»

HP uredil težave s pregrevanjem tiskalnikov, izvorni problem ostaja

The H - Minuli mesec smo pisali o ranljivosti v določenih HP-jevih tiskalnikih, ki omogočajo nameščanje popravkov firmwara brez preverjanja njihovega digitalnega podpisa, s čimer je napadalcem omogočeno nameščanje lastne kode. V "najhujši" situaciji bi to lahko povzročilo tudi požar s pregrevanjem toplotnega elementa za sušenje črnila, in prav to možnost so na veliko pograbili tehnični časopisi in vsaj ena ameriška odvetniška pisarna. HP je hitro komentiral, da so tovrstne trditve močno pretirane, dan pred božičem pa so objavili tudi zasilni popravek.

V objavi ni razkrito, kaj točno naredi popravek, je pa gotovo, da ne rešuje izvorne napake z nameščanjem nepodpisanega firmwara. Napadalec s fizičnim ali mrežnim dostopom do tiskalnika lahko...

28 komentarjev

Oblačno tiskanje oglasov

bit-tech.net - Pred 10 dnevi smo poročali, da bo HP svojim tiskalnikom dodelil naslove za elektronsko pošto, s čimer bodo pravzaprav na svoj način omogočili oblačno tiskanje, ki ga bo predstavil tudi Google v svojem Chrome OS. A HP-jevi nameni z naslovi niso popolnoma dobronamerni. Objavili so namreč, da bodo na naslove pošiljali reklame, ki jih bo tiskalnik nato natisnil. Takšni so namreč naslovi in prvi komentarji na velikih novičarskih straneh.

Seveda so nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, kakor je tudi v tem primeru. Tiskanje reklam ne pomeni, da boste prišli domov s počitnic, kjer vas bo čakal kup natisnjenega spama. Reklame se bodo natisnile le, če si boste natisnili svoj...

21 komentarjev

Hewlett-Packard tiskalnikom daje elektronske naslove

PC Pro - HP bo v kratkem predstavil novo linijo tiskalnikov, ki bodo namenjeni tiskanju tudi s pametnih telefonov, iPadov in podobnih naprav. V ta namen bo imel vsak svoj elektronski naslov, ki ga bo vestno bral in tiskal prejete vsebine. Na tak način bo odpravljena potreba po namenskih in od modela do modela različnih gonilnikih za tiskalnik.

Različni modeli s to možnostjo bodo stali od 100 do 400 dolarjev. Prvi bodo na voljo že prihodnji mesec, več modelov in verzije za podjetja pa pričakujemo septembra. HP predvideva, da bodo v letu dni prodali 15 milijonov takšnih tiskalnikov. Vyomesh Joshi, izvršni podpredsednik HP-jevega tiskalniškega oddelka, ocenjuje, da naj bi v prihodnjem letu na tak...

28 komentarjev

Tiskalniki brez črnila iz Della

Neowin - Dell je predstavil novo generacijo tiskalnikov, ki za delovanje ne potrebujejo črnila. V seriji Wasabi je prenosni tiskalnik PZ310, ki omogoča tisk fotografij brez belega roba s tehnologijo Zero Ink (Zink). To je že četrti Dellov tiskalnik s to tehnologiji, kjer je trik v uporabi posebnega fotopapirja, ki ima vgrajene kristalčke barvila, ki se aktivirajo s toploto. Tisk ene fotografije traja manj kot minuto. Prve modele lahko dobite po promocijski ceni 100 dolarjev (kasneje 149 dolarjev), a ne pričakujte, da boste na tak način prihranili, saj bo papir po vsej verjetnosti žafransko drag.

8 komentarjev

Tiskalnik za reprodukcijo celic

Slashdot - Slashdot poroča, da so znanstveniki Manchesterske univerze razvili poseben tiskalnik, ki lahko "natisne" človeške celice.

Znanstveniki so prepričani, da bo nekoč mogoče na tak način reproducirati tudi tkivo in kosti, morda pa celo celotne organe, vse kar bo za to potrebno, pa bo le vnesti ustrezne dimenzije oziroma model organa v računalnik.

Se bomo torej v prihodnosti namesto z letalom na dopust raje poslali po faxu?

13 komentarjev

Kje spamerji dobijo elektronske naslove

Slashdot - Ker čedalje več spletnih strani blokira programe za nabiranje elektronskih naslovov, uporabniki interneta pa tudi čedalje previdneje vpisujejo svoje elektronske naslove na različne spletne strani, imajo pošiljatelji nezaželene elektronske pošte vedno več problemov pri pridobivanju elektronskih naslovov.

Zato ne preseneča dejstvo, da se zatekajo h klasičnemu kriminalu. Tiskovne agencije danes poročajo, da so aretirali uslužbenca AOL-a, ki je iz AOL-ovega sistema ukradel 92 milijonov elektronskih naslovov. Naslovi so bili kasneje prodani spamerjem za 52.000 USD oz. dobrih 10 milijonov SIT.

23 komentarjev

Vse v enem

Tom's Hardware -

Tiskalniki, ki imajo že vgrajen optični bralnik (domače: skener) postajajo vse bolj priljubljeni, zakaj tako lahko tiskamo, skeniramo, kopiramo in pošiljamo fakse hkrati; tiskalnik se spremeni v večnamensko napravo.

Na Tom's Hardware so na test postavili deset takšnih "tiskalnikov". Testirali so Canonove, HP-jeve in Lexmark-ove modele. Preizkusili so hitrost izpisa, glasnost med delovanjem, ceno tiskanega lista (tako barvnega, kot črnobelega) in porabo elektrike. Po opravljenih testih so priporočili HP-jev model PSC 2210 in Lexmarkov X125. Klik!

2 komentarja