»

Yahoo kupil aplikacijo za 30 milijonov dolarjev

Slo-Tech - Yahoo je sporočil, da so kupili aplikacijo Summly, njenega avtorja in še dva sodelavca pa bodo zaposlili v podjetju. Uradno cena ni znana, a viri blizu podjetja poročajo o 30 milijonih dolarjev. Tovrstnih zgodb je nekaj že bilo, a vseeno velja tokratno posebej izpostaviti. Summly je začel pisati Nick D'Aloisio iz Londona, ki bo kmalu dopolnil 18 let in kani letos opraviti maturo, zato se še ne bo preselil v Silicijevo dolino, ampak bo za Yahoo delal iz angleških pisarn.

Summly je uporabna aplikacija, o tem ni dvoma. D'Aloisio jo je začel pisati leta 2008 pod imenom Trimit, leta 2011 pa je prejel prvih 250.000 dolarjev tveganega kapitala iz Hongkonga. Istega leta je aplikacija dobila ime Summly in izšla za iPhone. Summly, na katerem dela pet ljudi, sestavi...

16 komentarjev

Google+ dodaja preverjena imena

Google - Google je sprva poizkusil s prisilo, ko so vsem uporabnikom zagrozili, da jim bodo zaklenili uporabniške profile, če bodo vnašali lažne podatke. Izkazalo se je, da je vse prelahko nekoga po krivem označiti za tatu imena, pa tudi sicer uporabniki niso bili navdušeni z represijo. Googlovi inženirji so se bržkone posvetovali s psihologi in pripravili nov način, kako uporabnike pripraviti do predstavljanja z resničnimi imeni.

Namesto palice bolje deluje korenček, zato bo Google vsem preverjenim uporabnikom Google+ ob imenu dodelil majhno kljukico, nad katero se izpiše Preverjeno ime. Ideja je enostavna, saj želijo s tem označiti vse uporabnike, ki so dokazali, da je njihovo vneseno ime resnično pravo. Kako točno to dokazovanje poteka, Google v prvi fazi projekta še ni...

15 komentarjev

MySpace vnovič odpušča, uporabniki ga zapuščajo

vir: ZDNet
ZDNet - Vedno bolj postaja jasno tudi najbolj zagrizenim podpornikom socialne spletne strani MySpace, da so ji dnevi že lep čas šteti. Še leta 2009 so imeli 1400 zaposlenih, a so jih morali zaradi slabih poslovnih rezultatov odpustiti tretjino. Podjetje je še dalje tonilo, tako da so na začetku letošnjega leta odpustili še 500 zaposlenih. Niti to ni zadoščalo, saj bodo sedaj odpustili še tretjino od preostalih zaposlenih, tako da bo v podjetju ostalo dobrih 300 zaposlenih. Kljub temu to najbrž ne bo rešilo podjetja pred propadom.

Število uporabnikov MySpaca se hitro zmanjšuje, saj jih mesečno izgubijo okoli 10 milijonov in ob takem tempu bo zabave konec še letos. Finančno MySpace že lep čas prideluje izgubo, zato se ga želi trenutni lastnik News Corp čim elegantneje znebiti....

10 komentarjev

MySpace odpušča polovico zaposlenih

Heise - Uresničile se bodo napovedi z začetka leta, da kani MySpace zaradi finančnih tegob odpustiti zajeten del svojih zaposlenih. Podjetje v lasti News Corporationa, katerega vodi Rupert Murdoch, bo odpustilo 500 zaposlenih. Izvršni direktor MySpacea Mike Jones je včeraj uradno potrdil, da bodo odpuščali tako v ZDA kot tudi v drugih pisarnah po svetu. Recimo v Berlinu ima MySpace 30 zaposlenih, po 50 jih imajo v Londonu in Sydneyju itn.

Jones pojasnjuje, da so odpuščanja nujna, če želi MySpace znova poslovati dobičkonosno. Že leta 2009 so sicer odpustili tretjino od tedanjih 1400 zaposlenih, a to jim ni pomagalo splezati iz rdečih...

7 komentarjev

Google kupil LabPixies

TechCrunch - Google si je včeraj privoščil nekaj lahkega nakupovanja in je prevzel novo izraelsko podjetje LabPixies. Podjetje je najbolj znano po igri Flood-It! za iPhone, poleg tega pa so izdelali še kopico drugih iger za iGoogle, Facebook, Hi5, MySpace in Android. Natančnih podatkov o prevzemni ceni ni, se pa omenjajo številke med 15 in 25 milijoni dolarjev. Slednjo vrednost omenja tudi izraelski časnik TheMaker, kar je odličen izkupiček za podjetje, ki je leta 2008 z angelskim financiranjem zbralo milijon dolarjev. Don Loeb iz Googla pojasnjuje, da so podjetje kupili zaradi talenta...

