»

Applov iPhone napak prestavil uro

Telegraph News - Premikanje urinih kazalcev ob prehodu s poletnega časa na sončni čas in nazaj ne povzroča težav le ljudem, marveč tudi elektronskih napravam. Za največje število prepoznih prihodov na delo je letos poskrbel Applov iPhone, ki v Evropi ni uspel pravilno prestaviti ur in sprožiti jutranjega alarma. Zatem ko so se s podobnimi težavami ubadali v Avstraliji in na Novi Zelandiji na začetku oktobra, Apple hrošča ni popravil, zato se je včeraj množica Evropejcev zbudila uro prepozno.

Applov iPhone 4 je ponoči ob 3.00 po lokalnem času pravilno prestavil uro nazaj na 2.00, a je hrošč povzročil zmedo v budilki. Ta je zazvonila uro kasneje, kot je bila nastavljena, če je bil alarm periodičen (zazvoni vsak ponedeljek ...). Enkratno nastavljenih...

49 komentarjev

ASUS in MSI pripravljata H57 plošče

Asus P7H57D-V EVO

vir: Expreview.com
Expreview.com - V prvih tednih januarja prihodnjega leta bomo ugledali Intelove dvojedrne procesorje, izdelane na novejši, Nehalem arhitekturi. Poleg dveh procesorskih jeder bodo Clarkdalei imeli vgrajeno tudi grafično jedro, ki bo, za razliko od procesorja (32 nm), izdelano v 45 nm-proizvodnem procesu. Da bomo lahko uporabniki gledali tudi sliko, ki jo bodo izrisovala ta jedra, bo potrebna drugačna matična plošča. Prva primerka, ki sta bila po Computexu pokazana javnosti in sta že na dobri poti v proizvodnjo, sta Asusovi in MSIjevi plošči, ki sta opremljeni z veznim čipovjem H57 - le-to poleg povezave DMI doda še povezavo FDI (Flexible Display Interface), namenjeno izključno grafični komunikaciji, ki je potrebna...

4 komentarji

Težave z iPhoni in Intel P55 deloma rešene

engadget - Pred dobrim tednom smo poročali, da imajo uporabniki matičnih plošč z veznim čipovjem Intel P55, ki uporabljajo Windows 7, težave s povezovanje Applovega iPhona prek na ploščo vgrajenih USB vrat, oz. v nekaterih primerih tudi prek USB priključkov na razširitveni, PCI kartici. Izdelovalci matičnih plošč so bili takrat popolnoma v temi, a so seveda obljubili, da bodo zadevo raziskali in ponudili rešitev za nastale težave.

Kot prvi je uporabnike iPhonov rešil Gigabyte, ki je za svoje plošče izdelal nov BIOS. Nova beta različica BIOSa je za prenos na voljo tukaj, pri PCWorld pa poročajo, da so uporabniki Applovega uradnega foruma, ki so uporabili beta različico, zadovoljni z rezultati. BIOS popravek seveda ne reši zapletov uporabnikov plošč ostalih proizvajalcev, a je vsaj korak v pravo smer.

0 komentarjev

Intel P55, Windows 7 in iPhone se ne marajo

The Register - Konec preteklega tedna so se na internetu zakrožila poročila nejevoljnih uporabnikov vrhuncev tehnike - Windows 7, iPhona ter Intelovega čipovja P55. Sporadična poročila o napaki se pojavljajo že šest tednov, sedaj pa so vse skupaj pograbile tudi medijske hiše in iz vsega zagnale nekoliko večji cirkus.

Problem je sledeč. Uporabniki, ki so svoj iPhone prek USB-vhoda povezali s sistemom z Windows 7 (64-bit), so ob poskusu sinhronizacije telefona z računalnikom žalostni zrli v napis o napaki 0xE8000065. Konfiguracije neposlušnih računalnikov so bile različne, vsem pa je bil skupen Intelov vezni nabor P55 Express, Windows 7 in iPhone z iTunes za Windows. Nekateri so uspeli problem zaobiti z uporabo USB-vhodov na PCI-razširitveni kartici, drugim ni uspelo niti to. Eden izmed proizvajalcev matičnih plošč, Asus, je dejal, da še zbirajo koristne informacije, medtem ko ostali molčijo. Microsoft in Intel sta prav tako dejala, da raziskujeta pojav in da bosta v primeru odkritih napak na...

17 komentarjev

Na Kitajskem dočakali drag iPhone

Apple Store v Pekingu

The Wall Street Journal - Tudi država z največ prebivalci na svetu se je včeraj vpisala na Applov zemljevid sveta. Tako je, včeraj je Apple v sodelovanju z operaterjem China Unicom uradno začel prodajati svoj hit poletja iPhone na tem milijardnem trgu. Na voljo si tri verzije, ki pa so za tamkajšnje razmere presenetljivo drage - osemgigabajtni iPhone 3G stane 5000 juanov (500 evrov), šestnajstgigabajtni iPhone 3GS stane 5880 juanov (580 evrov), najdražji pa je 32-gigabajtni iPhone 3GS za 7000 juanov (700 evrov). Na voljo so različna naročniška razmerja, ki mesečno veljajo od 12 do 80 evrov. Zanimivo je, da najdražji iPhone z najrazkošnejšim paketom v dveh letih uporabniku pobere 2100 evrov, medtem ko je enak paket v ZDA na voljo za 1700 evrov....

