»

Open ID skritiziral "Sign in with Apple"

vir: Apple

Slo-Tech - Fundacija Open ID, ki bdi nad istoimenskim odprtim standardom in decentraliziranim avtentikacijskim protokolom, je na Apple naslovila posebno odprto pismo. V njem opozarjajo, da funkcionalnost Sign in with Apple, ki sicer temelji na Open ID platformi, ni povsem skladna z njihovim standardom, kar uporabnike izpostavlja določenim varnostnim in zasebnostnim tveganjem. Fundacija je zato objavila spisek razlik med obema standardoma, ki bi jih Apple po njihovem mnenju moral popraviti.

Sign in with Apple omogoča prijavljanje na spletne strani in v...

8 komentarjev

Kitajci ponaredijo kar celo Applovo trgovino

Na resničnih Applovih trgovinah nikoli ne piše 'Apple Store'

Slo-Tech - Znano je, da so na Kitajskem pogosti ponaredki izdelkov zahodnih blagovnih znamk. Nekateri so že na prvi pogled ponarejeni, pri drugih se ponarejevalci zelo potrudijo s samim videzom, medtem ko so tretji izdelani v istih tovarnah na istih strojih izven uradnega delovnega časa. So pa šli Kitajci še dlje in ponaredili kar trgovino. V mestu Kunming najdemo prepričljivo imitacijo Applove trgovine - in to ne samo ene.

Opremljevalci so se zelo potrudili, saj se od daleč trgovina ne loči od resničnih Apple Storov. Tudi pri bližnjem pregledu je treba vedeti, na kaj se osredotočiti, da prepoznamo nepristnost. Izdajalski so detajli, kot so napis Apple Store na vhodu, ki ga Apple nikoli ne...

78 komentarjev

Apple prenovil iPode

engadget - Napovedana Applova glasbena prireditev se je pravkar zaključila ter prinesla obilico novosti. V tem delu se bomo osredotočili prav na glasbeni del teh novosti, torej na nove iPode in novo različico iTunes.
Prenovljeni so vsi iPodi (Shuffle, Nano, Touch), razen dobrega starega klasičnega, ki je edini še vedno zelo podoben prvotni zasnovi iz daljnega leta 2001. Podobnost sicer vidimo tudi v četrti generaciji Shuffla, saj so se po tretji generaciji na samo ohišje vrnili gumbi za prekinitev oz. nadaljevanje predvajanje glasbe ter preskok na skladbo naprej oz. nazaj, poleg gumbov za spreminjanje glasnosti. Na tretji generaciji Shuffla so se gumbi za upravljanje s skladbami nahajali na slušalkah, kar je pomenilo, da je v preteklosti najmanjši in najcenejši iPod zahteval posebno izvedbo le-teh. Pri novem bo na voljo 5 barv, baterija bo zadoščala za do 15 ur poslušanja glasbe, dvogigabajtna različica pa bo v ZDA stala 49 ameriških dolarjev.
Nano je bil sicer po velikosti do sedaj...

37 komentarjev

Zakaj Apple ne mara Flasha

Slo-Tech - Največ prahu je takoj po izidu Applovega tabličnega računalnika dvignil Flash. Kakor iPhone in iPod tudi novi iPad ne podpira Flasha, kar je za uporabnike slednjega večji problem kot ostale. Medtem ko sta iPhone in iPod telefon in predvajalnik glasbe, ki sicer nudita vrsto dodatnih funkcij, je iPad tablični računalnik, ki mu je brskanje po spletu osnovna funkcija. Ker splet brez Flasha ni splet, so uporabniki besni, Steve Jobs pa neomajen. Da bi ga bolje razumeli, jim je skušal vse skupaj pojasniti v odprtem pismu.

Takole jih razčlenil svoje argumente.
  • Odprtost. Apple si prizadeva za odprtost vseh internetnih standardov, kamor sodijo HTML5, CSS in Javascript. Flash je v ekskluzivnem upravljanju Adoba, ki lahko z njim počne, kar ga je volja. Za zdaj so bili benevolentni, a to ne spremeni dejstva, da je Flash v svoji srž zaprt in lastniški.
  • Video. Čeprav Apple pogosto posluša kritiko, da je uporabnike prikrajšal za video izkušnjo na spletu, je večina posnetkov vidna tudi na iPadu....

228 komentarjev

Adobe ukinja podporo Flasha za iPhone

Wired News - Adobe je napovedal, da bo prenehal razvijati Flash za Applove iPhone in iPade. Mike Chambers iz Adoba pojasnjuje, da je cilj Flasha omogočiti razvijanje aplikacij za rabo na več platformah, medtem ko Apple želi ravno nasprotno. Huda Adobova reakcija je odgovor na nova Applova pravila za razvijalce. Ta od piscev aplikacij terjajo, da jih pišejo v programskih jezikih,...

62 komentarjev

Flash na mobitelih zamuja

Flash na Nexus One

vir: engadget
engadget - V videointervjuju, ki so ga posneli pri Fox Business ob izidu Adobovega kompleta za ustvarjanje Creative Suite CS5, je CEO Adobea, Shantanu Narayen, razkril tudi dogajanje s Flashom in njegovim prihodom na mobilne telefone. Da bo polno različico Flasha v obliki izdaje 10.1 dobil Android, vemo že lep čas, zdaj pa je razkril, da si podobno lahko obetajo tudi lastniki naprav, na katerih teče operacijski sistem Blackberry oz. WebOS, torej naprave RIM-a (Blackberryji) in Palma (Pre ter Pixi).

Prvotne napovedi so izid Flasha postavljale v prvo polovico letošnjega leta, a se je izkazalo, da bo zamudil. Pri Adobeu so izid namreč prestavili v drugo polovico leta 2010, gospod Narayen pa je povedal še, da istočasno lahko pričakujemo tudi tablične računalnike, ki bodo...

160 komentarjev