»

Zamude pri proizvodnji iPhona 6

vir: Reuters
Reuters - Apple je za 9. september letos napovedal novinarsko konferenco v Cupertino, kjer bodo najverjetneje predstavili nov pametni telefon iPhone 6. Pri proizvodnji pa se zatika, saj imajo težave z zasloni. Zaradi spremembe dizajna panela v zadnjih trenutkih proizvodnja zaostaja, poroča Reuters.

Ker bo iPhone 6 eden najtanjših mobilnih telefonov, je Apple sprva poizkusil z enim slojem filma, ki skrbi za osvetlitev zaslona. Toda izkazalo se je, da to ni dovolj za uporabo v svetlih okoljih, zato so bili prisiljeni spremeniti dizajn in dodati še drugi sloj. To je pomenilo, da junija in dobršen del julija proizvodnja zaslonov ni tekla, kar je povzročilo zaostanek. Sicer to ni prvi primer, da je...

104 komentarji

Apple priznal - programskega popravka za anteno ne bo

Črn odbijač na belem iPhone 4

CNet - Čeprav so pri Applu obljubljali, da bo popravljena različica operacijskega sistema, iOS 4.0.1, popravila težave s sprejemom iPhone 4, temu očitno vendarle ne bo tako, kakor so sumili mnogi strokovnjaki iz področja. Popravek bo namreč spremenil število prikazanih črtic signala v odvisnosti od njegove moči, kar po besedah predstavnika Apple Care pomeni le, da bo v primeru slabega signala iPhone 4 to tudi pokazal, namesto prikaza polnega signala, kot se je lahko zgodilo do sedaj.

Rešitev za t.i. death-grip, ko uporabniki ozemljijo med seboj ločeni anteni in ki povzroči izgubo signala, s tem...

68 komentarjev

Apple: kriva je formula

Information Week - Kmalu po izidu iPhona 4 so se uporabniki začeli pritoževati nad izjemno slabim sprejemom, če telefon držijo z levo roko. Takrat jakost signala, kot jo zaznava iPhone, lahko pade na ničlo. Ker se je Apple hvalil, da ima iPhone 4 novo, najbolj revolucionarno anteno, so morali v Cupertinu pripraviti nekaj pojasnil. Ta so, milo rečeno, sila zabavna.

Pisali smo že, da je Apple objavil zaposlitveno oglas za manjšo četico inženirjev za antene, ki se bodo verjetno (Apple tega jasno ne potrdi) ukvarjali s problemom anten pri iPhonu 4. Steve Jobs je sicer že prvi dan prodaje, ko so ga na težave pri držanju telefona z levo roko opozorili, suho pripomnil, naj uporabniki telefon pač primejo malo drugače. (Vprašanje je, ali je elektronska pošta...

69 komentarjev

Proizvodnja novega iPhona 4 stane 188 dolarjev

BuisnessWeek Online - Proizvodnja starega iPhona 3GS je ob izidu stala 179 dolarjev, pri iSuppli pa so izračunali, da so proizvodni stroški brez dela, pošiljanja, oglaševanja, razvoja in licenc, torej le goli material, novega iPhona 4 188 dolarjev. Najdražja komponenta je 3,5-palčni LCD-zaslon, ki stane 28,50 dolarjev in ga izdeluje LG. Procesor A4, ki ga izdeluje Samsung Electronics, stane 10,75 dolarjev. Podatki veljajo za 16 GB-verzijo, ki z dvoletno naročnino stane 200 dolarjev, v prosti prodaji pa kar 600 dolarjev.

Bolj zanimiva od golih številk in nabavne cene komponent - ki so, roko na srce, pri večini proizvodov obupno nizke - je Applova možnost vzdrževanja neverjetne marže in izsiljevanje dobaviteljev. Če na grobo ocenimo, da staneta...

96 komentarjev

Apple klecnil pod navalom prednaročil

Takšen prizor so pričakali iPhone 4 željni kupci v ZDA

vir: engadget
engadget - Z včerajšnjim dnem so pri Applu omogočili prednaročila za iPhone 4, kar so storili z običajno nadgradnjo trgovine, v kateri so dodali tudi včeraj omenjeni prenovljeni Mac Mini. A prednaročila za iPhone 4 so očitno nadvse zaželeno blago, saj je bodočim kupcem uspelo celo sesuti AT&T-jeve strežnike. Do slednjih dostopa tudi Applova lastna trgovina, seveda dokler kupite mobilni telefon z vezavo.

Prednaročila so se začela tudi pri angleškem operaterju O2, a bolj pomembno dejstvo za nas Slovence je, da so v Veliki Britaniji in Franciji za prednaročilo na voljo odklenjeni iPhoni brez vezave. Slednji bodo stali 500 funtov v primeru modela s 16 GB internega pomnilnika oz. 600 funtov z dvakrat toliko pomnilnika, ne glede na barvo...

