»

Hulu blokira dostop prek VPN

TorrentFreak - Priljubljena spletna stran Hulu, ki omogoča ogled vsebin ameriških filmskih studijev in televizijskih hiš, je že od nekdaj omejena na ameriško in japonsko občinstvo. Razlogi so pravne narave, praktično pa je to izvedeno z omejitvijo ogleda na ameriške in japonske IP-naslove. Ljudje iz drugih držav so si zato pomagali z uporabo navideznih zasebnih omrežij (VPN). Sedaj je Hulu to onemogočil.

Uporabe VPN Hulu sicer uradno ni nikoli podpiral, a je tovrsten dostop deloval. Ta teden pa je Hulu začel blokirati dostop z vseh VPN-jev, ki jih poznajo. Trenutno so že blokirali IP-naslove vseh večjih ponudnikov VPN. Omejitve seveda veljajo za vse, tudi za ameriške uporabnike, ki bi želeli uporabiti VPN.

Tu pridemo do druge točke, saj je pridobitev...

13 komentarjev

Iran bo blokiral VPN

Slo-Tech - Zaradi stroge cenzure interneta v Iranu uporabniki uporabljajo navidezna zasebna omrežja (VPN), da lahko brskajo tudi po straneh, ki jih uradni filter ne prepušča. S povezavo prek na primer ameriškega VPN se zdi, kakor da strani obiskujejo iz ZDA, medtem ko je povezava med ameriškim strežnikom in iranskim odjemalcem šifrirana. Tako se hkrati izognejo omejitvam strani, ki servirajo drugačno vsebino za ZDA in Iran, ter preprečijo prisluškovanje iranskih oblasti prometu.

To bo sedaj bistveno težje izvedljivo, saj so v Iranu začeli blokirati dostop do vrat, ki se uporabljajo za vzpostavljanje povezav VPN. Iranski minister za telekomunikacije Reza Tagipour je povedal, da je uporaba VPN v nasprotju z iransko zakonodajo, zato je ne bodo več dovoljevali. Tehnično je povsem onemogočiti VPN sila...

8 komentarjev

Apple kupuje Hulu?

Bloomberg - Po napovedih Bloomberga naj bi bil Apple sredi pogovorov o prevzemu podjetja Hulu, znanega po istoimenski storitvi, ki ponuja video na zahtevo. Applov iTunes že dlje časa prodaja in oddaja filme in nadaljevanke, medtem ko Hulu z oglasi opremljene pretočne vsebine ponuja brezplačno ali v zameno za naročnino. Predstavniki obeh podjetij molčijo, vendar je po mnenju analitikov razširjena ponudba videa del Applove prihodnosti, zato priporočajo nakup delnic. Apple sicer ni znan po večjih prevzemih, saj je najdražji nakup izvedel davnega leta 1996, ko je za 400 milijonov dolarjev prvzem NeXT Software Steva Jobsa. Poznavalci medtem napovedujejo prevzemno ponudbo za Hulu v višini vsaj 2 milijard dolarjev.

0 komentarjev

Hulu se širi v glasbo

HotHardware - Hulu je nadvse zanimiv servis ki brezplačno omogoča ogled popularnih serij in filmov, a kot ponavadi, le v ZDA. Čeprav sčasoma načrtujejo, da bodo gledljivi tudi drugod po svetu, točnih datumov oz. oprijemljivih načrtov za to še ni. Vseeno pa redno dodajajo vsebine ter se s tem pripravljajo na pohod na svet.

Svoje oči so zdaj uperili v glasbeno industrijo, saj so že prejšnji mesec podpisali dogovor z EMI Music, zdaj pa so isto naredili tudi z Warner Music Group. V sklopu dogovora bo Hulu predvajal glasbene videe skupin, ki so pod okriljem Warnerja, intervjuje z njimi ter celo v živo prenašal njihove koncerte. V prihodnosti bodo zagnali tudi podstrani, namenjene posameznim izvajalcem, medtem ko je stran skupine Muse že postavljena.

Pri Warner Music so povedali, da so navdušeni nad sodelovanjem s Hulujem, saj bodo s tem razširili oglaševanje (in služenje) z glasbo, podprto z oglasi. S skupino Warner je Hulu dobil pomembnega partnerja, saj je skupina edina izmed večjih založb, ki ne...

