»

MSI z V-Kitom, EVGA z X58 mATX ploščo

bit-tech.net - MicroATX plošče višjega cenovnega razreda očitno postajajo vedno bolj popularne. Inženirskemu primerku MSIja in uradnima ponudbama ASUSa in DFIja se tako pridružuje še EVGA s svojo X58 SLI Micro matično ploščo, namenjeno Core i7 procesorjem. Na zunaj se sklada z najnovejšimi ploščami iz vrst EVGA, saj ima črne in rdeče reže na črni tiskanini. Prek X58 in ICH10R veznega čipovja plošča podpira 2 PCIe x16 reži, na katerih je mogoče spariti 2 grafični kartici v CorssfireX oz. SLI, 6 SATA priključkov in 6 DDR3 rež. Slednje podpirajo do 1600 MHz pomnilnik v do treh kanalih. Manjkati seveda ne smejo tudi gumbi za vklop in ponovni zagon ter dvojni 7-segmentni LED prikazovalnik, s katerimi bo lažje razbrati, kje se zatakne preveč navit...

8 komentarjev

Za domače mojstre

Modificiran napajalnik

vir: Tech Juice
Tech Juice - Glede na to, da smo zakorakali v poletje in da se v tem času naši namizni mlinčki še bolj grejejo kot ponavadi, bo marsikomu v gonji za kar najbolj učinkovitim hlajenjem računalnika prišel prav ta vodič, ki lepo prikazuje, kako izboljšati pretok zraka skozi napajalnik - pri marsikateremu ne tako naprednemu navdušencu najbrž kar edini odvajalnik toplega zraka iz ohišja. Poseg ni zapleten, vendar zahteva nekaj previdnosti pri mrcvarjenju napajalnika. No, pa veliko užitkov pri modificiranju [;)].

10 komentarjev

Kako spajkati

Mikhailtech - Tukaj si lahko ogledate vodič o tem, kako postati profesionalec pri spajkanju. Kot sami veste (vsaj tisti, ki ste kdaj modificirali računalnik), je zelo težko natančno prispajkati tisti majhen košček žice na pravo mesto. Ta vodič se loti točno tega problema. Kaj vse potrebujemo za uspešno spajkanje in kako se le-tega lotimo. Na žalost pa vodič nima niti ene fotografije, zato je bolj teoretične narave. So pa vsaj nazorni opisi...

1 komentar

Vodič o odklepanju AMD-jev

ChillBlast - Saj vem, saj vem. To pa ja vsi znamo, boste rekli. No ja, za tiste, ki niste popolnoma prepričani je tukaj vodič, kako odkleniti AMD-ja tako, da bo delal. Tudi tisti, ki stvar že obvladate, vam predlagam, da si stran ogledate. Vodič je namreč pripravljen zelo nazorno in ima veliko fotografij. Je eden mojih najljubšh te vrste, ker ni veliko dolgočasnega nakladanja, ampak so večinoma zelo nazorne fotografije, ki vam bodo natančno pokazale, kaj vam je storiti.

4 komentarji

Kam postaviti računalnik?

Overclockedcafe - Res je, da lahko z ventilatorji storite veliko. Res je, da lahko s peltierjevimi elementi in vodnim hlajenjem storite še več. Samo vse te modifikacije so zaman, če ste računalnik postavili zraven radiatorja. Zato si tukaj oglejte vodič o tem, kam je najbolje postaviti računalnik. Ne, vodič ne odkrije Amerike ali razcepi atoma. V njem je zapisano vse, kar lahko normalen človek doseže z nekaj zdrave pameti. Ampak vseeno je lepo biti 100%-en, da je vaš računalnik postavljen v pravi kot, a ne? Torej le hitro brat.

0 komentarjev