»

Decembra v Indiji konferenca MalCon

Slo-Tech - Večina nas pozna večje konference s področja računalniške varnosti, kot sta denimo Black Hat in Defcon, dosti manj pa konferenco, ki je namenjena debati posebej o škodljivi programski opremi malware. Prve dni v decembru bo v indijskem Bombaju potekala konferenca MalCon, ki jo prireditelji oglašujejo kot prvo svetovno platformo, kjer se bodo zbrali raziskovalci malwara, njegovi pisci in varnostni strokovnjaki. Na konferenci bodo lahko pisci malwara predstavili svoje članke in delujoče primerke svojih zvarkov, da bi osvestili tiste, ki zagotavljajo varnost, slednji pa orodja za boj proti njim.

Brian Krebs je bil nad konferenco sprva začuden, a mu je koordinator konference Rajshekhar Murthy zagotovil, da bo 3. decembra v Bombaju in dva dni...

5 komentarjev

'Izzivamo ideje' za razvoj aplikacij Android in prihodnost internetov z Web2Expo 2010

Pipin odprti termin: Fungi from scratch in Andraž Brodnik

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ob zaključku natečaja Izzivamo ideje bodo v torek v Kiberpipi predstavljeni rezultati prvega razpisa za razvoj aplikacij Android v Sloveniji, katerega namen je spodbuditi razvoj aplikacij za to platformo.

Matija Jekovec se je vkljub vulkanskemu pepelu navkljub odpravil čez lužo na konferenco Web 2.0 Expo, ki je potekala od 3. do 6. maja v San Franciscu. Dogodek se osredotoča na najnovejše spletne poslovne modele, paradigme in smeri razvoja interneta. Na Spletnih uricah bo v sredo predstavil svoje vtise in kakšen bonbonček iz vsebine predavanj priznanih strokovnjakov. Njegov pregled dogajanja na konferenci bo uvod v razpravo o trendih v tehnologiji in poslovnih modelih na spletu.

V...

3 komentarji

Android, freeelancing, Girl geek party, Luciolinae

Razvoj projekta Luciolinae, vir: Damian Stewart http://ll.frey.co.nz/

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Telefoni z Android platformo hitro prodirajo tudi na naše tržišče. Z več kot 60000 telefoni prodanimi dnevno je ena hitreje rastočih mobilnih platform. V torek na Pipinem odprtem terminu v Kiberpipi bo Martin Sonc s 3FS, kjer se ukvarja z razvojem za Android platformo, govoril o tem, kaj potrebujemo za razvoj in kako poteka, kje se skrivajo pasti ter kje so prednosti in slabosti platforme.

Freelancing ali redna služba? Vprašanje, ki preganja vsakogar, ki se ukvarjaja s spletom, oblikovanjem, programiranjem, fotografijo in sorodnim, saj ravno med naštetimi poklici najdemo največ t.i. freelancerjev. Zakaj najeti freelancerja? Vprašanje, ki si ga postavlja vse več podjetij, ki v pohodu...

2 komentarja

Maemo Challenge

Kiberpipa - V okviru dogodka MoMoSlo S02E03 - Hello Maemo! organizira MobileMonday Slovenija v sodelovanju s podjetjem Nokia, Maemo Challenge na novi, odprti razvojni platformi Maemo 5 na napravah Nokia N900. Maemo Challenge je namenjen vsem inovativnim posameznikom ter skupinam, ki jih zanimajo aplikacije na mobilnih platformah.



Na Maemo Challenge-u bodo podelili pet aparatov N900 najboljšim petim konceptom ter jim tako omogočili razvoj aplikacij na Maemo platformi še pred njenim uradnim izidom v Sloveniji. Vse, kar je potrebno, je pripraviti koncept inovativne, uporabne ali zabavne mobilne aplikacije ter v petih minutah prepričati občinstvo na dogodku MoMoSlo S02E03 - Hello Maemo! dogodku, 30.11.2009 v Kiberpipi.

Zmagovalci bodo imeli možnost...

5 komentarjev

V prihajajočem tednu v Kiberpipi

Uniki

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu Kiberpipa napoveduje:

- Torek, 9.12. ob 19:00 - Pipin odprti termin: Med 22 najbolj perspektivnih start-upov v Evropi izbran slovenski UNIKI
Mlado slovensko podjetje UNIKI je bilo izbrano med 22 finalistov, ki so se udeležili tedna tekmovanja in izobraževanja Seedcamp, skupnega projekta največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". UNIKI je komisijo prepričal s svojimi inteligentnimi interaktivnimi mediji, ki temeljijo na računalniškem vidu in novem vmesniku med računalnikom in človekom, ki reagira na gibanje. Trenutno so usmerjeni v razvoj novih gibalnih interaktivnih medijev za javne prostore, kjer lahko z vsebino izložbe upravljate kar z gibi roke ali telesa. Več...



- Sreda, 10.12. ob 19:00 - Spletne...

1 komentar

Spletni teden v Kiberpipi

Kiberpipa - Facebook je popularno spletno socialno omrežje z več milijoni uporabnikov, kjer z ne veliko vloženega dela dobite nov kanal za promocijo, spoznavanje ljudi in zapravljanje prostega časa. Na Pipinem odprtem terminu v torek bo govora o razvoju lastnih aplikacij zanj, kjer bo Igor Kolar predstavil praktični primer razvoja aplikacije za Facebook, in sicer koncepte, integracijski api za dostop do uporabnikovih podatkov, pošiljane sporočil in objavo novic, organiziranje dogodkov, skupin in podobnega.



Splet podatkov ("web of data") je danes izraz, ki ga danes slišimo večkrat na dan na vsaki spodobni Web 2.0 konferenci. Zadnji trend tehnologije na tem področju so ekstenzije za XHTML...

11 komentarjev

Apple izdal SDK za iPhone

AOL AIM

vir: MacRumors.com
MacRumors.com - Po dolgotrajnem čakanju je Apple danes končno predstavil svoj Software Development Kit vsem razvijalcem, ki se še niso lotili razvoja aplikacij za iPhone na nekoliko manj od Jabolka požegnan način. Kaj ima torej SDK, ki je izšel več kot pol leta za samo predstavitvijo ponuditi razvijalcem, ki so potrpežljivo čakali?

Za začetek, nekoliko razočaranja - vse spodaj opisane novosti bodo na voljo šele z drugo različico popravkov, ki bo izšla junija - torej skoraj eno leto od splavitve iPhone-a.

Če pa nadaljujem na nekoliko bolj vesele stvari - SDK daje vsem razvijalcem dostop do popolnoma enakih knjižic in funkcionalnosti kot je imel pri razvoju aplikacij Apple sam. Sam SDK je razdeljen na štiri sekcije (Cocoa Touch, Media,...

23 komentarjev