»

Podatki iz socialnih omrežij dostopni preko zakona US-PATRIOT

Slo-Tech - Na spletni strani Lousiana State University so objavili zanimivo zgodbo, ki kaže na nevarnosti pri uporabi blogov in programov za socialna omrežja.

Eden njihovih študentov je namreč na Facebook odprl uporabniški račun, kjer je objavljal različne prispevke in fotografije iz svojega "študentskega življenja".

Po končanem študiju se je želel zaposliti in preden je zaprosil za državno službo je podatke o sebi zaklenil samo za svoje prijatelje, saj ni želel, da se z vsebino neumnosti, ki jih je objavljal kot študent seznani tudi njegov potencialni delodajalec. Sledilo je vabilo na razgovor, tam pa šok - delodajalec je očitno poznal detajlno vsebino njegovega zaklenjenega profila. Potencialni kandidat za službo je najprej posumil, da je informacija pricurljala od kakšnjega njegovega "prijatelja", ki je imel dostop do zaklenjene vsebine. A izkazalo se je, da je njegov bodoči državni delodajalec do vsebine dostopil na podlagi Patriot Act-a.

Omenjeni študent je kasneje službo vseeno...

22 komentarjev

'Zanimiv' opis...

The Register - Sam bi težko to primerjavo dveh operacijskih sistemov, Windows XP ter Read Head (ja, tako se včasih zapiše kakšni slovenski publikaciji ) Linuxa označil za objektivno, saj se opisovalec Oken praktično še pred začetkom opisa - odpiše. To objavljam kot karkoli drugega kot zanimivo branje. Na koncu je RH Linux primerjan še z Yugom. Mah, preberite, pa vam bo vse jasno... Klik!

26 komentarjev

Novice

Slo-Tech - Ker so očitno 2+1 pisuni premalo, smo se ponovno odločili objaviti prošnjo vsem, ki vas veseli pisanje novic za Slo-Tech. Da bo manj razočaranj, bom tokrat zelo natančno napisal pogoje sodelovanja. Pogoji:
  • pošiljanje novic na Slo-Tech je prostovoljno in neplačano delo. Zanj verjetno nikoli ne boste dobili niti tolarja
  • od vas želimo VSAJ 3 novice na dan
  • imeti morate KONČANO srednjo šolo, tako da je čim manj problemov s kontrolkami in ostalimi izgovori za nepisanje novic
  • zavedati se morate, da bo vaše ustvarjalne dosežke gledalo približno 3000 ljudi na dan
  • preden boste vklopljeni, od vas pričakujemo vsaj teden dni rednega pošiljanja novic na nabiralnik@slo-tech.com. Novice mogoče ne bodo objavljene, vendar bomo kljub temu lahko občudovali vaš slog pisanja in se na njegovi podlagi tudi odločili
Če koga potem, ko je prebral zgornje pogoje, pisanje še vedno zanima, naj nam to prosim sporoči....

12 komentarjev

Za vse tiste, ki pošiljajo novice

Slo-Tech - Vidim, da ste se tudi bralci novic opogumili in nam poizkušate olajšati naše garaško delo. To me je kar malce presenetilo, še posebej v dneh, ko je najbolj vroče in bi po vseh teorijah morali lenariti. Sem pa toliko bolj razočaran, ker bolj malo pošiljate linke, ki pa so nujno potrebni za preverjanje pristnosti same novice. Zato prosim, če v prihodnje zraven novice dodate še link. Hvala.

0 komentarjev

Prošnja...

Jaz - Vse, ki pošiljate novičke v naš nabiralnik prosimo, da pri novici dodate tudi vir. Novice na Slo-Techu ne objavljamo, če nimamo ustrezno preverljivega vira. Slabe izkušnje pač delajo svoje . Danke!

0 komentarjev

100x CD-ROMi

Slo-Tech - Podjetje Afreey je predstavilo še en mejnik na področju optičnih pogonov, in sicer svoj True-X DVD/CD-ROM pogon. Gre za trenutno najhitrejši bralnik CD in DVD ploščkov, hitrost pa si zagotavlja s tehnologijo True-X, ki smo jo videli že v Kenwoodovem 72x dirkaču. Skrivnost te tehnologije je branje z več laserji naenkrat, kar omogoča manjšo hitrost vrtenja ploščka s podatki, toda zelo velike prenose. Afreeyev izdelek tako DVDje bere s kar 25x hitrostjo, CDje pa s 100x, kar teoretično pomeni prenos 13.5MB/s. Žal podjetje nima nobenega zastopnika v Evropi, tako da OZZY (ki je novico poslal) priporoča čimprejšnjo nabavko kakšnega...

6 komentarjev

Spreminjanje VIO voltaže na GF2 MX

Slo-Tech - Gpodob (hm vse, ki pošiljate novice na naš nabiralnik bi prosil, da se podpišete, tako da vemo komu se moramo zahvaliti) nam je posredoval zanimivo povezavo na to azijsko stran. Gre za nekakšen projekt navijanja Herculesovega GF2 MX, ki se je, kot je v navadi pri Azijcih, sprevrgel ve besno modificiranje. Avtor je na ubogega MXa najprej namestil ogromne hladilnike, potem pa se je spravil dejansko lotati in modificirati vezje kartice. Rezultat tega naj bi bil večja napetost na procesorju, kar je omogočilo njegov neverjetni rezultat: 260/230MHz! Aja, kartico je na koncu projekta tudi uničil . Sam sicer iz članka nisem uspel razbrati veliko, toda mogoče boste nekateri bolj vztrajni.

1 komentar