»

Sony pridobil začasno odredbo zoper Geohota

George Hotz aka GeoHot. Vir: TekGoblin.com.

Slashdot - O tem, da Sony toži člane skupine fail0verflow zaradi razkritja zasebnih ključev za Playstation 3, in to po vsaki možni pravni podlagi, smo že pisali. Zdaj so sodišče poprosili še za začasno odredbo proti ameriškemu članu skupine, Georgu Hotzu, da bi mu prepovedali kakršnokoli komunikacijo v zvezi z omenjenimi ključi takoj, še pred dokončno odločitvijo v zadevi.

Hotz tako ne sme več izdelati, objaviti na internetu, oglaševati, namestiti, distribuirati, dati na voljo javnosti, podariti ali kakorkoli drugače posredovati (op. p.) ugotovljenega o tehnični zaščiti na PS trojki. Še širše, ne sme niti objaviti povezav na druge spletne strani s temi podatki, ali objaviti kakšne koli druge informacije, ki jih je dobil...

62 komentarjev

Sony toži skupino fail0verflow zaradi objave zasebnih ključev PS3

vir: BBC
BBC - Sony je na sodišču v Kaliforniji vložil tožbo zoper hekerje, ki so objavili zasebne ključe za Play Station 3. Tožba je usmerjena proti več kot sto posameznikom, ki so tako ali drugače povezani s skupino fail0verflow, ki je odklenila PS3. Med njimi so tudi 21-letni George Hotz, ki je zaslovel z odklepom iPhona, ter Hector Martin in Sven Peter.

Sony v tožbi trdi, da je razkritje tajnih ključev
  • kršitev 1201. člena DMCA, ki prepoveduje obitje zaščitnih mehanizmov,
  • kršitev Computer Fraud and Abuse Acta, ki prepoveduje neavtoriziran dostop do računalnikov,
  • nagovarjanje h kršitvi avtorskih pravic,
  • kršitev California Computer Crime Lawa,
  • kršitev pogojev uporabe PS3,
  • poseganje v Sonyjeve odnose s strankami,
  • kršitev Sonyjeve lastninske pravice nad PS3 in
  • prisvajanje Sonyjeve...

39 komentarjev

Odstranitev Linuxa s PS3 lahko povzroči težave vojski, raziskovalcem

Ars Technica - V začetku aprila je Sony izdal posodobitev 3.21 za svoje starejše modele PlayStation 3, s katero je onemogočil funkcijo Namesti drugi operacijski sistem in efektivno uničil možnost poganjanja Linuxa na konzoli. Uporabniki so bili nad odločitvijo besni, znani heker George Hotz pa je celo obljubil, da bo kmalu tudi na posodobljene konzole nekako naložil Linux. Do danes se ni zgodilo še nič konkretnega, le tu in tam slišimo kakšno zanimivo zgodbo, kje lahko nova posodobitev še povzroči kakšen sivi las upravljavcem.

Raziskovalni laboratorij ameriškega vojnega letalstva v Romu v zvezni državi New York je lani naročil 336 konzol PlayStation 3 in iz njih napravil pilotsko procesno gručo s 53 teraflopi. Ker je ta delovala...

31 komentarjev

Hotz: Linux na PS3 bo kmalu nazaj

George Hotz

Ars Technica - Včeraj smo poročali, da se je Sony odločil s programsko posodobitvijo onemogočiti poganjanje Linuxa na starih verzijah PlayStationa 3, kar je vznejevoljilo širni splet. George Hotz, ki ga širša javnost pozna kot mladeniča, ki je odklenil iPhone, je napovedal srdit boj. Na blogu je pozval uporabnike, naj s posodobitvijo počakajo, dokler ne ugotovi, kako bi na PS3 kljub preprekam naložil Linux.

Povedal je še nekaj krepkih na Sonyjev račun, med drugim, da je PS3 edini izdelek, ki v svojem življenjskem ciklu izgublja funkcije. Dodaja, da so...

