istovetnosti uporabnika iOS

Ars Technica - Apple je vložil zahtevek za dodelitev patenta za metodo, ki omogoča razlikovanje legalnih uporabnikov iOS-a od nelegalnih. Ko odkrijejo, da je raba v nasprotju s pogodbo, lahko na napravi oddaljeno izključijo nekatere funkcije ali pošljejo obvestilo lastniku.

Patentna prijava se imenuje Sistemi in metode za identifikacijo nepooblaščenih uporabnikov elektronskih naprav (angl. Systems and Methods for Identifying Unauthorized Users of an Electronic Device) in opisuje več načinov za identifikacijo uporabnika. Med njimi so analiza glasovnega odtisa,...

77 komentarjev

Google patentiral sledenje kazalcu

TechEye - Googlu je bil odobren patent za prikaz rezultatov iskanja v odvisnosti od premikanja kazalnika miške na zaslonu. Google namreč načrtuje zasledovanje premikov miške, tako da bi zaznal, nad katerimi elementi (reklamami, posameznimi zadetki ...) se uporabnik več zadržuje. Tako uporabniku ne bo potrebno dejansko klikniti na povezavo; dovolj bo že miško zapeljati čeznjo in se ob tem na njej nekoliko pomuditi, da bo Google ugotovil, kaj vas bolj zanima. Patent s številko 7.756.887, ki ga je Google prijavil...

25 komentarjev

Microsoft in HTC sklenila patentni dogovor

PC World - Microsoft in HTC sta sklenila dogovor, ki pokriva kopico Microsoftovih patentov in dovoljuje njihovo uporabo HTC. Ta bo v zameno Microsoftu plačal licenčnino.

Patenti se nanašajo HTC-jeve mobilne telefone, na katerih teče Android. Podrobnosti podjetji nista želeli razkriti, tako da je višina licenčnine za zdaj neznana. Spomnimo, da je Apple pred dvema mesecema vložil tožbo zoper HTC, v kateri mu očita kršitve 20 patentov za Android. Microsoft nima v lasti patentov za operacijski sistem Android, ki ga je zasnoval Google, a so prepričali HTC, da bi platforma Android lahko kršila druge Microsoftove patente. To pomeni, da bi lahko Microsoft v kratkem podobno pritisnil tudi na ostale proizvajalce Androidnih naprav.

19 komentarjev

Prvi vtisi po uporabi Binga

Bing, tedaj ĹĄe Kumo

vir: CNet
CNet - Microsoftov novi spletni iskalnik, ki se bo očitno imenoval Bing, neutrudno trka na vrata. Javnosti sicer še ni dostopen, vendar ga bomo lahko preizkusili že zelo kmalu. V ponedeljek bodo prvi uporabniki pri iskanju po Live Search že dobili rezultate iz Binga, v sredo pa bo Bing postal Microsoft privzeti iskalnik. Nekatere spletne strani so se že dokopale do prvih testov Binga in pravijo, da sploh ni slab.

Na CNet so si ga že ogledali. Na začetku so opazili predstavitev zadetkov, za kar Bing uporablja tehnologijo podjetja Powerset, ki ga je Microsoft pohrustal lanskega avgusta. Ta namreč na levi strani izpiše še tako imenovana povezana iskanja (related searches), ki omogočajo izboljšanje in zoženje iskanja. Prav tako Bing pokaže...

42 komentarjev

Microsoft, Apple in Google toženi zaradi predogleda

Slashdot - Še o eni zanimivi tožbi lahko poročamo iz ZDA, kjer majhno podjetje iz Indiane toži Microsoft, Apple in Google zaradi kršitve patenta. Cygnus Systems trdi, da podjetja z izdelki Windows Vista, Internet Explorer 8, Google Chrome, Mac OS X, iPhone in Safari kršijo patent za predogled datotek pred odprtjem, kar poznamo že od pamtiveka, Vlogo za patent je podjetje vložilo leta 2001, odobrili pa so jim ga marca letos. Lastnik in predsednik Cygnusa je še dodal, da tožena podjetja niso edini kršitelji in da druge še preiskujejo, a so bila logični korak za začetek. Google, Microsoft in Apple za zdaj ne komentirajo.

20 komentarjev

Kako deluje Google Earth

vir: Nature
Nature - Ste se kdaj vprašali kako lahko Google Earth, vsem visokoolčljivostnim slikam navkljub, dela razmeroma hitro? Ob dobri internetni povezavi, bi za dolpoteg vseh slike v najvišji ločljivosti namreč porabili okoli 100 let, kar je vse prej kot sinonim za odzivnost.

Kar naredijo je, da elipsoid (Zemljo) aproksimirajo s poligoni. Dlje kot je naše gledišče, manj teh poligonov je potrebnih, da dobimo občutek ukrivljenosti in podrobnosti. Pri detajlnem pogledu pa po drugi strani ni več potrebno...

16 komentarjev