94 komentarjev

Mozilla pripravlja Fennec za Androide in nekaj za iPhone

Slo-Tech - Medtem ko nas do sočasne izdaje Firefoxa 3.6 in mobilnega Firefoxa (Fenneca) 1.0 za Nokiino mobilno platformo Maemo loči le še kak mesec, Mozilla aktivno razvija tudi podporo za preostale mobilne platforme. Fennec 1.0 za Windows Mobile bo tako izšel kmalu po izdaji za Maemo, skupaj s Firefoxom 3.7 pa utegne biti že v prvi polovici leta 2010 na voljo tudi mobilni Firefox za Android. Po besedah Jayja Sullivana, podpredsednika Mozillinega mobilnega oddelka, je bil Android do nedavnega omejen na Javo, kasneje izdani Android NDK pa uporablja C/C++, kar uporablja tudi Mozilla za ravoj Firefoxa.

Neznan izdelek, ki pa z veliko verjetnostjo ni mobilni brskalnik, pa bo Mozilla po besedah svojega prvega moža Johna Lillyja čez nekaj tednov poslala v iPhononov App Store. Program naj bi "presenetil ljudi" in nekateri ugibajo, da gre za Weave.

4 komentarji

C64 emulator za iPhone spet prepovedan, obilica novosti z Androidom

Spotify na iPhone in HTC Hero

vir: engadget
engadget - Emulator za legendarni Commodore64, ki emulira ta stari računalnik na Applovem iPhoneu, je tokrat živel zgolj dva dni. Sprva je bil predstavljen v juliju, a ga je Apple zavrnil, ker je emulator podpiral tudi okolje BASIC, ki z nadaljnjim poganjanjem samoizvršljive kode krši Applove SDK pogoje. Pred dvema dnevoma se je na App Store vrnila popravljena različica, ki naj ne bi omogočala dostopa do okolja BASIC, a očitno temu ni bilo tako.

Manomio, studi, ki stoji za emulatorjem, je okolje BASIC zgolj skrilo, in ne odstranilo, v upanju, da ga bo Apple v prihodnosti dovolil. Če bi do tega prišlo, bi se BASIC vključilo zelo hitro z...

7 komentarjev

Apple iPhone 3GS za 99 dolarjev?

X-Bit Labs - Na spletu so se pojavile govorice, da Apple pripravlja oskubljeno verzijo svojega iPhona, ki bo bistveno cenejši od obstoječih. Novi iPhone 3GS z 8 GB pomnilnika naj bi stal 99 dolarjev z dvoletno naročnino, kolikor stane tudi starejši iPhone 3G podobnih karakteristik. Čeprav so te vesti neuradne in nepotrjene, so dokaj logične. Apple je z intenzivnimi rabati počasi spraznil skladišča svojih iPhonov 3G, sedaj pa jim bodo začeli ostajati neprodani iPhoni 3GS. Te bi veljalo ponuditi tudi kupcem, ki si drage verzije (199 dolarjev za 16 GB in 299 dolarjev za 32 GB) ne morejo privoščiti, in zanje je cenejša različica kot naročena.

Mimogrede pa še poglejmo, kako bodo ameriške banke začele izkoriščati funkcije iPhonov. Banka USAA namreč načrtuje nadgradnjo aplikacije za iPhone, ki bo omogočila unovčevanje čekov kar preko telefona. Prejemnik bo ček (ameriški plačilni sistem še vedno v veliki meri temelji na čekih, medtem ko Evropejci uporabljajo nakazila med transakcijskimi računi)...

31 komentarjev

Dvoslojni DVD-ji so na poti

PC World -

Nova generacija zapisovalnikov DVD, ki bodo sposobni ploščke zapisovati dvoslojno in tako na enega zapeči do 8,4 gigabajta podatkov, se nezadržno približuje. DVD-DL oz. DVD-9 zapisljivi ploščki naj bi prišli na tržišče že junija, ko bo Sony začel prodajati svoje enote. Ostali proizvajalci se jim bodo pridružili kmalu.

Še vedno bo problem DVD-R in DVD+R standarda ostal, saj bosta v vzporedni uporabi še vedno oba. Sony je sicer zatrdil, da bo podprl oba, večina ostalih proizvajalcev pa bo sprva podprla DVD+R inačico. Drobni tisk vas opozarja še, da dvoslojnih ploščkov ne bo možno zapeči več kot enkrat, njihova cena pa bo znašala okrog deset dolarjev. Več o tem.

16 komentarjev

ABITov FlashMenu

HardOCP - Za večino drugih proizvajalcev se je na področju flashanja BIOSa zganil tudi ABIT in najavil FlashMenu aplikacijo. Gre za programček, ki ob zagonu preveri trenutno različico BIOSa, se poveže z ABITovo web stranjo in vam pomaga izbrati in uporabiti novi BIOS. Seveda vse poteka iz Windowsov, tako da čisti DOS in boot diskete dokočno postajajo stvar preteklosti. Za več informacij in spisek plošč, ki zadevo podpirajo pa pojdite sem.

1 komentar

Opravičilo za včeraj

Jaz - Sorry za izostanek novic z moje strani včeraj, folkeci. Ne, nisem si vzel prostega dne, ampak sem celi božji dan imel težave s povezovanjem na internet ( oziroma sploh ni šlo... ). Danes bomo torej za novičke poskrbel jaz, pa še kakšen člančič boste najverjetneje ugledali [:)].

4 komentarji