»

Na spletu objavljen Yahoojev "prisluškovalni vodič"

Slo-Tech - Christopher Soghoian je letos poleti vse vladne agencije, ki delujejo v okviru ameriškega Ministrstva za pravosodje na podlagi ameriškega zakona o dostopu do informacij javnega značaja (FOIA) zaprosil za podatek o tem, koliko posamezni ponudniki dostopa do interneta in telefonski operaterji računajo za posredovanje osebnih podatkov svojih uporabnikov in prisluhov komunikacij na podlagi sodne odredbe.

Soghoian, ki na Indiana University pripravlja doktorat na temo nadzora in zasebnosti, je menil, da bi na ta način lahko izdelal oceno o obsegu nadzora interneta s strani ameriških državnih organov. Dobil je kar nekaj zanimivih podatkov, zapletlo pa se je pri Verizonu in Yahooju, ki sta dostop do podatkov (kot stranska udeleženca v FOIA postopku) zavrnila. Verizon je med razlogi navedel, da bi razkritje "prisluškovalnega cenika" zmedlo njegove stranke, Yahoo, pa je bil mnenja, da bi ga razkritje osramotilo in šokiralo njegove uporabnike.

A dokumenti niso ostali dolgo skriti. Kmalu za...

12 komentarjev

Optimizacije Win2000 drugič

NvNews - Očitno so Win 2000 postali zelo popularen sistem. In očitno je optimizacija le teh v zadnjem času zelo popularna tema. Na tem naslovu boste tako našli kopico uporabnih nasvetov, ter trike kako pohitriti sistem, zmanjšati porabo RAM-a, ter kako odstraniti določene neuporabne programe (Grrrr), kot recimo Pinball in podobno... Ogled priporočen za vse, ki uporabljate Win 2000.

2 komentarja

Optimizacija Win2k/NT za igre

NTCompatible - Na NTCompatible so objavili res dober nasvet za pospešitev vseh iger pod Win2k/NT operacijskim sistemom. V bistvu gre za izdelavo lastne .bat datoteke, v kateri dodelite igri ali programu precej večjo prioriteto in s tem več procesorskega časa, kar seveda pomeni, da bo igra/program tekla hitreje. Mogoče se zadeva sliši zakomplicirano, toda verjemite, da je postopek zelo preprost. Jaz sem si tako uredil vse bližnjice in sem precej zadovoljen...

6 komentarjev

Optimizacija Win2k sistema

3D Rage - Heh, večina vas je verjetno že precej naveličana vseh teh optimizacijskih vodičev za različne sisteme, toda nekaterim pridejo prav. Na 3D Ragu (BTW, cool design!) so objavili precej temeljit optimizacijski vodič za Win2k, v katerem se predvsem koncentrirajo na pomnilnik in trdi disk, kar je za hitrost sistema seveda najbolj pomembno. V tem vodiču boste našli tako splošne nasvete, kot tudi navodila za spreminjanje registra, tako da je primeren tako za začetnike, kot izkušene uporabnike.

0 komentarjev