»

Sony pokazal DualShock 4 in Eye za PS4

CNET - Sony je včeraj pokazal podrobnosti o prihajajoči igralni konzoli PlayStation 4 oziroma njenih pritiklinah. Medtem ko smo o sami konzoli že obširno pisali (kljub temu je tule seznam manj znanih bonbončkov), je bil doslej Sony sila skop o krmilniku in kameri. Predstavitev in izjava za medije odstirata ti novosti.

Novi krmilnik se bo imenoval DualShock 4 in bo, seveda, omogočal brezžično upravljanje s povezavo Bluetooth 2.1 in EDR. Vizualna razlika je že v osvetlitveni tablici, ki ima LED-diode treh barv, spreminjajoče se v odvisnosti od lika, ki ga igramo, in od aktualne situacije (recimo nevarnost v igri). Gumbov Start in Select bržkone ne bomo pogrešali, saj njuno mesto prevzema en sam gumb Options, dobrodošla novost pa je gumb Share, ki počne točno to - omogoča deljenje rezultatov, posnetkov, videov in podobnega na...

11 komentarjev

Xbox in PlayStation v enem PC-jevskem ohišju

Slashdot - Že kar nekaj časa nismo poročali o kakšni zanimiv modifikaciji, zato imamo danes na zalogi odličen primerek, ki bo poravnal dolg za nazaj. Nadebudni konzolaš Timofiend je namreč uspel v navadno ohišje PC-ja integrirati konzoli Xbox 360 in PS3. Zakaj bi to kdo storil? Ker je izvedljivo in nadvse zanimivo..

Za izdelek je poleg orodja (klešče, kladiva, lepila, lepilni trak, epoksi, skalpel, krožne žage, vrtalnika ...) potreboval Xbox, PlayStation 3, klasični napajalnik ATX, veliko ohišje (tower) in dva LCD-prikazovalnika ter seveda množico najrazličnejših kablov. Iz vsega tega je z nekaj iznajdljivosti sestavil ohišje, v katerem sta integrirani obe konzoli. Nanj se priključita dva zaslona, na vsako konzolo svoj, dvoje...

18 komentarjev

PlayStation 3 zlomljen s kalkulatorjem

Hack A Day - Po prvem zlomu zaščite PlayStation 3, dolgo nezlomljive konzole, smo dobili že kar nekaj različnih možnosti, kako opraviti odklepanje, ki omogoča igranje varnostnih kopij in nameščanje lastne programske opreme. Najnovejša izkoristi kar kalkulator. Sicer gre za zmogljivejši, grafični kalkulator Texas Instruments TI84, ki se ga na PS3 priključi prek USB na mini-USB kabla, priloženega konzoli za polnjenje igralnih ploščkov. Na kalkulatorju se požene kodo za odklep, ko je konzola izključena, nato pa se le-to vključi s pritiskom na gumb za zagon in izmet optičnega diska hkrati. Postopek je potrebno ponoviti pri vsakem zagonu.

Ko je postopek zaključen, se lahko kalkulator odklopi s konzole (to se izpiše na zaslonu kalkulatorja). Za samo...

35 komentarjev

Za težave s PS3 odgovoren ARM

Euro Gamer - Težave z delovanjem PlayStation Networka in s kar osmimi modeli od skupno enajstih (tako prvotni PlayStation 3 kot PS3 Slim v vseh različicah trdega diska) so se končale hitro, že po polnoči z 28. februarja na 1. marec. Težave so se rešile samodejno, saj je PlayStatione zmedel ARM-ov čip, ki se je nekoliko zmedel pri prehodu s prejšnjega v ta mesec. Čip je bil namreč mnenja, da je leto 2010 prehodno. Če se spomnimo so pred dvema letoma podobne težave imeli Microsoftovi prenosni predvajalniki glasbe, Zune. Razlog za te težave je pravzaprav popolnoma enak, saj se je v prvotnih Zuneih nahajal enak ARM-ov čip.
Ker je bila težava v čipu, vgrajenem v konzolo, pravzaprav ni šlo za težavo PlayStationovega omrežja, temveč za konzole same. To so ugotovili uporabniki sami, saj so konzole, ki niso bile priključene na omrežje, kazale enake znake napak. Več o celotni težavi si lahko preberete v izvorni novici na Eurogamer.

10 komentarjev

Atari prodaja remake konzole Atari 2600

TG Daily - Za vse nostalgike, ki pogrešajo igre iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, Atari vsake toliko časa izda kakšen posnetek svojih konzol Atari 2600 in Atari 7800 iz 70. in 80. let. Leta 2004 je tako začel prodajati Atari Flashback, leto pozneje Atari Flashback 2, sedaj pa pripravlja Atari Flashback 2+. Ta sestoji iz konzole, dveh igralnih palic za krmiljenje in ustreznih priključkov za priključitev na televizijo. Za razliko od originalnih konzol nova ne uporablja ROM-kasete, temveč ima vse igre naložene v pomnilniku. Gre za 20 naslovov, ki jih je imel že originalni Atari 2600, na primer Pong, Missile Command, Asteroids, Centipede, in 20 novih iger. Prodaja naj bi stekla 22. februarja, sedaj pa so mogoča prednaročila.