10 komentarjev

Hulu blokira VPN-je

Slo-Tech - Pretekli teden smo pisali, da največji ameriški ponudnik televizijski vsebin na spletu Hulu odstopa od modela popolne brezplačnosti. Na Slovence to pretiranega vpliva ne bo imelo, saj je Hulu tako ali tako omejen le na ameriške naslove. Kljub omejitvi pa je dostop od drugod mogoč prek, recimo, v ZDA lociranega VPN.

To vedo tudi pri Huluju, zato so začeli počasi čistiti tudi to luknjo. Sprva so blokirali brezplačne VPN-je, kot je Hotspot Shield, sedaj pa so odrezali dostop še uporabnikom Witopie. To ni nek brezplačen polizdelek, temveč plačljiva (40 do 60 dolarjev mesečno) rešitev, ki v zameno nudi hitrejše, varnejše in zanesljivejše delovanje. Pred dobrim mesecem je Witopia celo predstavila svoj izdelek CloakBox za nevešče uporabnike, ki je bil v resnici usmerjevalnik (router), ki je avtomatično povezal vse priključene naprave na internet prek njihovega ameriškega VPN. Ena izmed oglaševanih prednosti (kar je verjetno spodbodlo Hulu, da ukrepa) je bilo prav spremljanje Huluja v...

46 komentarjev

Hulu ne bo več brezplačen

Ars Technica - Hulu je na splet privekal leta 2007, ko je ponudil nekaj neverjetnega - brezplačno gledanje raznih video vsebin v formatu Flash, ki so obsegale filme in popularne serije. Preživljali so se z oglasi, ki pa očitno niso prinesli dovolj denarja, tako da bo brezplačnih dni počasi konec. V podjetju so namreč napovedali, da bodo začenši s prihodnjim letom zaračunavali dostop do vsebin. Kaj točno bo plačljivo in kaj ne, niso podrobneje pojasnili, tako da ostaja nekaj prostora za špekulacije. Bodisi bo plačljiva celotna stran ali pa bosta na voljo dražja premium in cenejša z oglasi posejana inačica. Uporabniki pa se upravičeno sprašujejo, ali bodo s plačljivostjo pridobili kaj novega.

Za zdaj je video omejen na gledanje v brskalnikih, kar bi bilo v primeru plačila smiselno odpraviti. Prav tako bi lahko na primer odpravili reklame med oddajami, kot to počneta plačljiva iTunes Store in Netflix. Slednji so nasploh zelo uspešni, saj so poleg rekordnega dobička v preteklem četrtletju zelo...

26 komentarjev

Boxee z Windows podporo

TechCrunch - Boxee je medijski vmesnik, namenjen uporabi na televiziji s pomočjo računalnika in daljinskega upravljalnika. Poleg predvajanja video in glasbenih vsebin se zna povezati tudi na internet oz. na strani, kot so Youtube, Pandora, Flickr, Tumblr, Digg in podobne. S tem televizijo spremeni v socialno napravo, ki vam omogoča povezovanje in komuniciranje s prijatelji, gledanje posnetkov na internetu oz. poslušanje internetne glasbe, vedno pa si lahko ogledate film oz. serijo iz lastne zbirke, ki je katalogirana v vmesniku Boxee-ja.

Boxee je sprva obstajal le v različicah za Linux in OS X, na medijski prireditvi, ki je zaključila tekmovanje za razvijanje aplikacij, v katerem je bilo okrog 40 tekmovalcev, pa so predstavili prvo različico namenjeno sistemom Windows....

14 komentarjev

HULU – nadomestek za vašo TV?

Slo-Tech - Nov internetni video portal Hulu bi lahko pretresel spletni trg digitalne video vsebine. Podjetji News Corp. in NBC Universal sta se namreč odločili, da bosta spletnim uporabnikom ponudili novo različico brezplačne storitve videa na zahtevo (serije, filme itd.), ki naj bi po njihovem prepričanju zamenjala vašo televizijo. O 100 milijonov ameriških dolarjev vrednem projektu se je sicer že govorilo kar nekaj časa, predvsem pa je spletna skupnost kritično sprejela ime projekta – HULU.

Storitev je trenutno še v beta fazi (od ponedeljka 29. oktobra) in zaenkrat zgolj gostuje TV oddaje Foxa in NBC; ponudba pa naj bi se v kratkem povečala (seznam trenutnih videov na programu)....

22 komentarjev