»

Oblačno tiskanje oglasov

bit-tech.net - Pred 10 dnevi smo poročali, da bo HP svojim tiskalnikom dodelil naslove za elektronsko pošto, s čimer bodo pravzaprav na svoj način omogočili oblačno tiskanje, ki ga bo predstavil tudi Google v svojem Chrome OS. A HP-jevi nameni z naslovi niso popolnoma dobronamerni. Objavili so namreč, da bodo na naslove pošiljali reklame, ki jih bo tiskalnik nato natisnil. Takšni so namreč naslovi in prvi komentarji na velikih novičarskih straneh.

Seveda so nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, kakor je tudi v tem primeru. Tiskanje reklam ne pomeni, da boste prišli domov s počitnic, kjer vas bo čakal kup natisnjenega spama. Reklame se bodo natisnile le, če si boste natisnili svoj...

21 komentarjev

Hewlett-Packard tiskalnikom daje elektronske naslove

PC Pro - HP bo v kratkem predstavil novo linijo tiskalnikov, ki bodo namenjeni tiskanju tudi s pametnih telefonov, iPadov in podobnih naprav. V ta namen bo imel vsak svoj elektronski naslov, ki ga bo vestno bral in tiskal prejete vsebine. Na tak način bo odpravljena potreba po namenskih in od modela do modela različnih gonilnikih za tiskalnik.

Različni modeli s to možnostjo bodo stali od 100 do 400 dolarjev. Prvi bodo na voljo že prihodnji mesec, več modelov in verzije za podjetja pa pričakujemo septembra. HP predvideva, da bodo v letu dni prodali 15 milijonov takšnih tiskalnikov. Vyomesh Joshi, izvršni podpredsednik HP-jevega tiskalniškega oddelka, ocenjuje, da naj bi v prihodnjem letu na tak...

28 komentarjev

webOS na tabličnih računalnikih, tiskalnikih

HP-jev tiskalnik s spletno povezljivostjo

vir: VR - Zone
VR - Zone - Napovedi iz komentarjev na novico o HP-jevem nakupu Palma se bodo uresničile, saj bodo vsaj nekateri tablični računalniki, ki jih bo proizvajal HP, uporabljali po novem HP-jev webOS. Nesojeni največji konkurent iPadu, HP-jev Slate, je bil ukinjen dva dni po HP-jevem nakupu Palma. Spomnimo se, da bi Slate sprva uporabljal Microsoftov Windows 7, za katerega pa so pri HP-ju po ukinitvi povedali, da je enostavno preveč požrešen z vidika strojnih zahtev, posledično pa je trpela avtonomija naprave, kljub uporabi procesorja Atom.

Duhovni naslednik Slatea bi bil lahko HP Hurricane, o katerem so mediji poročali pred slabima dvema tednoma in za katerega se je že takrat špekuliralo, da bo...

4 komentarji

Oblačno tiskanje v Chrome OS

Google - Google si je za svoj operacijski sistem Chrome OS zamislil nov pristop k tiskanju dokumentov na oblačen način. Ideja je preprosta: z razširjanjem oblačnega računalništva in različnih mobilnih naprav imajo uporabniki dostop do osebnih dokumentov prek različnih naprav od vsepovsod, čemur pa tiskalniki ne sledijo. Ti za svoje delovanje še vedno potrebujejo lokalne gonilnike, njihov razvoj za vse kombinacije operacijskega sistema in strojne opreme pa ni izvedljivo. Kljub temu bi bilo lepo, če bi lahko tiskali z vsake naprave.

Zakaj pa ne, so rekli v Googlu. V Chrome OS so vse aplikacije spletne aplikacije, zato lahko na enak način upravljamo tudi s tiskanjem. Google Cloud Print je storitev, ki uporabi oblak, ker je to skupna točka vseh naprav, da omogoči tiskanje z vseh naprav. Namesto lokalnega sistema se aplikacije naslonijo na...

8 komentarjev

Kitajci popustili

Vmesnik Zelenega jezu

vir: CNet
The Wall Street Journal - Nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha niti na Kitajskem. Po negodovanju, ki je zoper kitajske namere o uvedbe obveznega programja za internetno cenzuro, ki so ga poimenovali Zeleni jez in bi ga sprva moral imeti vsak računalnik, so se omehčali tudi partijci. Kitajski minister za industrijo Li Yizhong je namreč priznal, da ne bodo zahtevali obvezne namestitve. Junija so to terjali od vseh proizvajalcev in prodajalcev računalnikov, a so rok vztrajno prelagali. Zadnja pozicija oblasti je, da naj program namestijo starši za zaščito svojega naraščaja, če se jim zdi to primerno. Uporaba v šolah in internetnih kavarnah naj bi ostala obvezna. Klik!

33 komentarjev

Kitajski Zeleni jez vedno manj obvezen

Ars Technica - Ker se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha, niti kitajska kislo-pekoča, tudi s programom za avtomatsko cenzuro Zeleni jez ne bo tako hudo. Prva novica je bila, da bodo morali imeti vsi računalniki, prodani od danes dalje, obvezno nameščen omenjeni program, ki bo budno pazil, da uporabniki ne bi zašli v prepovedane kotičke na spletu. Kasneje so vse skupaj nekoliko omilili, saj naj bi bila uporaba programa neobvezna. Sedaj so šli še korak dlje (oz. bolj nazaj).

Oblasti so zaenkrat odstopile od zahteve, da bi imeli od danes naprej vsi novi računalniki omenjeni program prednameščen. Novega roka niso objavili. Razlog za popustljivost naj bi bili nekateri proizvajalci računalnikov, ki so hudo nergali nad temi zahtevami, češ da nimajo dovolj časa. Šolski računalniki in spletne kavarne bodo sicer še vedno dobili Zeleni jez.

3 komentarji

Neotesanci ostali brez iger?

Slashdot - Pri EA so se odločili napraviti red na svojih spletnih forumih na zelo izviren način. Povezali bodo uporabniške profile na forumu s serijskimi številkami. Odslej, pravijo, bo uporabnikom, ki bodo zaradi neprimernega vedenja izključeni s foruma (ban), onemogočeno igranje njihovih iger, saj jim bodo obenem zaklenili še serijske številke. Novega elektronskega naslova, ki je na forumih običajno identifikacijski podatek, ni težko dobiti, novo serijsko številko pa precej bolj. Neowin in Slashdot.

Ker pa se očitno nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, bodo tudi pri EA (morda?) bolj prizanesljivi. Neimenovani vir namreč trdi, da izključitev iz foruma ne bo uporabniku avtomatsko izključila igralnega računa, temveč da bodo postopali individualno. Bomo videli.

Naša ekipa že razmišlja, s katerim enoznačnim identifikatorjem bi povezali vaše račune na forumu. ;)

36 komentarjev

Panika je bila odveč

The Register - Kot smo pred kratkim objavili tudi na Slo-tech, je Thomson Multimedia, ki si lasti pravice mp3 (de)kodiranja, uvedla licenčnino za uporabo kodeka. Kot lahko preberete nekaj novic nižje, naj bi bili v nevarnosti tudi predvajalniki mp3-jev. Vendar temu na srečo ni tako, saj so softverski predvajalniki oproščeni plačila.
Edina sprememba, ki lahko doleti uporabnike mp3-jev, je 0.75 $ povečanje cene hardverskih dekoderjev, kot so različni mp3 diskmeni in sobne komponente. Glede na ceno, ki jo moramo odšteti za te naprave, se najbrž ne boste tolkli po glavi.
Celotno novico najdete tukaj, zgodba pa ima samo en nauk: "Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha".

1 komentar