»

Uorokavljenje žic

Slo-Tech - Ko sem bral test "rokavčnika za žice" na Overclocker Cafe sem prišel do zanimive ideje.
Saj veste, da imajo skoraj vsi ventilatorji za osrednje in grafične procesorje tri žičke, ki zelo nemarno stojijo vsaka po svoje in se nam po možnosti zapletajo tja, kjer so najmanj potrebne.
Zakaj ne bi kupili tistih termalno skrčljivih tunelčkov (ponavadi črne barve), ki jih uporabljamo za izoliranje žic in ne bi s tem skupaj povezali neubogljivih žic. Saj je čisto preprosto. Samo namestite tiste "tunelčke" na žice in z vžigalnikom malce pogrejte, pa se bo nova črna preoblekica čudovito prilegala žicam. S tem boste zmanjšali turbulenco zraka in razmetanost ohišja. Da vam bo bolje jasno kaj mislim, si oglejte tole.

9 komentarjev

Slike GeForca 4

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe je nek njihov bralec poslal slike prihajajočega GeForce-a 4, ki jih je našel na HEXUS.net, še preden so jih morali na tej strani odstraniti zaradi prošnje NVidie. Vseeno so slike ostale in lahko jih najdete tukaj. Zanimiv hladilnik ter ogromno nekih kondenzatorjev na kartici... zanimivo. Bomo videli, kakšne bodo "uradne slike". Dodatek ob 15.18: Tudi na Overclocker Cafe so umaknili slike, zato sem bil primoran to sliko dati na svojo stran. A jo tudi mi odmaknemo?

3 komentarji

Dušilci za hrup

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe so dobili na test posebne "blazinice", ki so namenjene temu, da zmanjšajo hrup računalnika. Akasine blazinice so po poročanju avtorja članka zelo spremenile ton šumenja ventilatorjev, ki sedaj ni več tako živciral. Avtor ne more reči, za koliko se je zmanjšala glasnost izven ohišja, saj ni imel decibelmetra, pravi pa, da je sedaj ton, ki prihaja iz ohišja, veliko lažji za prenašati.

4 komentarji

Test Crystal Orba

Overclockers Cafe - Medtem, ko je na področju hlajenja procesorjev prišlo do precejšnjih sprememb, pa smo bili na področju hlajenja chipsetov deležni bolj majhnega napredka. Za hlajenje CPU-jev obstaja veliko odličnih hladilnikov, na chipsetih pa je do nedavnega kraljeval Blue Orb, ki je bil dolgo časa eden in edini najboljši hladilnik za tovrstno hlajenje. No na našo srečo, se je Thermaltake odločil narediti korak naprej pri hlajenju čipsetov. Tako je nastal Crystal Orb. Na Overclocker Cafe so objavili test tega hladilnika in če je testu verjeti, je hladilnik zares odličen. Bakrena sredica, odlično hlajenje, ravno dno, lep izgled in nizka glasnost. To so odlike tega hladilnika in kot kaže ima Thermaltake v rokah uspešnico.

0 komentarjev

Soyo K7V Dragon

Slo-Tech - Arg, vsi hočejo samo ASUS, EPoX ali ABIT matične plošče, na druge pa povsem pozabijo. Vendar povsem po krivici, saj tudi druga podjetja znajo narediti dobre matične plošče, ki kar uspešno konkurirajo preizkušenim overclockerskim izdelkom znanih podjetij. Tak je na primer SOYO, ki je med overclockersko srenjo treščil s svojimi Dragon ploščami. Ena izmed boljših je zagotovo K7V Dragon, ki bazira na DDR VIA KT266 čipsetu in je lepe črne barve, poleg tega pa vsebuje še 5 vijoličnih PCI slotov. Poleg kozmetičnih dodatkov plošča vsebuje še AGP Pro režo, RAID podporo, dober CMI8738 PCI-6ch-MX zvočni čip in integrirano mrežno kartico. Plošča ponuja tudi overclockerju prijazne nastavitve, vendar bomo zaman iskali VIO. Ker pa overclocker potrebuje tudi dober ventilator, bo gotovo bentil tudi nad zoprnimi kondenzatorji, ki so nanizani okrog socketa. Položaj sicer ni tako kritičen, saj kondenzatorji zasedejo samo eno stranico socketa, vendar se pri inštalaciji hladilnika iz Orb družine...

0 komentarjev

Vroče je

Cool Hardwarez - Verjetno ste to ugotovili že sami... VROČE JE! Človek je nad temperaturno spremembo sicer nejevolen, ampak škodi mu pa ne. Človekovemu najboljšemu prijatelju, računalniku, pa. Vsi, ki imamo navite procesorje in grafične kartice, se tega še predobro zavedamo.
Da pa bi naš procesor ostal primerno ohlajen tudi v tej vročini, moramo imeti dobro hlajenje zanj. Ali vodno, če ne pa vsaj dober cooler. Kot je naprimer TT Dragon Orb. Če je zares tako dober, kot jaz tukaj nakladam, si oglejte tu. Na testu je namreč Dragon Orb 3 z aluminijastim kontaktnim delom. Ugotovitev: Dragon Orb je zelo dober cooler. Dobil je 9 od desetih točk.

0 komentarjev

Global Win CAK 38 hladilnik

Tweakpc.de - Do sedaj ste že vsi, ki ste razmišljali o nakupu dobrih hladilnikov, slišali za GlobalWin proizvajalca. Sicer se teh hladilnikov ne da dobiti v Sloveniji, a po krivici. Kot je večina proizvajalcev odkrila, da bi bilo dobro, če bi se naredil hladilnik iz bakra, se je tudi GW odločil za to potezo. Rezultat je njihov CAK38 hladilnik. Kot vsak hladilnik iz bakra je tudi CAK38 zelo težak (seveda v primerjavi z aluminijastimi hladilniki). Kar je predvsem za pohvaliti, je to, da je hladilnik narejen iz enega samega bloka bakra, kar vodi k zelo dragi izdelavi in izjemni kvaliteti. Nekateri bakreni hladilniki imajo pine na bazo lotane, kar ni tako učinkovito, kot če je hladilnik narejen iz enega kosa. Vendar pa je cena tega hladilnika le 140 DEM. Videl sem hladilnike, ki so bili narejeni na isti način in so stali 350-450 DEM, kar si lahko privoščijo samo tisti z debelo denarnico. Na sebi ima hladilnik Delta ventilator, ki zmore kar 7000 rpm. Seveda pa je to povezano z glasnostjo, ki znaša...

0 komentarjev