»

Umrl je Paul Allen

Paul Allen

vir: Wikipedia
Slo-Tech - Novico so sporočili iz podjetja Vulcan, ki ga je Allen ustanovil 1986. Paul Allen je sicer najbolj znan kot soustanovitelj Microsofta, ki ga je zapustil leta 1983, ko je prvikrat zbolel za krvnim rakom, boleznijo, ki se mu je pred časom povrnila in bila zdaj zanj tudi usodna.

Z Billom Gatesom se je seznanil pri štirinajstih letih, ko sta skupaj obiskovala šolo v Seattlu. Manj kot deset let pozneje sta ustanovila Microsoft, prav...

21 komentarjev

Redmondski velikan 40 let pozneje doživlja drugo pomlad

Microsoft Surface 3 Pro

Slo-Tech - Paul Allen se je rodil leta 1953 v Seattlu, dve leti pozneje se je v istem kraju rodil še Bill Gates. Spoznala sta se na elitni zasebni srednji šoli Lakeside School, kjer ju je družilo navdušenje nad računalniki. Po stoodstotnem rezultatu na maturi je šel Allen študirat na Washington State University, Gates pa se je odpravil na drug konec države na Harvard, a sta z Allenom vseskozi ostala v stikih. Leta 1974 je Allen obesil študij na klin in šel delat kot programer v podjetje Honeywell, Gates pa mu je med počitnicami občasno pomagal. Januarja 1975 je izšel računalnik MITS Altair 8800, ki je uporabljal Intelov procesor 8080 in ki je spremenil zgodovino računalništva.

Dvaindvajsetletni Allen in devetnajstletni Gates sta 4. aprila 1975 v Novi Mehiki ustanovila...

54 komentarjev

Microsoft star 35 let

Naslovnica revije Popular Electronics, januar 1975

Slo-Tech - Leta 1975 je pri devetnajstih letih Bill Gates po dveh letih obesil šolanje na Harvardu na klin. Njegov prijatelj, dve leti starejši Paul Allen, je Univerzo Washington State zapustil nekoliko prej, tudi preden bi utegnil diplomirati. Namesto tega se je Allen zaposlil pri podjetju Honeywell v Bostonu, kjer pa ni ostal dolgo. Omenjenega leta 1975 je Gates v reviji Popular Electronics bral o Altairju 8800, ki ga je razvilo podjetje MITS. Z Allenom sta jih...

26 komentarjev

Umrl izumitelj osebnega računalnika

vir: engadget
engadget - V četrtek je umrl Dr. Henry Edward Roberts, človek, ki je po mnenju mnogih izumitelj danes tako razširjenih osebnih računalnikov. Leta 1970 je ustanovil podjetje MITS (Micro Instrumentation and Telemetry Systems), ki je pet let kasneje izdalo računalnik Altair 8800, v katerem je počival Intelov procesor 8080. Pomembnost Altaira se skriva v dejstvu, da je prav ta računalnik dal zagon Microsoftu, saj sta Bill Gates in Paul Allen dobila pogodbo za izdelavo prve programske opreme, ki bi tekel na Altairu. Šlo je za Altair-BASIC. Svojo žalost ob novici, da je Dr. Roberts umrl, sta izrazila tudi soustanovitelja...

12 komentarjev

Microsoft praznuje 30 let

Microsoft - Danes Microsoft praznuje 30 let od kar sta Bill Gates in Paul Allen ustanovila podjetje Microsoft, ki je v letih do danes prerasel v svetovnega programskega giganta s skupaj 60.000 zaposlenimi po vsem svetu. Praznovanje, na katerega so povabili približno 16.000 zaposlenih v Redmondu, se bo odvijalo v Safeco Field v Seattlu.

Vse skupaj se je začelo nekje leta 1981, ko je Microsoft začel prodajati MS-DOS za takratne IBM računalnike, kar je ustvarilo pravi imperij. Kasneje so se skozi leta spopadali z različno konkurenco, kot je to bil Netscape, s katerim so z lahkoto opravili. Se pa sedaj poraja vprašanje, kako bo z Googlom in odprto kodo, ki prav tako konkurira...

68 komentarjev

Bill Gates: Longhorn leta 2006

Slashdot - Lastnik Microsofta, Bill Gates, je ta teden na Gartnerovem jesenskem simpoziju oznanil, da naj bi Microsoft predvidoma v maju izdal novo alfa-različico operacijskega sistema prihodnosti, ki ima razvojno ime Longhorn. Dodal je, da je večina ugibanj o datumu izida končne različice Longhorna (leto 2006) precej natančna, dokončna odločitev o tem pa naj bi bila objavljena šele po izdaji različice alfa. Gates tudi priporoča, da ob nakupu novega računalnika počakate na izid Windows XP Service Pack 2. Klik!

28 komentarjev

Ustanovitelja Googla na Forbesovem seznamu milijarderjev

BBC - Larry Page in Sergey Brin, ustanovitelja odličnega iskalnika Google, sta prišla na Forbesov seznam milijarderjev. Oba sta vredna okrog milijardo dolarjev in sta na 552. mestu.

Nasploh je letošnji seznam precej daljši od lanskega, saj je na njem kar 587 imen (lani 476). Pri Forbesu trdijo, da je razlog v porastu cen delnic v lanskem letu. Na prvem mestu ostaja Bill Gates s 46,6 milijardami dolarjev (kar je približno za pol manj od njegovega rekorda - 90 milijard dolarjev v letu 1999) , tesno za petami pa mu sledi borzni "špekulant" Warren Buffet s 42,9 milijardami ameriških zelencev.

Še seznam prvih petih milijarderjev:

  1. Bill Gates - 46.6 milijard
  2. Warren Buffett - 42.9 milijard
  3. Karl Albrecht - 23 milijard
  4. princ Alwaleed Bin Talal Alsaud - 21.5 milijard
  5. Paul Allen - 21 milijard
in povezava do izvorne novice.

25 komentarjev

Zmeda - Microsoft .Net

Slowwwenia - Glava Microsofta Bill Gates je svojo arhitekturno inovacijo .Net, ki naj bi segala na vrh tehnološkega trikotnika oznanil, da naj bi njena izgradnja zahtevala večje napore kot pošiljanje prvega človeka na Luno ali oblikovanje letala Boeing 747.
Potencialne potrošnike je ta storitev zanimala še toliko bolj. Pojavil pa se je problem pri promociji oziroma uradnih predstavitvah .Net tehnologije, ko je Microsoft predstavil drugačen (a podoben) načrt te storitve z imenom .Net My Services.
Po mnenju strokovnjakov je MS hotel ponuditi preveč stvari za preveč ljudi - s samo eno blagovno znamko. Menijo tudi, da bi večji uspeh dosegli, če bi .Net storitve poslali na trg ločeno od operacijskega sistema Windows in paketa Office.

Za originalen članek kliknite sem.

1 komentar