»

Znate iskati po spletu?

ABC News - Na internetu se vse bolj poudarja pomembna veščina iskanje informacij na spletu, ki jih v žargonu mnogi pravijo kar googlanje, saj je Google daleč najpopularnejši iskalnik informacij. Pa znate iskati in ločiti zrnje od plev? Študija, ki so jo izvedli pri The Pew Internet and American Life Project, kaže, da le 38 odstotkov iskalcev loči sponzorirane (plačane) zadetke od dejanskih rezultatov iskanja, čeprav jih Google jasno označi kot sponsored links, Yahoo kot sponsor results in MSN kot sponsored sites. Vse te povezave so običajno na vrhu rezultatov in obarvane. Izmed teh uporabnikov, ki razliko v osnovi poznajo, jih le slaba polovica (47 odstotkov) pravi, da lahko vedno za vsako povezavo precenijo, ali je plačana ali ne. Kljub temu 92 odstotkov uporabnikov interneta meni, da je njihovo znanje iskanja informacij povsem zadovoljivo. Več o tem.

56 komentarjev

GFFX Q&A

Beyond 3D - Beyond3Djevci so na svoji strani objavili članek, v katerem so objavili odgovore nVidie na vprašanja o GeforceuFX, katera so vnaprej zastavili bralci njihove strani. Članek ne razkrije nič posebej novega, je pa zanimivo, kako se nVidia ubada z vprašanji tipa "Ali bo hladilnik GeforceaFX crknil, če notri zatlačim dlako?".

Naj povzamem. Navkljub 40-bitnim digitalno analognim pretvornikom GeforceFX še ne bo omogočal prikaza 40-bitnih barv na namizju, ker v frame bufferju ne podpira 40-bitnih vrednosti. Izvemo tudi, da je na razvoju procesorja delalo kar 1000 ljudi, ter to, da je kalifornijsko podjetje s procesorjem "izredno zadovoljno". Seveda morate v članku tudi znati ločiti zrnje od PR-plev, tako da -- klik!

1 komentar

SiS648 osnovne plošče

več strani - Testi matičnih plošč so zagotovo največkrat objavljeni članki na spletu in zato je včasih prav težko ločiti zrnje od plevela oz. dobre članke od slabih. No, članek na Tom's Hardware zagotovo spada med boljše, saj so si ogledali plošče s čipovjem SiS648, na katerih lahko, kot že veste, tiktakajo le Pentium4 procesorji. V članek je vključenih pet osnovnih plošč, katere so mučili na vseh standardnih benchmarkih. Posebnost zgoraj omenjenih plošč je, da spadajo v spodnji razred SiS648 čipovja. Klik!

8 komentarjev

Hlajenje s spremembo faze

Overclockers.com - Na Overclockers.com so sestavili obširen članek o hlajenju s spremebo faze (enak princip kot pri zamrzovalnikih in podobnih napravah). Kratki predstavitvi fizikalnega ozadja takšnega hlajenja sledi zelo natančen vodič za izdelavo tovrstnega sistema. Tako izvemo kaj vse potrebujemo, kje in kako do potrebnega priti ter kako vse skupaj sestaviti, napolniti in preizkusiti. Tudi če se vam takšno hlajenje zdi preveč ekstremno, je članek nadvse priporočljivo prebrati.

0 komentarjev

Še več Parhelie

Overclockers Australia - Prav gotovo ste že siti raznih člankov o Matroxovi Parheliji, ampak kot so govorili že stari, dobrih stvari ni nikoli preveč, še posebej pa dobrih člankov o prihajajočem Matroxovem čipu. Še več člankov o tem Matroxovem čudu lahko najdete na: Še nagradno vprašanje: kaj je na sliki? [;)]

13 komentarjev

ADDA ventilatorja

Hardware Extreme - Še ena ventilatorska, vendar se tokrat selimo iz hlajenja procesorjev na hlajenje sistema. V tem testu sta predstavljena dva ADDA-jeva ventilatorja, ki nimata kakšnega posebnega imena. Proizvajalec jih je poimenoval kot Ultra High Speed ADDA Fan (50CFM - Cubic Feet per Minutes) in Medium Speed ADDA Fan (31.4CFM). Oba sta zelo kakovostna izdelka, saj velja ADDA kot enega izmed najboljši proizvajalcev hladilnih rešitev, kar priča tudi ocena, saj sta ventilatorja dosegla 90 in 95 %. Kljub dobremu hlajenju pa moramo vseeno zamižati na eno oko, saj najzmogljivejši ventilator poleg dobrega hlajenja prinaša tudi tisto zoprno lastnost, ki je skupna vsem zmogljivim ventilatorjem - hrup. Sicer pa to itak ne moti nobenega resnega navijalca. Čeprav je ADDA naredila dva izmed najboljših ventilatorjev na svetu, pa tudi Delta ne počiva, saj je pred kratkim predstavila svojo 80 mm pošast, ki zmore kar 80 CFM. Kar veliko, vendar tu postane hrup že skorajda neznosen (ta ventilator naredi po...

0 komentarjev

Hlajenje sistema n-tič

Amdmb.com - Že zaradi poletja se je na internetu pojavilo kar precej raznih člankov o hlajenju sistema, zato je kar problem ločiti zrnje od plev. Ta članek ne prinaša nič revolucionarnega, vendar je kar zanimiv, ker daje splošne napotke in poizkuša obravnavati čimveč področij, kar se samega hlajenja sistema tiče. Kot že veste, se lahko pri hlajenju osredotočimo na več področij. Lahko obravnavamo hlajenje procesorja, napajalnik,... Ravno zaradi tega, ker članek pokriva več področij in se ne spušča v pretirane podrobnosti, je primeren tako za začetnike, kot za največje znalce. Članek pokriva kupovanje ohišja, napajalnike, kable in zvijanje le-teh, shime, itd. Idealno za nezahtevne, ki imajo radi vse na enem mestu.

2 komentarja