15 komentarjev

PS3 Slim kot balistični izstrelek

engadget - Pri avstralski podružnici Sonyja so si zamislili nadvse zanimivo reklamno kampanjo, katere oglas v obliki počasnega video posnetka si bodo še najraje ogledali bralci, ki jim Sony ni preveč po godu. V reklamnem spotu s pomočjo posebnega vozička izstrelijo PS3 Slim pri hitrosti 80 km/h v 46 palčni LCD televizor Sony Bravia KDL46X 3100. Posledice so seveda katastrofalne za oba udeleženca testa trka.

Spot, ki se dogaja v laboratoriju za preizkušanje varnosti avtomobilov v Melbournu, predstavlja posebno akcijo, kjer bo v Avstraliji prvih 25.000 kupcev prej omenjenega televizorja brezplačno dobilo priložen tudi PS3 Slim, verjetno s 120 gigabajtnim trdim diskom. Namen oglasa je, da se bo po internetu razširil od ust do ust in tako pravzaprav...

12 komentarjev

PS3 prenosnik

engadget - Ben Heck, divji moder, ki je v prenosno obliko med drugim spravil originalni PlayStation 3, Xbox 360 (v več različicah), Commodore 64 in Atari 800, predelal obilico kontrolnih ploščkov, ki so nato npr. omogočali igranje z le eno roko, in presadil notranjost Xbox 360 ploščka v Sonyjev DualShock 3 plošček, se je tokrat ponovno znesel nad PlayStation 3, tokrat v Slim različici.

Poleg uporabe tanjše različice PlayStationa je sprememba tudi izključitev tipkovnice, ki jo je imel prvotni PS3 prenosnik. Uporabil je 17 palčni LCD Gateway 1775w z ločljivostjo 1280 x 720 pik, ki je njegov stari znanec iz preteklih predelav in ki sliko prikazuje prek HDMI-DVI pretvornika. Poleg gumba za vklop in izmet podatkovnega ploščka sta na prenosniku še...

10 komentarjev

PS3 Slim povečal prodajo

Prodajni hit PS3 Slim

vir: Wikipedia
engadget - V tednu po predstavitvi Slim modela PlayStation 3 je prodaja močno poskočila tako v Veliki Britaniji kot v ZDA. Medtem ko se je v ZDA prodaja povišala za zgolj 300%, je na Otoku poskočila za kar desetkrat. Poleg tega je bila konzola, prvič po prvem tednu leta 2008, na vrhu prodajnih statistik, pred svojima konkurentoma Xbox 360 in Wii. Prodaji je zagotovo poleg novega, tanjšega modela pomagalo tudi znižanje cen starejših dveh modelov.

Obenem z GamePlan Insights lestvice 10 najbolj pričakovanih izidov kupci hočejo kar polovico naslovov za PlayStation 3, med katerimi sta tudi dve ekskluzivi, Gran Turismo 5 in God of War III, poleg Final Fantasy XIII, Assassin's Creed 2 in Call of Duty: Modern Warfare 2. Dobre prodajne...

27 komentarjev

Cell v PS3 Slim manjši, varčnejši, tudi zmogljivejši?

vir: engadget
engadget - V včerajšnji novici o uradni najavi PS3 Slim smo omenili, da je tanjša različica, poleg manjše teže in ohišja, manj požrešna od starejših in večjih modelov. najbolj logična razlaga je bila, da je Sony za PS3 Slim uporabil enega izmed čipov, z novejšim proizvodnim procesom, ki poleg manjših fizičnih mer in cenejše izdelave prinese tudi manjšo porabo. Izkazalo se je, da je temu res tako, saj je procesor Cell, ki so ga zasnovali Toshiba, IBM in Sony, v tanjšem PS3 Slim izdelan v 45 nm-proizvodnem procesu, namesto v 65 nm, kot pri večjih bratih. Novico so potrdili predstavniki IBM-a, ki procesorje izdeluje, žal pa niso povedali, če je manjši procesor, poleg 40% manjše...

23 komentarjev

Izdelava PS3 cenejša, Rage počasen

PlayStation 3

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Rage, nova igra, ki bo izšla v letu 2010, in ki jo pripravlja slavni prvoosebno-streljaški studio id Software, po besedah ustanovitelja družbe, prav tako slavnega Johna Carmacka, teče najpočasneje na Sonyjevem PlayStaion 3. Carmack za počasno delovanje igre, ki na Xbox 360 in njemu primerljivih PCjih teče s 60 FPS, na PS3 pa z 20 do 30 FPS, krivi predvsem šibkejši grafični procesor PlayStationa. Obenem je povedal tudi, da je kljub podobnima arhitekturama procesorjev v PS3 in Xbox 360, programiranje za slednjega mnogo lažje. A brez skrbi, Carmack zagotavlja, da je vsaka njihova igra narejena kot 60-Hertzna igra ter da bodo pred izidom izboljšali delovanje Rage-a na PlayStation 3.

Mimogrede, v konferenčnem klicu o financah v prvi četrtini je...

20 komentarjev