103 komentarji

Prispel je iPhone 4

iPhone 4

vir: engadget
engadget - Špekulacij in napovedi o novem iPhonu je bilo ogromno, vključno z njegovim imenom. Najpogosteje smo slišali imena iPhone 4G in iPhone HD, a nobeno izmed teh dveh ni tisto pravo. Apple je namreč danes na WWDC-ju predstavil iPhone 4, kar je bilo po včerajšnji ukinitvi prodaje iPhone 3G neizbežno. Veliko novosti smo že pričakovali zahvaljujoč pobeglih naprav. Potrjeno je tako, da se v novem telefonu nahaja procesor A4 (ni še znana frekvenca delovanja), ki je bil zasnovan znotraj samega Appla, da je ločljivost zaslona štirikrat večja kot pri starem, poznana pa je bila tudi že oblika mobilnega telefona.

Ločljivost zaslona, t.i. Retina Display, tako znaša 960 x...

347 komentarjev

Apple pozitivno presenetil borzne analitike

CNet - Apple je objavil finančne rezultate za drugo fiskalno četrtletje leta 2010, ki so presenetili tudi najoptimističnejše analitike. V preteklih treh mesecih so prihodki od prodaje znašali 13,5 milijarde dolarjev, kar je za polovico več kot v enakem obdobju lani. Ustvarili so 3,07 milijarde dolarjev dobička, kar je za četrtino več od napovedi.

Po pričakovanjih sta se najbolje prodajali seriji Mac in iPhone. Prodaja Macov je zrasla za tretjino (skupno 2,9 milijona enot), medtem ko so kupci naročili kar 131 odstotkov več iPhonov (8,75 milijona enot). Dobro se je držal tudi iPod, ki je v primerjavi z enakim obdobjem lani zgubil le odstotek (10,9 milijona enot). V izjavi za javnost je Steve Jobs vzneseno dejal, da gre za najboljši kvartal izven božične nakupovalne sezone za podjetje v zgodovini. Hkrati je napovedal novosti za prihajajoče mesece (natančno si ni izrazil, a vsi vemo, da gre za pred kratkim pobegli iPhone 4G).

Delnice podjetja so po objavi rezultatov v trgovanju po izteku...

151 komentarjev

Apple iPhone 3GS za 99 dolarjev?

X-Bit Labs - Na spletu so se pojavile govorice, da Apple pripravlja oskubljeno verzijo svojega iPhona, ki bo bistveno cenejši od obstoječih. Novi iPhone 3GS z 8 GB pomnilnika naj bi stal 99 dolarjev z dvoletno naročnino, kolikor stane tudi starejši iPhone 3G podobnih karakteristik. Čeprav so te vesti neuradne in nepotrjene, so dokaj logične. Apple je z intenzivnimi rabati počasi spraznil skladišča svojih iPhonov 3G, sedaj pa jim bodo začeli ostajati neprodani iPhoni 3GS. Te bi veljalo ponuditi tudi kupcem, ki si drage verzije (199 dolarjev za 16 GB in 299 dolarjev za 32 GB) ne morejo privoščiti, in zanje je cenejša različica kot naročena.

Mimogrede pa še poglejmo, kako bodo ameriške banke začele izkoriščati funkcije iPhonov. Banka USAA namreč načrtuje nadgradnjo aplikacije za iPhone, ki bo omogočila unovčevanje čekov kar preko telefona. Prejemnik bo ček (ameriški plačilni sistem še vedno v veliki meri temelji na čekih, medtem ko Evropejci uporabljajo nakazila med transakcijskimi računi)...

31 komentarjev

Proizvodnja novega iPhona stane 179 dolarjev

Sekcija iPhona

vir: The Register
The Register - V ZDA se novi iPhone 3G S prodaja za 299 dolarjev, če se hkrati zavežete, da boste dve leti naročnik pri AT&T. Zanimiva je razčlenitev proizvodnih stroškov, ki jih ima Apple. To so storili na The Registerju in ugotovili, da stane proizvodnja iPhona 3G S 179 dolarjev. Od tega za material odštejejo 172 dolarjev, sedem dolarjev pa za stroške dela. Najdražja komponenta je Toshibin flash pomnilnik, ki stane 24 dolarjev, sledi pa mu zaslon za 19 dolarjev. Zanimivo, ena izmed cenejših komponent je vgrajen GPS, ki stane 2,25 dolarja. Omeniti seveda velja, da 179 dolarjev ne pokriva stroškov embalaže, pošiljanja, distribucije, razvoja in oglaševanja. To plačate posebej.

35 komentarjev