»

GeForce Go 7900 GTX in GS

GeForce Go 7900 GTX

vir: Hartware.net
Hartware.net - Družina nVidiinih grafičnih kartic z oznako GeForce Go za prenosne računalnike je bogatejša za dva člana, in sicer za GeForce Go 7900 GTX in GS. Narejena sta v 90-nanometrski tehnologiji, kar pomeni zmanjšanje proizvedene toplote v primerjavi z GeForce Go 7800. GeForce Go 7900 GTX ima 24 pixel cevovodov ter 8 vertex shader enot, njegovo jedro ima frekvenco 500 MHz, njegovih 512 MB (256-bitno vodilo) pomnilnika pa tiktaka s frekvenco 600 MHz. Po navedbah nVidie naj bi bil od ATI Mobility Radeon X1800 XT hitrejši za približno 14 odstotkov v 3DMark05 in za okoli 30 odstotkov 3DMark06.



Njegov manjši brat, GeForce Go 7900 GS, ima 20 pixel cevovodov ter sedem vertex shader enot, jedru s...

8 komentarjev

Windows XP in AVI datoteke

Adrian's Rojak Pot - Se vam kdaj zgodi, da se vam Windowsi XP upočasnijo oziroma celo ubijejo explorerja, če odprete določene večje AVI datoteke? Brez ponovnega zagona pa teh datotek niti ni moč izbrisati in tako skoraj vedno sledi vnovični zagon. Vzrok je v iskanju kazala (indexa) za datoteko in če je sistem ne najde jo začne iskati po celotni datoteki, kar pa zaradi same velikosti le-te lahko traja zelo dolgo in še popolnoma obremeni procesor. Popravek sicer lahko najdemo na samih Microsoftovih straneh, a za njega dolpoteg boste morali Microsoft celo poklicati in se z njimi nekaj časa pogovarjati. Avtor kratkega članka na Adrian's Rojak Pot pa je našel enostavnejšo rešitev. Potrebnih je le nekaj sekund brskanja po registru in problema se boste rešili. Za navodila odklikajte semle.

18 komentarjev

Bartoni in ABIT plošče

Adrian's Rojak Pot - Kot vsi vemo, bo AMD maja splavil procesorje z jedrom Barton, ki bodo delovali pri zunanji frekvenci 400 MHz. Na Adrian's Rojak Pot so spisali kratek, a zanimiv članek o podpori 400 MHz prednjega vodila na Abit matičnih ploščah. V članku boste našli razpredelnici, ki prikazujeta podporo 333 ter 400 MHz FSB na nekaterih Abitovih matičnih ploščah. Vsi, ki si lastite Abitko in vas zanimajo novi Bartoni si le preberite članek.

1 komentar

Test prenosnika z Geforce Go

Adrian's Rojak Pot - Zaradi mojega stanja zaspanosti v tesni kombinaciji s kronično boleznijo Lenoritis Magnus Montenegris je to moja današnja zadnja novica. Kastracija dotičnega osebka (mene namreč) bo potekala jutri ob 20:00 na #slo-tech. Bes me plentaj. No, karkoli. Na Adrian's Rojak Pot so vzeli pod drobnogled beštijalni notebook, tiktakajoč pri 900 MHz s 256 MB pomnilnika ter 20GB diskovja, ki je za nameček imel v sebi vgrajen še grafični pospeševalnik nVidia Geforce Go. Naj povzamem: Geforce Go je odgovor na Atijevo absolutno dominacijo na trgu grafičnih procesorjev za prenosnike. Kot je razvidno, je nVidia naredila dobro delo, saj je hitrostna razlika v primerjavi z namiznim računalom enakih zmogljivosti samo 25%. Klik za ogled, a pozor: stran se nalaga obupno počasi... Ne vem, zakaj.

4 komentarji