»

Google odšteva

vir: Hexus
Hexus - Google je poln velikonočnih jajc, skritih posebnosti, ki jih v svoje aplikacije zapakirajo programerji in uporabnikom, ki jih najdejo, večinoma polepšajo dan. Tokrat gre za nekoliko manj skrito jajce, saj Google.com in Google.co.uk (na Google.si si morate vklopiti angleški vmesnik), če ob praznem iskalnem polju pritisnete gumb 'I'm feeling lucky', prikažeta odštevanje sekund. Najverjetneje gre za odštevaje do konca leta, saj je ob času pisanja novice odštevalnik pri približno 1295000 sekundah, kar nanese slabih 15 dni. Teh slabih 15 dni se, ponovno ob času pisanja novice, lepo poravna z novim letom v našem predelu sveta, a, začuda, prehiteva novo leto v Severni Ameriki.

Prav to neujemanje mnogim da slutiti, da to ni odštevanje do novega...

29 komentarjev

Google krajša URL-je

Google - Spletni servisi, ki iz dolgih in zamudnih naslovov spletnih strani napravijo kratke povezave (bolj znan je npr. tinyurl), so v zadnjem času postali izredno popularni. Ocenjujejo, da je tovrstnih strani na spletu že več kot sto, pridružuje pa se jim še veliki Google. Registrirali so domeno goo.gl, ki počne točno to. Za razliko od obstoječih strani, ki jih lahko uporabniki prosto obiščejo in uporabijo za krčenje naslovov, je Googlova nekoliko izbirčnejša. Njena uporaba je namreč vdelana v Googlovo orodno vrstico za brskalnike in Feedburner RSS, ki ju lahko sedaj uporabimo v ta namen. V uradni predstavitvi na blogu pravijo, da morda v prihodnosti storitev razširijo tudi na samostojno uporabo.

22 komentarjev

Google razvija svoj telefon

Google - Google je še pred dvema mesecema zanikal izdelavo lastnega pametnega telefona, s katerim bi tekmovali z ostalimi ponudniki Androidnih telefonov. Na spletu so bili vedno glasnejši govorice in indici, da je Google besedo snedel, kar so v soboto zjutraj tudi potrdili.

Uradno so v Mountain Viewu potrdili obstoj lastnega koncepta Androidnega telefona. Dejali so še, da so ga že razdelili med svoje zaposlene, ki so običajno poskusni zajčki za vse tehnološke igrače...

10 komentarjev

Google predstavlja Goggles za Android, blokira Navigation izven ZDA

engadget - Google je znan po revolucionarnih izdelkih oz. revolucionarnih spremembah pri ponujanju že obstoječih stvari (Wave, GMail s takrat nepredstavljivim gigabajtom prostora). Google Goggles torej zgolj sledi ustaljenim tirnicam pri Googlu. Aplikacija za telefone z Androidom, ki je zaenkrat na voljo le za ameriški trg, omogoča iskanje informacij s pomočjo slik. Kot primer pri Googlu navajajo sliko knjige, med rezultati pa se npr. znajdejo povezave na spletne trgovine, kjer knjigo prodajajo, in recenzije knjige. Skenirati je mogoče tudi vizitke, kjer Goggles omogoča neposredno kontaktiranje (npr. s klicem) oz. shranjevanje kontakta v imenik. Goggles pomaga tudi pri zbiranju informacij za slavne slike (ime in avtor slike, tehnika, itd.) in...

22 komentarjev

Tudi letos sekundo daljša najdaljša noč

Slashdot - Po treh letih bomo spet našemu merjenju časa dodali prestopno sekundo, da bo naš čas čim bližje sončnemu, so izračunali v IERS. Problem je zelo enostaven. Zemljin dan po stari definiciji sekunde traja 86.400 sekund in kljub temu da od leta 1967 eno sekundo določa 9.192.631.770 period EM-sevanja, ki ustreza prehodu med dvema hiperfinima nivojema osnovnega stanja atoma cezija 133, je lepo, da je sonce v zenitu res točno ob dvanajstih (če smo seveda na 15. poldnevniku za srednjeevropski čas). Ker se Zemlja počasi ustavlja, je potrebno univerzalnemu času UTC bolj ali manj periodično dodajati prestopne sekunde, kar se lahko zgodi 30. junija ali 31. decembra. S tem poskrbimo, da je UTC manj kot 0,9 sekunde oddaljen od pravega sončnega časa UT1. Mednarodni atomski čas TAI upočasnjevanja ne upošteva, zato se vsakokrat za sekundo oddalji od UTC. Prihodnje leto bo razlika znašala že 34 sekund.

Od leta 1972, ko dodajamo prestopne sekunde, smo tako skupaj dodali 23 sekund. Zadnjikrat smo to...

17 komentarjev

StarCraft 2 prihaja...

Daily Tech - Vsi dvomi so se razblinili, Blizzard ne odšteva več. Prihaja StarCraft 2! "Hell, it's about time!" pravijo pri Blizzardu in še res je tako. Mnogi navdušenci te legendarne igre se bodo spet lahko pomerili v vlogi Protossov, Terranov ali Zergov. Ustvarjalci igre obljubljajo nove enote, izboljšan način bojevanja, nove taktike ter dodelan 3D grafični pogon. Obetavno.

Datum izida je zaenkrat še skrivnost, na voljo pa je že trailer in tudi kratki in-game filmček. Preostane nam samo še odštevanje in upanje na čimprejšnji izzid.

Več vam razkrije izvorna novica.

14 komentarjev

Prihaja Microsoftov FlexGo

Beta News - Kaj ima Slovenija skupnega s Kitajsko, Indijo, Vietnamom, Mehiko, Rusijo in Madžarsko? To, da bodo omenjene države po Braziliji menda kmalu deležne dobrot Microsoftovega predplačniškega programa FlexGo, ki naj bi znižal začetne stroške investicije v nakup računalnika.

V zadnjem času so očitno moderni samaritanski programi računalniškega opismenjevanja manj razvitih predelov sveta, s poceni opremo. Pri MIT-u tako snujejo prenosnik za 100$, Kitajci si bodo kmalu lahko omislili gizma za 150 zelencev, tudi Intel je ponudil prenosnika Eduwise za 400 dolarjev.

Tako tudi pri Microsoftu očitno niso mogli sedeti križem rok in gledati, kako se v vsej tej ponudbi promovira pretežno konkurenčna programska oprema. Najprej so izdali diskontni Windows Starter Edition, sedaj pa so splovili še pobudo FlexGo, ki predvideva, da bi uporabnik, za nekoliko predelan PC, odštel približno tretjino do polovico tržne cene, sam računalnik pa bi prešel v last banke oziroma druge ustanove, ki bi...

13 komentarjev

Odkrili prvi virus na mobilnikih

News.com.au - Iz antivirusne programske hiše Kaspersky sporočajo, da so identificirali prvi virus, ki napada mobilne telefone in se širi po operacijskih sistemih Symbian (uporabljen v mobitelih Nokia) preko modrega zoba. Imenuje Cabir, vse kar naredi pa je, da na pozdravnem zaslonu izpiše beseda Caribe in se nato razpošlje na vse dosegljive telefone, ki ustrezajo zgoraj naštetim standardom. Zdravila ta trenutek še ni.

Odštevanje do prvega antivirusnega programa za mobilnike se je začelo ...

15 komentarjev