»

Kin in Sidekick sta ukinjena

Kin One in Kin Two

vir: engadget
engadget - Microsoft je aprila pompozno predstavil platformo Kin, za katero se je izkazalo, da jo sestavljajo famozni in skrivni mobilni telefoni Pink. Ni šlo za pametne mobilnike, ki bi bili po zmogljivosti v samem vrhu ponudbe, temveč za bolj zmogljive običajne, ne-pametne mobilne telefone, namenjene predvsem v socialna omrežja povezanim mladostnikom. Iz tega razloga sta oba modela, Kin One in Kin Two, imela fizično tipkovnico QWERTY, poleg na dotik občutljivega zaslona. Microsoft naj bi po splavitvi Kina v ZDA slednjega jeseni predstavil še v Evropi, a do tega ne bo prišlo.

Ekipo, odgovorno za razvoj platforme, naj bi pri Microsoftu združili z ekipo, ki razvija Windows Phone 7, ki naj bi tudi podedoval najbolj uporabne funkcije Kina. Operacijski sistem na obeh...

4 komentarji

Microsoftova skrivnostna prireditev

Povabilo na prireditev

vir: engadget
engadget - Le 4 dni za Applom, 12. aprila, bo svojo, mnogo bolj skrivnostno prireditev izpeljal tudi Microsoft. Detajli so, poleg kraja in časa dogajanja (12. april v San Franciscu) nadvse skopi in so večinoma le ugibanja oz. govorice. Na samem vabilu Microsoft trdi, da je čas za deljenje (It's time to share). Deljenje česa točno bomo izvedeli v ponedeljek. Med ugibanji, kaj bo Microsoft predstavil,...

18 komentarjev

Sidekick ni tekel na Microsoftovi opremi

TG Daily - Počasi se polega prah po Dangerjevi eskapadi s Sidekickom, ki je kopico uporabnikov skorajda stala vseh podatkov. Microsoft je uspel obnoviti uporabniške podatke, ki jih je hranila njihova podružnica Danger, a je bil kljub temu deležen žolča uporabnikov. TG Daily poroča o ironiji usode, ki je hotela, da pri izgubi podatkov sploh ni sodeloval noben del Microsoftove opreme. Tako trdijo, da Danger uporablja izključno opremo Sun Solaris, Linux in Oracle. Microsoft se je na prošnjo o uradnem komentarju odzval z izjavo, da Sidekick teče na lastni opremi, ki so jo podedovali s prevzemom Dangerja - to je mešanica lastnih Dangerjevih izdelkov in tehnologij tretjih strank. Microsoftova oprema torej ni neposredno zakuhala te zmešnjave.

19 komentarjev

Microsoft obnovil večino podatkov uporabnikov Sidekicka

Washington Post - Na začetku tedna smo poročali o hudem spodrsljaju Microsofta in T-Mobila, za katera je kazalo, da sta uspela izgubiti vse podatke, ki so jih njunemu oblaku zaupali uporabniki Sidekicka. Zgodba ni tako črna, saj je Microsoftu uspelo iz večnih lovišč priklicati večino podatkov. Roz Ho iz Microsofta je dejal, da so obnovili "večino, če ne vseh" podatkov. Ugotovili so, da je izpad povzročila sistemska napaka, ki je zakrivila izgubo podatkov v glavni bazi in varnostnih kopijah. Ho trdi, da je prizadetih le malo uporabnikov. Problem pri Sidekicku, ki je izšel daljnega leta 2002 in uporablja za tisti čas skrajno napredno tehniko hranjenja podatkov v oddaljenem oblaku, je nezmožnost enostavne izdelave varnostnih kopij na lokalni računalnik, zaradi česar je napaka tudi tako hudo usekala.

1 komentar

Microsoft in T-Mobile izgubila podatke uporabnikov Sidekicka

ComputerWorld - Microsoftu in T-Mobilu se je ta teden primerila precejšnja nevšečnost, saj sta v nepovrat iz svojega oblaka izgubila podatke precejšnjega dela uporabnikov pametnih telefonov Sidekick. T-Mobile uporablja programsko opremo podjetja Danger, ki ga je lani kupil Microsoft. Težave so se vlekle cel prejšnji teden, ko so bili strežniki za sinhronizacijo večidel nedosegljivi, v soboto pa je Microsoft priznal, da so storili žalosten konec. Zagata je, ker varnostne kopije ne obstajajo, tako da je T-Mobile uporabnike že hladnokrvno obvestil, da do podatkov ne morejo več. Kot pravijo, se trudijo noč in dan, a ne pričakujejo uspeha, hkrati pa uporabnike pozivajo, naj svojih naprav ne izklapljajo, saj se bodo te v tem primeru sinhronizirale s praznimi strežniki in zbogom še preostali podatki. Narod se zgraža, hkrati pa je to odlična šola tudi za neprizadete, da podatkov zaupati izključno oblakom pač ne smemo.

31 komentarjev

Kampanja OpenOffice.org proti piratstvu

Slo-Tech - Oglaševalski oddelek OpenOffice.org se je odločil prestaviti v višjo prestavo. Sprožili so namreč akcijo proti piratstvu.

Preko svoje spletne strani sporočajo, da je po podatkih Microsofta 35% vse programske opreme na svetu nelegalne, Microsoft pa se pripravlja na bitko za legalizacijo vse svoje programske opreme, ki se uporablja na črno. Sporočajo tudi, da se naporom Microsofta za Izkoreninjenje piratstva pridružujejo tudi sami ter pozivajo k izbiri OpenOffice.org.

Imam občutek, da tovrstna pomoč Microsoftu ni ravno dobrodošla...

228 komentarjev

1A med vodnimi kiti

OverclockersClubCanada - Ni za vsak žep, a se splača - vodno hlajenje. Pri DangerDen H2O pa ne dobite le zelo zmogljivega sistema, temveč še lep izgled, kar za precej vodnih kitov nismo mogli trditi. Naj se vrnem nazaj na DangerDen H20 CPU Cooling Kit: v lepo spisanem članku izvemo vse od priprav, montiranja in seveda navijanja celotnega sistema in tu se je po pričakovanjih izkazal za enega najboljših, saj ga lahko uporabimo tako na P4 kot na AMD sistemih. Poleg cene, ki znaša 174,99 ameriškega dolarja , niso odkrili nobenih večjih minusov, ampak veliko plusov, s katerimi si je seveda prislužil tudi t.i. OCC Canada A+ Choice Award. Klik!

1 komentar

Microsoft spreminja način plačevanja

ZDNet - Plačevanje licenc za Microsoftovo opremo je drago, in tega vam verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Domači uporabniki z računalnikom ali dvema se verjetno niti ne obremenjujete s tem, podjetja, ki pa imajo po nekaj 10 računalnikov, pa še kako. Da je zadeva še bolj zapletene, se je dosedaj uporabljal sistem pay per seat, torej na vsak računalnik.

Z izdajo Windows.Net 2003 Server (ki je, mimogrede, že RC 2), se bo sistem plačevanja spremenil, in sicer se ne bo več plačevala uporaba na računalnik, ampak na uporabnika. Torej boste imeli za prenosnik, domači računalnik in še za tistega v službi eno licenco. Recimo. To je ukrep velikana iz Redmonda, ki se je kupcem zameril z uvedbo "Licensing 6". Tu je šlo za plačevanje vzdrževanja za dve ali tri leta vnaprej.

Kaj pa o tem pravijo analitiki, in kaj vse je povezano s tem, pa so podrobno napisali na ZDnetu.

16 komentarjev