»

Comdex ... bo

X-Bit Labs - Z jutrišnjem se bo uradno začel veliki IT sejem poimenovan Comdex. V Las Vegasu naj bi se zgodil pravi tehnološki boom, saj proizvajalci obljubljajo predstavitve ter napovedi vseh mogočih čudes, mi pa si oglejmo tiste najpomembnejše napovedi za jutri:
  • Intel nam bo predstavil naslednika svojega strežniškega Itanium procesorja, procesor Itanium 2. Predstavili bodo še 533 MHz Quad Pumped Bus čipovje za strežnike ter visoko zmogljive delovne postaje, seveda pa tudi tokrat ne bo šlo brez tehnologij kot so HyperThreading ter HyperThreading II.
  • AMD bo predstavil ClawHammer ter Opteron procesorja, tiktakajoča blizu dveh gigahertzev.
  • nVidia bo končno pokazala svoj NV30 grafični procesor, uradno poimenovan GeForceFX, na žalost pa benchmarki ne bodo dostopni.
  • Ati nima pokazati nič novega, reklamirali bodo pač Radeona 9700 Pro ter 9500 inačico.
  • Govori pa se tudi, da naj bi vsi večji proizvajalci matičnih plošč končno razkrili svoje nForce2 osnovne plošče
Vsekakor bo na sejmu veliko zanimivih...

6 komentarjev

Kaj pa mrežne kartice?

PC Stats - Ko navijamo prek zunanje frekvence (torej Front Side Busa), moramo misliti na kup dejavnikov, saj mora vse periferija uspešno delovati na povišani hitrosti. Tako overclockerji kupujemo navijalcu prijazne osnovne plošče, hiter pomnilnik ter izbrane procesorje. Kaj pa ostala periferija? Prav lahko se vam zgodi, da vaš sistem ne bo dosegel želenih 166 MHz zunanje frekvence zaradi kakšne naprave, ki na tej hitrosti ne bo želela delovati. PC Stats pri tem članku dobi čisto desetko za izvirnost preizkušanja, saj so pod drobnogled vzeli pet mrežnih kartic ter preizkusili, s kakšno hitrostjo jim lahko vodilo PCI še narekuje tempo. Naj vam samo povem, da se za lepim imenom ne skriva vedno surova kvaliteta...

0 komentarjev

Test Corsair PC2400 DDR RAMa

PC Stats - Na strani PC Stats sem zasledil opis Corsairovega PC2400 DDR modula. Slednjega so v testu tudi primerjali še z nekaterimi drugimi spominskimi moduli. Corsair se je v vseh testih obnesel odlično. Poleg tega so fantje pri PC Stats vse module tudi navili, kolikor se je dalo, in tudi tam se je Corsairov modul obnesel najbolje. Tristranski opis si lahko najdete tu.

0 komentarjev

Pokazatelj zasedenosti sistema

HardOCP - Na tej strani lahko zasldite zanimiv projekt nekega tipa, ki omogoča spremljanje raznih sistemskih spremenljivk preko LED diodic. Vezje z LEDicamo je nadvse preprosto, na računalnik pa se ga priklopi preko paralelnega vmesnika. S pomočjo ustreznega softvera (ledmeter-0.2 za linux in LEDMeter za Winse) tako LEDice prikazujejo zasedenost procesorja, pomnilnika, mreže in tako dalje, pač vse stvari, ki jih spremlja vaš sistem. Nadvse zanimivo!

3 komentarji

Iluzija vode v računalniku

GideonTech - Ko smo že pri modifikacijah (ki so ob bližnjem tekmovanju zelo popularne tudi na Slo-Techu), enostavno moram omeniti ta GideonTechvov članek. Gre za ustvarjanje iluzije vode v ohišju, ki res pripomore k razpoznavnosti in impresivnosti ohišja (kar je navsezadnje glavni cilj, kajne ?). Kakorkoli, postopek res ni posebej zakompliciran, rezultati pa so nadvse zanimivi, tako da si stvarco le oglejte!

7 komentarjev

Čiščenje Golden Orba

OC Workbench - Golden (in vsi drugi Orbi) se po daljši uporabi zna precej umazati. Med hladilne reže in pod ventilatorjem se namreč nabere precej prahu, ki lahko zmanjšuje učinek hlajenja (morali bi videti moj The Arctic Circle po enoletni uporabi [8-O]). Zato se se pri OC Workbench potrudili in sestavili članek z napotki o čiščenju Golden Orbov. Postopek je v bistvu zelo preprost, saj morate le odvijačiti ventilator in spihati prah, toda ne dvomi, da je med vami kakšen antitalent, ki tega ne bi zmogel sam (pa brez zamere [>:D]), tako da si članek le oglejte...

0 komentarjev