24 komentarjev

Linux se poslavlja s PlayStationa 3

Prizor preteklosti

Ars Technica - Sony je napovedal, da bo naslednja programska posodobitev 3.21 za PlayStation 3, ki bo izšla ta četrtek, onemogočila funkcijo Namesti drugi operacijski sistem. Ta je bila na PS3 na voljo do izida novih, tankih modelov lanskega septembra, in je omogočala tudi namestitev Linuxa na PS3. Kot pravi Sonyjev predstavnik za stike z javnostmi, bodo to možnost odstranili zaradi varnostnih pomislekov. Tako naj bi namreč zagotovili, da bodo imeli uporabniki še vedno dostop do iger in drugih zabavnih vsebin SCE-ja na varnejšem sistemu. Dodaja, da je namestitev popravka neobvezna, a se brez njega ne bo moč več povezati na PlayStation Network, igrati iger na spletu in poganjati novih iger ali filmov Blu-ray, ki bodo terjali nov firmware. Ne ravno izbira.

...

18 komentarjev

Za težave s PS3 odgovoren ARM

Euro Gamer - Težave z delovanjem PlayStation Networka in s kar osmimi modeli od skupno enajstih (tako prvotni PlayStation 3 kot PS3 Slim v vseh različicah trdega diska) so se končale hitro, že po polnoči z 28. februarja na 1. marec. Težave so se rešile samodejno, saj je PlayStatione zmedel ARM-ov čip, ki se je nekoliko zmedel pri prehodu s prejšnjega v ta mesec. Čip je bil namreč mnenja, da je leto 2010 prehodno. Če se spomnimo so pred dvema letoma podobne težave imeli Microsoftovi prenosni predvajalniki glasbe, Zune. Razlog za te težave je pravzaprav popolnoma enak, saj se je v prvotnih Zuneih nahajal enak ARM-ov čip.
Ker je bila težava v čipu, vgrajenem v konzolo, pravzaprav ni šlo za težavo PlayStationovega omrežja, temveč za konzole same. To so ugotovili uporabniki sami, saj so konzole, ki niso bile priključene na omrežje, kazale enake znake napak. Več o celotni težavi si lahko preberete v izvorni novici na Eurogamer.

10 komentarjev

Ne prižigajte prvotnih PlayStation 3

Lastniki takšnih konzol se zaenkrat kratkočasite drugače

vir: engadget
engadget - Izpad Sonyjevega omrežja za konzole PlayStation Network, ki se je pripetil med prehodom z 28. februarja na včerajšnji 1. marec, očitno ni tako nedolžen. Težava, morda povezana z interpretiranjem prestopnih let, namreč lahko na starejših, debelejših PlayStation 3 povzroči izgubo podatkov. Na PlayStation 3 Slim izpad ne povzroča podobnih težav z varnostjo podatkov. Sony torej opozarja uporabnike svojih konzol, da naj danes še ne prižigajo (starejše) konzole ter naj počakajo na uradno potrdilo, da so težave odpravljene. To naj bi se zgodilo že danes, tekom dneva. Več podatkov, skupaj z vsemi možnimi napakami, ki jih lahko doživijo uporabniki, si lahko preberete v prispevku na PlayStation Blogu, kjer bodo tudi kot...

16 komentarjev

Crysis 2 se bo dogajal v New Yorku

Naslovnica marčevske izdaje

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Crysis 2, igra, ki bo kot prva uporabljala pogon CryEngine 3, bo očitno nadvse pomembna tudi za konzole, za razliko od prve igre v seriji, ki je še danes znana kot igra za osebne računalnike, ki uspe na kolena spraviti še tako zmogljiv sistem. Prve podatke o Crysis 2 bomo ugledali v marčevski izdaji uradne revije PlayStation (PlayStation: The Official Magazine), katere naslovnico je glavni urednik revije na ogled postavil kar na svojem Twitterju. Na naslovnici se lepo vidi za Crysis...

68 komentarjev

PlayStation 3 kmalu dostopnejši

Financial Times - Sony je napovedal znižanje cene svoje najnovejše konzole PlayStation 3, da bi tako spodbudil njeno prodajo. Podatek je v intervjuju za Financial Times razkril vodja podjetja, Howard Stringer, in priznal, da Sony izgublja v boju s konkurenco, Nintendovo konzolo Wii in Microsoftovim Xboxom 360, ki oba beležita boljšo prodajo, saj sta kupcem dostopnejša.

Po mnenju Stringerja se Sony zaveda, da cena PlayStationa 3 ni optimalna in da tržišče zahteva njeno znižanje, zato bodo to težavo do konca leta poskusili rešiti. Prepričan je, da bo konzola tako v času nakupovalne mrzlice pred božično-novoletnimi prazniki nadoknadila izgubo.

Izvorni intervju.

24 komentarjev