»

Izid Crysis 2 prestavljen v leto 2011

Slika s predstavitve CryEngine 3, pogona, na katerem je osnovan Crysis 2

vir: Wikipedia
bit-tech.net - Ob izidu je bil Crysis predstavljen kot igra, ki bi jo zasnoval sam Bog za poganjanje na svojem sistemu. Do takšnega mnenja je prišlo zaradi izredne zahtevnosti igre, ki je na kolena spravila še najdražje sisteme, ki niso bili sposobni izpljuniti uporabnega števila sličic na sekundo na najzahtevnejših nastavitvah. Dobri dve leti po izidu, ki se je zgodil 6. marca 2008, imajo mnogi sistemi še vedno težave z zahtevnejšimi nastavitvami, a se situacija počasi izboljšuje. To bi seveda znal spremeniti izid naslednika, Crysis 2. Crysis 2 bo uporabljal prenovljen grafični pogon, CryEngine 3, medtem ko je prvi Crysis uporabljal drugo različico - prva je poganjala prav tako vizualno impresiven ter zahteven Far Cry. Izid Crysis 2 za vse tri večje platforme, osebne...

53 komentarjev

Blizzard zahteva prava imena na svojem forumu

Real ID v akciji

Slashdot - Pred kratkim je Blizzard uvedel Real ID, ki bo igralcem nekaterih trenutnih iger in prihajajočih iger na Battle.net omogočil navesti svoje pravo ime, s katerim se bodo lahko povezali z drugimi prijatelji. Uporaba te dodatne ravni identifikacije bo prostovoljna.

Bo po uporaba Real ID in s tem razkritje pravega imena potrebna za sodelovanje na forumih za StarCraft II in World of Warcraft: Cataclysm. Uporaba bo postala obvezna do 27. julija, ko bo izšel StarCraft II. Z ukinitvijo anonimnosti želi Blizzard dvigniti kakovost forumskih prispevkov in iztrebiti razne goreče vojne in podpihovanja (flame wars, trolls). Nekateri klasični forumi, med drugimi tudi tisti za Battle.net, bodo ostali nespremenjeni.

36 komentarjev

StarCraft II v Južni Koreji le za polnoletne

Duke Nukem: Starcraft edition?

vir: Ars Technica
Ars Technica - Težko pričakovani StarCraft II: Wings of Liberty je v Južni Koreji doživel zapreko v obliki starostne omejitve igralcev. Državni Game Rating Board je namreč določil, da bodo drugo izdajo nadvse popularne strategije lahko igrali le polnoletni igralci, v primerjavi z oznako 12+ za originalni StarCraft in njegove razširitve. StarCraft II naj bi že pred tem dobil nekoliko višjo oznako, 15+, Blizzardovi popravki, ki bi omejitev znižali, pa bi lahko povzročili še večje zamude že tako ali tako pozne igre.

Če se pri Blizzardu na odločitev želijo pritožiti, imajo 30 dni časa. Slednje bi bilo smiselno, sploh če upoštevamo, da kar polovica 10 milijonov licenc za prvotni StarCraft domuje prav v...

30 komentarjev

StarCraft II v beta stadiju

HotHardware - Mnogi ljubitelji strategij, sploh Blizzardovega StarCrafta, bodo nedvomno navdušeni nad podatkom, da je Starcraft II vstopil v beta fazo razvoja. Pri Blizzardu so tako zagnali prvi del programa zaprtega beta testiranja, kar pomeni, da so prvi (bodoči) uporabniki že dobili svoja povabila. Namen zaprtega beta testiranja Starcraft II: Wings of Liberty, kot je uradno ime naslednika kar 12 let starega StarCrafta, je najti potencialne težave v zmogljivostih posameznih ras, ki bi povzročile neuravnovešene boje, ter iskanje hroščev v Battle.net, spletnem servisu za StarCraft, StarCraft II, World of Warcraft in vse bodoče Blizzardove igre. Battle.net bo očitno nekoliko predelan in v takšni obliki javnosti predstavljen skupaj z izidiom StarCraft...

35 komentarjev

Modern Warfare 2 prek milijarde

vir: CNet
CNet - Že pred časom smo poročali, da je celotna franšiza Call of Duty presegla vrednost treh milijard dolarjev, čemur je takrat pomagal predvsem Modern Warfare 2, do takrat vreden 550 milijonov dolarjev. Ta številka je danes že znatno večja, še več, presegla je milijardo dolarjev. Milijardni zaslužek je v tem poslu nekaj izjemnega, poleg najnovejše izdaje Call of Duty je podobno recimo uspelo filmskim uspešnicam Jamesa Camerona Avatar in Titanic ter Batman: The Dark Knight.

Call of Duty: Modern Warfare 2 je milijardo dolarjev zaslužil v le dveh mesecih na policah trgovin, kar je prav tako osupljiv dosežek. Največji dobiček imajo od tega, jasno, pri Activision Blizzard, a je to skorajda le kaplja v morje, saj naj bi njihov World of Warcraft od naročnin prav tako zaslužil milijardo...

