Prijavi se z GoogleID

»

Windows 10 morda z novim brskalnikom po imenu "Spartan"

Microsoft News - Microsoft je za konec januarja napovedal poseben medijski dogodek za prikaz novih funkcionalnosti v prihajočih Oknih 10, in v zvezi s tem je pravkar pricurljalo nekaj zanimivih novic v zvezi z njihovimi načrti z brskalnikom.

Po prvotnih napovedih naj bi IE 12 vključeval zgolj manjši remont z bolj chrome-u podobnim vmesnikom in dodano podporo za razširitve, a kot se zdaj govori, naj bi razvijna ekipa že pred časom odcepila (angl. fork) kodo njihovega...

36 komentarjev

Trik za nadaljnje posodobitve za Windows XP

Beta News - Po 8. aprilu, ko je Microsoft uradno ukinil podporo zanj, Windows XP ne dobiva več varnostnih posodobitev. Izjeme so se zgodile, a jih ne bo več, razen če ste institucionalni uporabnik z globoko denarnico. Sedaj pa so na spletu izbrskali majhen trik, ki vsaj začasno omogoči ponovno pridobivanje posodobitev.

Vpis dodatne vrednosti v register pretenta Windows Update, da zazna operacijski sistem kot Windows POSReady 2009, ki bo podprt do 9. aprila 2019. Seveda ni nujno, da bo trik deloval tako dolgo, saj lahko Microsoft v kateremkoli trenutku uvede natančnejše preverjanje verzije operacijskega sistema, a trenutno je na ta način mogoče pridobiti nove posodobitve sistema. Podoben trik deluje tudi na 64-bitni verziji Windows XP.

...

112 komentarjev

Pravkar izšel Internet Explorer 9

vir: Heise
Heise - Danes ob 5.00 uri zjutraj po srednjeevropskem času je Microsoft izdal novo verzijo svojega brskalnika Internet Explorer 9. Na voljo je v 32-bitni in 64-bitni verziji za Windows 7, Visto in Server 2008 (R2), medtem ko Windows XP ni več podprt, ter v več kot 40 jezikih, med njimi tudi v slovenščini. Prenos je za uporabnike podprtih operacijskih sistemov že mogoč.

Nova verzija ima tako kot že beta verzije hitrejše izvajanje JavaScripta, ki je nekje v razredu Chroma 10 in Firefoxa 4. Podprta je kopica novih standardov, med njimi video v HTML5 (H.264), Canvas, SVG in CSS3. Šele v kandidatu za izid so dodali podporo za knjižice API za geolokacijo. Tracking Protection omogoča natančen nadzor...

74 komentarjev

Izšel prvi servisni paket za Windows 7

Ars Technica - Kot je bilo napovedano je danes Microsoft izdal prvi servisni paket za operacijski sistem Windows 7, kateremu družbo dela še prav tako prvi servisni paket za strežniško različico tega operacijskega sistema, Windows Server 2008 R2. Oba v en paket združita že vse do sedaj izdane popravke poleg nekaterih novih (z Microsoftovih strežnikov je mogoče prenesti razpredelnico, ki pove, kateri so stari in kateri novi), poleg še dveh večjih novosti v strežniškem operacijskem sistemu. SP1 v Windows Server 2008 R2 doda Dynamic Memory in RemoteFX, kjer prvi izboljša dodeljevanje pomnilnika navideznim...

77 komentarjev

Izid SP1 za Windows 7 pred vrati

Pada zadnja 'omejitev' za uporabo Windows 7 v podjetjih

vir: Windows Vista Team Blog
Windows Vista Team Blog - Microsoft je danes predstavil kandidatko za izid prvega servisnega paketa tako za Windows 7, kot za Windows Server 2008 R2, strežniško različico Windows 7. Servisni paket za Windows 7 ne bo prinesel večjih novosti in bo tako vseboval le vse do sedaj izdane popravke za ta operacijski sistem, medtem ko strežniški 2008 R2 prejme nekaj novosti, povezanih predvsem z virtualizacijo. Mednje sodita Dynamic Memory in RemoteFX, kjer slednji izboljša uporabo oddaljenih namizij z boljšo podporo grafično zahtevnim programom in uporabo fizičnih naprav, priključenih prek vodila USB.

Dynamic Memory bo omogočil dinamično prilagajanje količine pomnilnika, dodeljenega posameznim virtualnim sistemom, kar seveda pomeni, da ne bo treba vnaprej določiti...

16 komentarjev

Prva beta SP1 za Windows 7 že julija

SP1 ne bo prinesel večjih novosti, Windows 7 so že zdaj primerni za poslovno rabo

vir: Wikipedia
CNet - Včeraj so pri Microsoftu povedali, da lahko v juliju pričakujemo prvo javno beta različico prvega servisnega paketa za Windows 7. Sodeč po Windows Vista je ta časovni okvir popolnoma normalen, saj je Vista dobila prvi servisni paket približno eno leto po izidu (izid se je zgodil konec januarja 2007, SP1 je izšel v začetku februarja 2008), kjer je obdobje beta-testiranja trajalo pet mesecev. To bi pomenilo, da bi z enako dolgim obdobjem beta-testa SP1 za Windows 7 izšel novembra oz. decembra, ponovno dobro leto dni po izidu samega operacijskega sistema. Obdobje testiranja se seveda lahko zavleče, če bo prišlo do večjih težav, oz. se lahko skrajša, če bo testiranje...