11 komentarjev

Google prevzel On2

ComputerWorld - Google je dokončal prevzem podjetja On2, ki so ga napovedali lanskega avgusta. Takrat so zapisali, da bodo za podjetje odšteli 106,5 milijona dolarjev, končna vsota pa je znašala 124,6 milijona dolarjev. Spomnimo, da se On2 ukvarja s kompresijo za video, embedded naprave, Adobe Flash Player in VoIP. Od prevzema si Google obeta koristi na trgu spletnega videa, kjer so z YouTubom že pomemben igralec. Na izredni skupščini ta teden so delničarji On2 potrdili prevzem. Za vsako delnico On2, ki trenutno kotirajo pri 0,70 dolarja, bodo prejeli 0,15 dolarja in tisočinko Googlove delnice (trenutno vredne 540 dolarjev).

3 komentarji

Google gre po nakupih

CNet - Google je šel včeraj spet malo nakupovat. To pot so pogled vrgli na AdMob, ki se ukvarja z oglaševanjem na mobilnih napravah. Uporabnikom je podjetje bržkone najbolj poznano kot dobavitelj reklam na iPhonih in Androidih, zaradi česar je seveda zamikalo Google. AdMob, ki je bil ustanovljen leta 2006, vodi svoj Mobile Advertising Network po več tisoč straneh in trži oglase za velikane, kot sta Ford in Coca-Cola. Google je zanj odštel 750 milijonov dolarjev v delnicah, s čimer je to tretji najdražji Googlov prevzem - prekašata ga zgolj DoubleClick (3,1 milijarde dolarjev) in YouTube (1,6 milijarde dolarjev). Googlova delnica je pridobila 1,8 odstotka, medtem ko AdMob ne kotira.

3 komentarji

Google prevzema On2

Heise - Google je včeraj pozno popoldne objavil novico, da prevzema podjetje On2 Technologies. Za podjetje, ki se specilizira za tehnologijo stiskanja videa, bo v obliki delnic odštel 106,5 milijona dolarjev. To pomeni, da bodo lastniki delnic On2 Technologies dobili Googlove delnice v protivrednosti 60 centov za vsako delnico On2, kamor je s prejšnjih 40 centov novica izstrelila tečaj delnice včeraj. Podjetje je sicer maja zabeležilo izgubo in v zadnjem četrtletju vknjižilo štiri milijone dolarjev prihodkov. Google se za podjetje zanima predvsem zaradi svojih apetitov pri YouTubu, kjer bo dober kompres videa prišel še kako prav. On2 je npr. lanskega septembra razvil kodek TrueMotion VP8, ki v primerjavi z MPEG-4 nudi enako kakovost slike pri polovico manjši velikosti.

39 komentarjev

Palm globoko v rdečih številkah

Heise - Palm, ki ga poznamo predvsem po pametnih telefonih, je po hudem upadu prometa spet zašel v rdeče številke. V zadnjem četrtletju fiskalnega leta, ki se je za Palm končalo konec maja, so zabeležili 105 milijonov dolarjev izgube, medtem ko so v enakem obdobju lani pridelali le 43 milijonov dolarjev izgube. Promet je zgrmel za 70 milijonov dolarjev na 87 milijonov dolarjev. V celotnem letu 2008/2009 so tako vknjižili 753 milijonov dolarjev izgube, kar je sedemkrat več kot leto prej.

Vse svoje upe sedaj Palm polaga v nedavno predstavljen Palm Pre, ki bi naj podjetje popeljal na pota stare slave. Jon Rubinstein iz Palma pravi, da je bil Pre pomembna prelomnica za podjetje, ki jih je ponovno pognal v tek. Točnih številk o prodaji ni želel razkriti, medtem ko analitiki ocenjujejo, da naj bi prodali že okrog 150.000 kosov. Če jim ne bo uspelo, nove priložnosti v teh težkih časih najverjetneje ne bo.

4 komentarji

Rackable Systems si ogleduje bankrotiran SGI

X-Bit Labs - Podjetje Rackable Systems je objavilo svoje načrte o prevzemu podjetja Silicion Graphics (SGI). SGI je ta teden v New Yorku razglasil stečaj po 11. poglavju, po tem ko si je v drugem četrtletju fiskalnega leta nagrmadil 49,2 milijona dolarjev izgube. Rackable bo za SGI odštel 25 milijonov dolarjev in prvzel nekatere njegove dolgove, s čimer se bo razširil še na trg HPC (high-performance computing). Resnici na ljubo ima Rackable v spodnjem delu tega segmenta že določeno prisotnost s strežniki na Intelovi tehnologiji x86, predvsem v komercialnem sektorju, medtem ko je SGI čislan v vladnih, znastvenih in akademskih krogih. Klik!

1 komentar