»

Natečaj Brezmejnik

Slo-Tech - Startup pospeševalnik Simgularis v sodelovanju s Tehnološko agencijo Slovenije razpisuje natečaj Brezmejnik. Cilj natečaja je izmed novonastalih in rastočih slovenskih visokotehnoloških podjetji odbrati deseterico najbolj obetajočih in jih prihodnje leto peljati na večtedenski obisk Silicijeve Doline.

Bivanje tam bo v znamenju predstavljan in navezovanjem stikov z investitorji ter udeleževanju dogodkov v startup skupnosti. Vse do odhoda pa bodo izbranci deležni intenzivnega pripravljanja in izobraževanja.

V sklopu natečaja bo organizirana tudi vrsta javnih predavanj na temo tveganega kapitala in startup kulture.

0 komentarjev

NEST 2009

Slo-Tech - Še dober teden nas loči od letošnjega NESTa. Prostor je trenutno 55,5 odstotno zaseden, prijave pa sprejemamo še do petka. Vse ekipe, zainteresirane za tekmovanje CTF v administraciji strežnikov, prosimo, da nam po elektronski pošti sporočijo, kateri je njihov najljubši operacijski sistem.

Na program je bilo dodanih nekaj novih predavanj, ki so vsekakor vredna ogleda. Glede na vprašanja v zvezi s tekmovanji v različnih igrah pa bi radi še enkrat ponovili znano Slo-Tech geslo: Igra se vse (in karkoli). Tekmovanja s smiselnim številom tekmovalcev na koncu dobijo v podelitev nagrade v vrednosti sorazmerni s številom tekmovalcev.

55 komentarjev

NEST 2009 išče predavatelje

Slo-Tech - Verjetno ste že slišali marsikatero govorico o letošnjem NEST-u, a niste bili prepričani, če ji gre verjeti, saj je bila napisana v Anonimnem eksperimentu. V tem trenutku vam še ne bomo razkrili, katere izmed njih so resnične, vam pa dajemo možnost, da se kot predavatelj prijavite na letošnji NEST.

Iščemo posameznike, ki bi bili pripravljeni z nami deliti svoje znanje, od tega, kako se hitrostno namesti Windowse do tega, kako bi najlažje osvetlili svoj računalnik kot novoletno jelko. Seveda pa lahko tudi predstavite kak inovativen projekt ali predlog, kako rešiti svet pred temno stranjo.

Kot vedno naj prijave tem romajo na team@slo-tech.com, kjer boste dobili tudi vse dodatne informacije.

40 komentarjev

V Kiberpipi se spet dogaja!

Obiskovalci, ki so ostali še po zakuski za KDE 4.2 release

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ker vreme še nekaj časa ne bo najugodnješe za prostočasne aktivnosti pod oblačnim nebom, vas ponovno vabimo v Kiberpipo, kjer ste ta teden morda že zamudili zabavno druženje ob izidu KDE 4.2, ki smo ga za vas organizirali v sodelovanju društvom Lugos. A ni še vse zamujeno, jutri se oglasite na Spletne urice, na katerih vam bo Urška Podobnik predstavila, kako v praksi deluje optimizacija spletnih mest, pozneje pa se bomo spet družili. Do 27.2. si v kavarni Metropol lahko ogledate, kakšne računalnike so izdelovala slovenska podjetja. Seveda pa se lahko oglasite kar tako, izkoristite prost dostop do interneta, ali pa se poigrate s starimi računalniki, ki jih razstavljamo v muzeju.

Če ste dejansko zamudili današnji Pipin...

1 komentar

Intelov predsednik odhaja v pokoj

Intel - Intel je včeraj objavil novico, da se bo njihov predsednik uprave Craig Barrett umaknil. Položaj namerava zapustiti maja po skupščini delničarjev, je dejal. Barrett se je Intelu pridružil leta 1974 in je od takrat do danes zasedal vrsto funkcij. Med leti 1998 in 2005 je bil izvršni direktor, nato pa predsednik uprave. Pri starosti 69 let se je odločil, da je napočil čas za upokojitev.

Barret je obiskoval Stanford, kjer je diplomiral, magistriral in leta 1964 še doktoriral na materialih. Na univerzi je ostal še deset, ko ga je v svoje vrste zvabil Intel, kjer je delal z mnogo znanimi ljudmi iz sveta tehnologije, denimo Robertom Noyceom, soizumiteljem integriranega vezja in mikročipa, Gordonom Moorom, ki ga poznamo po Moorovem zakonu, in Andyjem Groovom. Po 35 letih dela bo sedaj njegovo mesto zasedla Jane E. Shaw.

22 komentarjev

Pipin odprti termin: Shifting the paradigms

Slo-Tech - V torek, 18. aprila, vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na predavanje Kristjana Pečanca z naslovom Shifting the paradigms.

Posel kot evolucija? Katere so in kako delujejo gonilne sile poslovne evolucije? Je denar posledica evolucijskih sprememb - paradigm shift? Kako prepoznamo spremembo paradigme in jo izkoristimo?

Kristjan Pečanac, znan slovenski podjetnik, je eden prvih in redkih, ki je uspel v Slovenijo pritegniti tuj tvegani kapital v visokotehnološke startupe (Digital Development, Daisy Technologies). Kot podjetnik na treh celinah sveta si je nabral ogromno izkušenj in se na lastne oči prepričal, kaj in kako v svetu razvitega kapitalizma deluje in kaj ne.

0 komentarjev

Danes NEST.2004

Slo-Tech - Danes, točno ob 14. uri po srednjeevropskem poletnem času, bomo odprli vrata Slo-Techovega dogodka leta NEST.2004. Od Elektro-Primorska smo uspešno dobili 83-kilovatni vod, tako da z dobavo energije vašim računalnikom in vgrajeni množici ventilatorjev ter osvetljave ne bo težav. Prav tako se podatki že veselo zbirajo na DC++ priklopni točki, trije Pentiumi 4 ter AMDji 64 pa že poganjajo namenske strežnike.

Jutri za vas pripravljamo dvoje predavanj. Andraž Tori vam bo predstavil zmogljivo odprtokodno aplikacijo za nelinearno urejanje videa, sledilo pa bo predavanje Andreja Budje, ki bo govoril o prihajajočem operacijskem sistemu Windows Longhorn.

V komentarjih na novico bosto našli še...

26 komentarjev

Priprave na LAN

Slo-Tech - Danes ni in ne bo nič novic, saj so priprave na LAN v polnem zagonu. Že od jutra naprej postavljamo prizorišče in urejamo do sedaj največji Slo-Tech dogodek. Prijavljenih je 110 ljudi z računalniki, zaradi pomanjkanja elektrike in premalo močnih varovalk, pa smo se odločili, da ne bomo sprejemali nikogar, ki ni bil do tega trenutka prijavljen. Oziroma, do sedaj neprijavljene bomo sprejeli, le če bo še kaj prostora in dovolj električne energije. Še nekaj slik s prizorišča:

17 komentarjev