65 komentarjev

Microsoft ukinja podporo za Itaniume

Slashdot - Microsoft je v blogu napovedal, da ukinja podporo za platformo IA-64, torej Intelove 64-bitne procesorje Itanium. Zadnji strežniški operacijski sistem s podporo za Itaniume je Windows Server 2008 R2, med aplikacijami pa bosta zadnji SQL Server 2008 R2 in Visual Studio 2010. Na področju operacijskih sistemov za namizne sisteme je bil Windows XP zadnji s podporo za Itaniume in ker le na petih odstotkih Itaniumov teče Windows, ukinitev podpore tudi za strežnike ni presenetljiva. Obstoječa programska oprema podpira tudi najnovejše Itaniume 9300 (Tukwila). Razširjena podpora za Windows Server 2008 R2 bo trajala do julija 2018, tako da bodo Itaniumi še lep čas z nami.

Microsoft sicer ni prvi, ki je ukinil podporo zanje. Lani je...

18 komentarjev

Novice iz Redmonda

Že Platform Preview ne podpira Windows XP

ComputerWorld - Microsoft je včeraj napovedal izid prvih servisnih paketov za Windows 7 in Windows Server 2008 R2. Prvi servisni paket popravkov je izjemno pomembna prelomnica v življenjskem ciklu vsakega operacijskega sistema, saj institucionalni uporabniki navadno z migracijo na novejši sistem počakajo vsaj do izida prvega SP. Tega se zavedajo v Microsoftu, zato so še posebej pazljivi. Kot je dejal njihov predstavnik za stike z javnostmi, bo SP1 za Windows 7 vseboval predvsem manjše posodobitve, popravke nekaterih lukenj in hroščev, ki se že spotoma pojavljajo na Windows Update, medtem ko novih funkcionalnosti ne bo. To je praksa že od časov Windows NT, ko si je Microsoft z vključitvami novih zmožnosti, ki so prinesle prav toliko težav, napravil medvedjo uslugo. Istočasno bo izšel tudi SP1 za Windows Server 2008 R2, ki pa bo poleg...

29 komentarjev

Windows 7 Service Pack 1 še letos?

Bo Windows 7 prav tako uspešen, kot Windows XP?

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Čeprav je Microsoft sprva načrtoval izid prvega servisnega paketa za Windows 7 šele 22 mesecev po izidu, torej konec poletja leta 2011, po spletu krožijo govorice, da se je to obdobje močno skrajšalo ter da prvi servisni paket lahko pričakujemo še letos. Vir teh govoric je spletna stran Tech ARP, ki ima že dobro zgodovino bolj ali manj točnih napovedi Microsoftovih servisnih paketov in ostalih popravkov. Dobro prodajo Windows 7 bi Microsoft s servisnim paketom zgolj povišal. Razlog za pohititev z izidom naj bi bila obilica hroščev, ki so ali že popravljeni oz. so njihovi popravki že v testni fazi in naj bi bili v kratkem na voljo za prenos. Lep delež teh hroščev je namreč sčasoma lahko močno upočasnil delovanje sistema. Mnogi uporabniki...

65 komentarjev

Prenehanje podpore za Windows 2000 Server ter odjemalcema Windows 2000 in Windows XP v juliju 2010

Microsoft - Naslednje leto bo s 13-im julijem 2010 potekla uradna podpora Windows 2000 strežniku in namiznemu sistemu, ter operacijskemu sistemu Windows XP SP2.

Microsoft je v ta namen pripravil “End-of-Support Solution Center” spletno mesto, ki bo v pomoč k pripravi migracije iz Windows 2000 ali Windows XP na sisteme Windows 7, Windows Server 2003, Windows Server 2008 ali Windows Server 2008 R2.

Neposredna migracija iz Windows 2000 ali Windows XP (brez SP2 oz SP3) na Windows 7 z uporabo “User State Migration Tool (USMT)” ne bo mogoča. Najprej bo potrebno sistem nadgraditi na Windows XP Service Pack 2/3 in šele nato uporabiti USMT migracijo na Windows 7 z uporabo orodja USMT 4.0, ki je vključeno v Windows Automated Installation Kit (AIK).

Več informacij in navodil boste našlu na strani The Windows Blog. Vodnik po User State Migration Tool 4.0 najdete na Microsoft TechNet straneh.

14 komentarjev

Windows 7 je tu (za razvijalce in študente)

Windows 7

ComputerBase - Po vsem pompu je napočil dan, ko bo končna različica Windows 7 legalno dostopna prvim uporabnikom. Zgoščenke z novim sistemom, zapakirane v lične škatle, še niso priromale na prodajne police, tako da slehernik do Windows 7 še ne more.

Ga pa bodo danes lahko s spleta povsem legalno prenesli naročniki MSDN in Technet. Poleg vseh angleških verzij operacijskega sistema bodo na voljo tudi vsi jezikovni paketi in ustrezni WAIK, WDK ter SDK. V drugem valu, ki bo sledil 14. avgusta, bodo na voljo še Windows Server 2008 R2 v vseh različicah in nativne verzije Windows 7 v francoščini, nemščini, italijanščini, španščini in japonščini. V tretjem valu, ki se bo zgodil še teden dni kasneje, bomo...

198 komentarjev

Izid Windows 7 potrjen za sredino jeseni

engadget - Govorili smo že, da so pri Acerju po nesreči napovedali oktobrski izid Windows 7, zdaj pa je to tudi uradno. Microsoft je namreč potrdil, da bo nova verzija operacijskega sistema naprodaj pred nakupovalnim obdobjem za ameriški Thanksgiving day (praznujejo na četrti četrtek novembra). Obenem bo naprodaj tudi končna verzija Windows Server 2008 R2, ki je prav danes dosegla status kandidata za izid (RC).

79 komentarjev