28 komentarjev

Diablo 3 premaknjen v leto 2011

Minilo bo še dobro leto

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Po (za ljubitelje grozljivki) zamujanju igre Starcraft II, katere izid je bil prestavljen v leto 2010, se zgodba ponavlja tudi z Diablo 3. Sprva so ljubitelji upali, glede na uradne informacije, da se bo izid zgodil že v letu 2010, morda še pred Starcraft II, a temu ne bo tako. Blizzardov podpredsednik razvoja iger, Rob Pardo, je povedal, da Diablo 3 v nobenem primeru ne bo izšel pred Starcraft II. Še več, njegov izid naj bi celo zamudil prihodnje leto, kar pomeni, da bo igra izšla šele v letu 2011. Pardo je povedal, da izide svojih iger vedno napovedo prekmalu. Zamude sicer niso posledica premajhne delovne sile, temveč načina razvoja pri Blizzardu. Poleg iterativnega načina razvoja vsaka njihova igra uporablja tudi ločeno razvijalsko ekipo. Od zdaj naprej naj...

46 komentarjev

Starcraft 2 brez LAN večigralstva

vir: Wikipedia
bit-tech.net - Novica, da Starcraft 2, ki ga mnogi že nestrpno pričakujejo, ne bo podpiral večigralstva preko lokalne mreže, odmeva po internetu in je povzročila mnogo razburjanja. Marsikdo je, ko je novico slišal prvič, verjetno dobil pogled začudenja, a Blizzardovemu Robu Pardu, ki je podpredsednik razvijanja iger, podpora LAN večigralstvu ni bistvena.

Gospod Pardo celo meni, da bo delež igralcev, ki bodo funkcijo pogrešali, precej majhen. Za to potezo so se odločili, da bi lahko vsakršno večigralstvo povezali z njihovim omrežjem Battle.net. Če le-ta iz kateregakoli razloga ne bo dosegljiv, večigralstvo enostavno ne bo možno, vsaj ne s človeškimi nasprotniki. Čeprav je mnenja, da funkcija ni...

19 komentarjev

Starcraft II zamuja

Starcraft II

vir: Wikipedia
TG Daily - CEO Activision Blizzarda, Robert Kotick, je potrdil, da bo Starcraft II zamudil jesenski izid. Po novem bo izšel šele v letu 2010, podobno kot Singularity. Vseeno letošnja jesen ne bo dolgočasna, saj samo Activision Blizzard pripravlja veliko bero izidov, kot so npr. novo nadaljevanje Call of Duty (Modern Warfare 2), Guitar Hero 5, DJ Hero, Band Hero, leto pa seveda ne bi bilo popolno brez še enega nadaljevanja Tony Hawk franšize, Tony Hawk: Ride.

Poleg obetajoče bližnje prihodnosti pa so pri Activision Blizzardu navdušeni tudi nad nedavno preteklostjo. V času ekonomske negotovosti se je njihov marketinški delež v Severni Ameriki in v Evropi celo povzpel, z lanskih 9,9 % na 12,7 %....

29 komentarjev

StarCraft 2 prihaja...

Daily Tech - Vsi dvomi so se razblinili, Blizzard ne odšteva več. Prihaja StarCraft 2! "Hell, it's about time!" pravijo pri Blizzardu in še res je tako. Mnogi navdušenci te legendarne igre se bodo spet lahko pomerili v vlogi Protossov, Terranov ali Zergov. Ustvarjalci igre obljubljajo nove enote, izboljšan način bojevanja, nove taktike ter dodelan 3D grafični pogon. Obetavno.

Datum izida je zaenkrat še skrivnost, na voljo pa je že trailer in tudi kratki in-game filmček. Preostane nam samo še odštevanje in upanje na čimprejšnji izzid.

Več vam razkrije izvorna novica.

14 komentarjev

Blizzard odšteva

Slo-Tech - Če si dragi bralec ogledaš Blizzardovo domačo stran, lahko vidiš časovno lestvico, na kateri so razporejene vse njihove pretekle igre. Ko boš preletel vse naslove (od leve proti desni), in zraven uživaško obujal spomine, boš na koncu ugledal vprašaj. Blizzard odšteva.

Do izida Starrcaft 2? Diablo 3?

70 komentarjev

Blizzardu ponovno uspelo

Blizzard - V ponedeljek je Blizzard objavil novico, da so igro Warcraft 3 prodali v miljon izvodih. Igra, ki je prišla na police 3. julija se je tako povzpela na prvo mesto najbolje prodajanih iger. Podobne uspehe je Blizzard doživel že z Diablom 2 ter njegovim razširitvenim paketom. Več informacij si lahko preberete tukaj.

5 komentarjev

Sliko mojemoje ljubice, prosim, pa kar na čelo...

Večer - Imate mlajšega brata/sestro/sina/hčerko? So vaši nadobudni najstniki od vas kdaj zahtevali nemogočega, v stilu: "Ej, bratec, men je pa Claudia Shiffer tok fletna, pa kakšne žnabelne ma, jst jo hočem met natisnjeno kar na čelu!" In, kakopak, niste vedeli, kako tej nemogoči želji ustreči? Od zdaj naprej tudi to ni več problem. Podjetje Print Dreams ima za takšne probleme ustrezno rešitev. Reče se ji tiskalnik, s katerim lahko tiskamo na zid, blago, spodnjice, glave (hehe [:D]), mize in še kam. Klik!

6 komentarjev