»

Navijanje ATI Radeon X800XT

Akiba PC-Tuning - Ne davno tega je ATI izdal svoje najnovejše in najhitrejše kartice. Serija X800 obeta veliko hitrosti in surovo moč. Vendar pa tudi ta moč in hitrost ni zadovoljila vseh uporabnikov.

Na tej strani najdete posnetke extremnega navijanja Radeona X800pro in X800XT. Na Intelovem sistemu, navitem na 4Ghz jim je upelo spraviti jedro Radeona X800TX na 717MHz, jedro Radeona X800PRO pa na 696Mhz, tako da so dosegli 15738 točk v 3Dmarku 2003 oziroma 33484 točk v 3Dmarku 2001. Vse kar za tak podvig potrebujete je nekaj suhega ledu in stekleničko etanola, ter seveda živce.

19 komentarjev

Athlon 2800+ na CeBitu?

Clubic - Če gre verjeti članku na francoski strani Clubic, potem je AMD na CeBitu prikazal primerek novega Athlona z oznako 2800+, ki naj bi po izračunih deloval s frekvenco 2.2 GHz. Clubicovci so procesor samo slikali zraven Palomina, niso pa priložili kakršnihkoli dokazov, da je slikani čip res to kar naj bi bil. No, če je v vsem skupaj vsaj kanček resnice, potem imamo dokaz, da se AMD v začetku aprila pripravlja na resno ofenzivo. Članek najdete tukaj, če pa vam francoščina ne leži ravno najbolje, pa si lahko preberete niti ne tako slab prevod na Googlu. Še slikica domnevnega Athlona 2800+:

2 komentarja

Več in več in več in več napetosti

Slo-Tech - Naš Sergio je pač odvisen od voltaže. Če je nima dovolj v svojem procesorju ni srečen. Zato je na svoji "brand new" plošči izvedel trik, ki mu je zvišala napetost. Od 1,85 V je priletel na kar 2,05 V napetosti! Ogromno! Kako? Samo prilotamo en uporček in voila! Toda, da ne boste sedaj pospajkali desetih pinov, vam je v članku razložil kam točno priciniti upor. Ogled za vse hardcore overclockerje obvezen!

7 komentarjev

Neonke

Dan's DATA - Računalničarji so že od nekdaj radi vtikali razno razne neonke v računalnik. Te stvarce so nadvse primerne za olepšanje povprečno dolgočasnega računalnika. Tako pravi tudi Dan, ki se je malce poigral z raznobarvnimi neonkami. Njegov članek najdete tukaj.

0 komentarjev

Izboljšava hlajenja v ohišju

Overclockers Australia - Bližajo se nam vroči poletni časi, ko bodo procesorji in vse, kar diši po siliciju še bolj vroči, kot ponavadi. Zaradi tega se na internetu vsak dan pojavljajo novi članki na temo hlajenja. Eden izmed bolj zanimivih govori o hlajenju ohišja. Ta članek je nekaj posebnega, ker se ne ravna po stokrat preizkušenih metodah, ampak uporablja nekatere alternative (primer: namesto, da bi bil glavni dotok zraka v ohišje na sprednji strani, ga ima testni sistem na zadnji strani). Skratka zanimivo branje. Članek najdete tukaj.

6 komentarjev

Dual Athloni pod linuxom

News Forge - Fantje z News Forga so se imeli priložnost poigrati z enim izmed redkih AMDjevih dvoprocesorskih mašin na svetu. Šlo je za Dual 1.2GHz mašino na predprodukcijski Tyanovi AMD760MP plošči z 256MB PC2100 DDR DRAMa, na žalost pa se s pošastjo niso mogli igrati dalj časa, saj je šlo za sejemski primerek. Na stroju je tekel linux in tako je edini benchmark, ki so ga lahko pognali v tem kratkem času bilo compilanje kernela. Vseeno gre za dokaj natančen test hitrosti procesorjev in sistema in moram priznati, da so rezultati, ki so jih dobili precej impresivni. Z enim procesorjem je postopek trajal 4.51 minute, z dvema pa okrogli dve minuti, kar je 147% pospešek. Whoa! Celoten članek najdete tukaj.

1 komentar

BlowHole vodič

CaseEtc - Čeprav je takšnih in drugačnih vodičov za izdelavo BlowHolow (če mi nekdo najde pameten slovenski prevod dobi liziko!), je ta na CaseEtc zares vreden ogleda. Fantje so se članka lotili pošteno in uspelo jim ga je napisati na zelo jasen in informativen način. Ogled priporočam vsem, ki jih mikajo modifikacije ohišja, ogled pa ne bo škodil niti starim mačkom, saj bodo zagotovo izvedeli kaj koristnega. Priporočam!

4 komentarji